directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Catalunya Radio retira la confiança en Neus Bonet i la substituirà per Manel Fuentes

Esperen que remunti les audiència des de l'adéu d'Antoni Bassas

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Catalunya Ràdio hauria decidit no renovar per la temporada vinent la seva aposta per Neus Bonet al capdavant d'El Matí i seria el periodista Manel Fuentes qui la substituiria, segons informa l'Avui.cat. Així la cadena intentaria remuntar les dades d'audiència que han baixat de forma preocupant des de la marxa d'Antoni Bassas. La caiguda d'audiències ja va provocar el cessament del director de l'emissora, Oleguer Sarsanedas, després que lúltima onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM) constatés no només la pèrdua de lideratge de la Ràdio Nacional de Catalunya en favor de RAC1, sinó que també va veure's relegada al tercer lloc, per darrera de la SER.
manel fuentes catalunya ràdio
Comparteix
   

L'última onada de l'EGM

La segona onada de l'EGM de 2009, va tornar a donar el lideratge del dial català a RAC1 amb 469.000 oients diaris. Però si a l'anterior EGM Catalunya Ràdio hi ocupava la segona posició, amb 454.000 oients, ara la relega a la tercera, amb només 427.000 oients. En segona posició s'hi troba ara la SER, que puja de 452.000 a 458.000 oients. Contràriament, el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura situava Catalunya Ràdio com a líder, amb 538.000 oients; RAC1 com a segona i la SER com a tercera. Les disfuncions entre l'EGM i el Baròmetre, doncs, continuen sent notables. L'emissora del Grupo Godó es vanta de 'tancar la millor temporada de la seva història, refermant el lideratge i situant-se com la número 1 a Catalunya'.

La caiguda d'audiència

La caiguda continuada de l'audiència de Catalunya Ràdio podria ser conseqüència de la marxa d'Antoni Bassas, que aquesta temporada ha estat substituït al capdavant de 'El matí de Catalunya Ràdio' per la periodista Neus Bonet. Sota la direcció de Bonet, el programa líder d'audiència aquests 14 anys no ha pogut mantenir el nivell de temporades anteriors, i ha vist com milers d'oients se n'anaven a la competència. Així, el rival del Matí, 'El món a RAC1', hauria augmentat 127.000 oients aquest any fins a ser el programa més escoltat al Principat, sempre segons les dades de l'EGM d'abril.

El cessament de Sarsanedas


Arran d'aquesta pèrdua d'oients, Convergència i Unió ja va demanar la destitució de Sarsanedas, per la 'pèssima gestió constatada en la caiguda sostinguda de l'audiència'. Llavors la diputada Joana Ortega va demanar a la comissió de control de la CCMA el cessament, criticant a l'actual direcció 'el canvi d'una espina dorsal que funcionava' i ha assegurant que 'els esforços famosos per arrencar la crosta nacionalista han aconseguit també que la gent canviï de dial'.

La 'jubilació' de l'actual director contempla assignar 'altres tasques' a Sarsanedas. Cal recordar que Sarsanedas ja va substituir al seu dia Montserrat Minobis, la directora de Catalunya Ràdio nomenada durant el primer tripartit. Durant el mandat de Minobis va començar la marxa d'estrelles de l'emissora pública, com Jordi Basté o Antoni Clapés, que ha acabat amb l'actual pèrdua de lideratge de Catalunya Ràdio en les audiències del país.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
alexandria fletxa barcelona
19 de juliol de 2009, 19.14 h

No entenc res. Si van fer marxar al Bassas quan tenia una gran audiència, ja sabien que passaria això i era el que volien no?.

Ara que no hem diguin que volen audiència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Àlex fletxa Sabadell
15 de juliol de 2009, 16.41 h

Volem Rita Marzoa a Catalunya Radio Ja!

Aquells si que eren bons programes!I liders d'audiència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Robert fletxa bcn
15 de juliol de 2009, 10.08 h

Posar el Fuentes, un pallasset professional, al capdavant dels matins de Catalunya Ràdio és una decisió pròpia de dements. Símptoma de la decadència de Catalunya en general: és el triomf de 'Polònia', del 'hi hi ha ha', de la gracieta i la inconsistència. Proposo eliminar tots els periodistes, analistes i professionals de la comunicació, i substituir-los per pallassos. Fitxem Tortell Poltrona pel TN Migdia i Milikito per al TN Vespre i ja tindrem el quadre complet. Catalunya, RIP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Terrassa
14 de juliol de 2009, 23.18 h

Ai quina gràcia, Catalunya Ràdio s'enfonsa d'audiència a causa del seu pur espanyolisme i diuen voler-ho resoldre ficant-hi un altre espanyolista dels seus. A qui volen enganyar els sociates amb aquest fals gest? És una burla que permetrà continuar amb el seu objectiu d'enfonsar l'emissora perquè guanyi la SER, ben sociata, ben espanyolota, cosa que ja està passant. I tot amb la connivència dels palanganes d'Esquerra. S'estan carregant el país. N'hi hauria per fer-los un judici sumarís... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.