directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 04:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran i Lleida continua amb els retrets

Quan ja semblava tancada, el líder d'Unió reobre la crisi a la coalició nacionalista

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La crisi entre Convergència i Unió és com una ferida que no acaba de cicatritzar mai. Ahir el Secretari General de CiU i líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va reiterar la demanda de major suport de CDC a la seva candidatura per a les properes eleccions generals. Duran i Lleida considera "desafortunat" que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol (CDC), advertís sobre les conseqüències que Duran prengués decisions en matèria de pactes sense el consentiment de la federació.
duran i lleida Ciu unió
El líder d'Unió, Duran i Lleida, en una compareixença al Congrés / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Segons les afirmacions de Josep Antoni Duran i Lleida en una entrevista que publicada al diari AVUI, no prendrà "una decisió ni a Madrid ni al Parlament de Catalunya que comprometi a CiU, sense que sia prèviament avalada per la federació", però tot i així considera "desafortunat" que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol especulés amb la possible ruptura de CiU si Duran pren unilateralment decisions no compartides per CDC en matèria d'acords polítics amb el PSOE o PP.

El Secretari General de CiU ha recriminat a la direcció de CDC que, davant les veus crítiques amb la candidatura, "el què em sap greu és que no hi hagi hagut una reacció més contundent per part dels líders de CDC".

Davant d'això s'ha preguntat si Artur Mas ha tingut suficient suport al capdavant de CiU: "És imaginable que no tots han d'estar d'acord, dins d'Unió, però mai ha sortit una veu en contra de la seva candidatura".

L'acord és a prop


Tot i això, el líder d'UDC ha reafirmat que "com a filosofia política d'UDC i Duran sempre hem cregut que si es donessin les circumstàncies podríem entrar en un govern de l'Estat" i ha subratllat: "No hem de tancar les portes a res i, per tant, entrar-hi si fora el cas". Malgrat això, el líder democratacristià entén que "no és gens fàcil que es donin les condicions per a entrar al govern", i ha negat "cap pacte amb Zapatero i menys a esquena de CDC".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Antoni del Barrio fletxa Sants-Barcelona
25 de juny de 2007, 16.20 h

Estic totalment d'acord amb les seves paraules. El líder d'Unió sempre ha patit una persecució des de CDC. Val a dir que a vegades el propi sr. Duran també ha jugat a una ambigüitat molt desafortunada al llarg de la història de la Federació, però això no treu que aquí tingui més raó que un sant com col.loquialment es diu.
CDC hauría de deixar-se d'històries i promoure molt millor la candidatura del líder d'Unió. En aquests moments és el candidat millor situat dins la Federació... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.