directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mena aposta per l'exportació, la internacionalització i la captació d'inversió estrangera per a la recuperació econòmica

34 centres de Promoció de Negocis d'ACC1Ó s'entrevistaran a partir de demà amb empresaris catalans

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, ha afirmat aquest dilluns que 'l'exportació, la internacionalització i la captació d'inversió estrangera directa són claus per a la recuperació de l'economia catalana'. Mena ha fet aquestes declaracions en una reunió amb els directors dels 34 centres de Promoció de Negocis de l'agència per la competitivitat de l'empresa catalana ACC1Ó i s'entrevistaran a partir de demà amb empresaris catalans . Mena els ha definit com 'trinxera de l'economia catalana arreu del món, centres molt actius i claus en l'execució de les estratègies d'internacionalització del Govern. Sou i heu de ser la nostra diplomàcia comercial'.
Francesc Xavier Mena ha explicat que la recuperació de l'economia catalana passa per la demanda externa enfront de l'actual estancament de la demana interna, de manera que cal millorar, ha afirmat, la competitivitat de la nostra economia via increments de la productivitat 'i fer que la demanda externa tiri via exportacions, via internacionalització de les empreses catalanes amb més presència a l'exterior i via atracció d'inversió estrangera directa tan d'empreses com de professionals'.

El conseller ha constatat també que les exportacions catalanes a la Unió Europea s'estan recuperant, 'Europa és i ha de ser el nostre mercat natural', però ha destacat que cal 'apostar molt fort pels mercats emergents, com són el Brasil, l'Orient Mitjà, la Xina o l'Índia'. Al seu parer, els Centres de Promoció de Negocis en aquests països són els que cal potenciar més, juntament amb els d'Estats Units.

Mena ha recordat que els Centres de Promoció de Negoci a l'exterior també treballen en la captació d'actius estrangers per a Catalunya i ha destacat que la inversió internacional s'està redreçant i que 'el Govern està en negociacions exploratòries amb diverses empreses perquè s'estableixin a Catalunya'.

Els directors de totes les oficines s'han desplaçat a Catalunya aquesta setmana amb motiu de la 17a edició de la Trobada de Centres de Promoció de Negocis, que s'inicia demà al World Trade Center de Barcelona. Aquesta és la primera reunió que el conseller manté amb tots els responsables per intercanviar línies d'actuació. Els directors s'entrevistaran de dimarts a dijous personalment amb empresaris i emprenedors catalans per assessorar-los en els seus projectes d'expansió internacional.

Les exportacions han crescut un 13,76% al març del 2011 i s'han situat a prop dels 5.000 milions d'euros, un 25,32% de totes les exportacions de l'Estat. El nombre d'empreses exportadores catalanes es situa actualment en 40.000, 3.000 més que al 2009.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.