directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El núvol de cendra del volcà islandès obliga a suspendre cinc vols amb sortida i destí a Girona i Reus

El primer vol anul·lat havia de sortir de Glasgow i aterrar a Girona aquest dimarts

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un vol que havia de sortir aquest dimarts al matí de Glasgow cap a l'Aeroport de Girona s'ha cancel·lat pel núvol de cendra del volcà islandès. Els passatgers havien d'arribar poc després de les deu del matí a l'aeroport català, amb la companyia Ryanair, segons informa Aena. Més tard, però, se n'han anul·lat quatre més amb sortida i destí als aeroports de Girona i Reus. La cendra volcànica també amenaça els aeroports d'Hamburg, Bremen i Berlín, a Alemanya. Els serveis meteorològics avisen que el núvol podria arribar als aeroports alemanys a partir de les 10 de la nit.
volcà cendra
Comparteix
   


Etiquetes
Les cendres del volcà islandès han forçat a cancel·lar dotzenes de vols d'Escòcia aquest dimarts i Ryanair, que opera a la zona, ha assegurat que protestarà contra restriccions "innecessàries" que obliguen la companyia a assumir els costos derivats de fer aterra avions. La preocupació pels efectes del núvol de cendra, també han forçat al president nord-americà, Barack Obama, a marxar d'Irlanda abans del previst en direcció al Regne Unit, durant la visita estatal que està portant a terme abans no comenci la setmana vinent a França la trobada del G8. El volcà de Grimsvotn va entrar en erupció dissabte i el fum ha arribat a tenir una alçada de 20 km, en la que és l'erupció més forta des del 1873.

Ara fa un any, cendres d'un altre volcà islandès van causar la cancel·lació de 100.000 vols, deixant 10 milions de passatgers a terra i uns costos per la indústria estimats en 1,2 MEUR de pèrdues. L'organització del control de tràfic aeri europeu ha dit que si les emissions del volcà continuen, el núvol arribaria a França i al nord d'Espanya de cara a dijous.

Queixes de Ryanair

Ryanair ha cancel·lat tots els vols entre Escòcia i diverses ciutats arreu d'Europa, obligat per l'autoritat en aviació irlandesa, que ha impedit que s'operin vols cap a aeroports d'Escòcia fins almenys la una de la nit.

'Ryanair creu que no hi ha problema per operar a Escòcia i juntament amb altres línies aèries es queixarà al Ministeri de Transport i de les Autoritats Reguladores sobre les últimes cancel·lacions innecessàries' ha declarat al seu web.

Calma al Prat

Pel que fa l'Aeroport del Prat, de moment no s'ha hagut de suspendre cap vol. Segons han explicat a l'ACN fonts d'Aena, de moment són les companyies que decideixen si volen volar cap a la zona més afectada pel núvol de cendra ja que fins ara no s'ha hagut de tancar cap espai aeri. No es descarten més anul·lacions, tot i que a mesura que avança el dia el nombre d'operacions es va reduint i, per tant, és menys probable que més vols es vegin afectats.

500 vols cancel·lats arreu d'Europa

El núvol de cendra provocat pel volcà d'Islàndia ja ha provocat la cancel·lació de més de 500 vols arreu d'Europa, segons Eurocontrol.

Ara, el núvol de cendra també amenaça els aeroports d'Alemanya. Segons els serveis meteorològics, a partir de les 10 de la nit els aeroports d'Hamburg i Bremen poden tenir problemes. A més, no es descarta que el núvol de cendra també afecti els vols des de l'aeroport de Berlín.

D'altra banda, el Centre de Recomanació per Cendra Volcànica ha indicat que hi ha possibilitats importants que el núvol arribi a Dinamarca, el sud de Noruega i el sud-oest de Suècia durant el dia de demà. A més, tot el Regne Unit podria estar cobert pel núvol en les properes hores, tot i que els experts asseguren que la cendra no hauria de posar en perill els vols a Anglaterra.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.