directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Tribunal Suprem espanyol dicta sentència ferma a favor de la unitat de la llengua

Nou revés judicial per a la Generalitat valenciana · Reiteren que la titulació de Filologia Catalana acredita els coneixements de valencià

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Una vegada més el tribunals es mostren contraris a les tesis de la Generalitat valenciana quant a la llengua. Aquesta vegada hi ha sentència ferma del Tribunal Suprem espanyol (TS) avalant la unitat de la llengua i reiterant al Govern valencià que la titulació de Filologia Catalana acredita els coneixements de valencià en les convocatòries d'oposicions. Aquesta controvèrsia ha motivat denúncies d'entitats, sindicats i universitats i, fins ara, els tribunals han demanat fins a quatre vegades a la Generalitat que rectifiqui, però no ho ha fet al·legant que no hi havia sentència ferma del TS, que ha arribat aquest dimecres. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) afirma que, si no es respecten els 'ferms i reiterats' pronunciaments judicials interposaran 'accions penals' contra els responsables de personal i el conseller d'Educació.  

Comparteix
   

La sentència desestima el recurs presentat per la Generalitat valenciana i constata que la Generalitat no podia excloure els llicenciats superiors en Filologia Catalana i que les convocatòries d'oposicions. De fet, el Tribunal Superior de Justícia valencià ja havia declarat nul·les les convocatòries per aquest motiu. Segons explica Acció Cultural del País Valencià (ACPV) 'la Generalitat, any rere any i basant-se en que les sentències del TSJ no havien estat ratificades pel Tribunal Suprem i no eren fermes, ha continuat excloent la titulació superior de Filologia Catalana (única existent a hores d'ara) del llistat de títols i certificats aptes per acreditar coneixements lingüístics de valencià'.

En aquest sentit, es mostren 'molt satisfets' amb la sentència perquè creuen que 'a partir d'ara no ho podrà fer, en haver-se declarat pel Tribunal Suprem la conformitat a dret de les sentències valencianes i haver esdevingut fermes'. Consideren que atesa la 'fermesa i reiteració' dels pronunciaments judicials, de no respectar-se 's'interposaran accions penals' contra els responsables de personal i conseller d'Educació per 'possibles delictes de desobediència i prevaricació'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
17 de juliol de 2009, 10.46 h

Aquesta gent de la Generalitat el que volen és l´Alacantino, però inclusiu ACPV també, a fet alguna cosa de profit durant tants anys...? son com els Polícis volen ser figurar i prou!!! els importa un "pepino" que la gent sigui tant ignorant com per VOTAR a favor dels seus BOTXINS=VERDUGOS, els votants estan educats com els "borregos" allà a on volen que vatgen allà van barranc avall!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sílvia fletxa Amer
16 de juliol de 2009, 15.15 h

Sé que pot semblar una pesadesa, donat els anys de judicis que ha arrossegat ja aquest tema de la llengua al país Valencià, però penso que caldria fer denúncia en ferm contra els responsables i còmplices polítics i socials del procés de (com ho hauríem de dir?), de ......... per decret de majoria corrupta, amb constància i demanda de responsabilitats per conseqüències de violència que són propiciades per aquesta guerra contra la llengua i .....




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.