directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La nova retallada del Govern no afecta les nòmines dels empleats públics

Els sindicats no hi estan d'acord perquè sí que perjudica les retribucions indirectes com l'aportació al pla de pensions o els diners del Fons d'Acció Social

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Govern, davant la 'impossibilitat' d'un acord amb els sindicats sobre la partida de retribucions salarials que s'han d'incloure en l'avantprojecte de Llei de Pressupostos d'aquest any, ha decidit donar 'per tancada la negociació'. El Govern ha decidit incloure en el pressupost mesures que redueixen els costos salarials però que 'salvaguarden' les nòmines. Josefina Pujol, representant de CCOO en la negociació de la funció pública, ha qualificat 'd'unilateral' la decisió del Govern i ha advertit que aquest dimecres assistiran a la reunió que està convocada. Pujol ha recordat que per arribar a un acord els sindicats han demanat xifres concretes per saber l'impacte sobre el pressupost.
consell de govern, generalitat, executiu, consellers
Comparteix
   


Etiquetes
Segons el Govern, en la reunió mantinguda aquest dilluns es va plantejar la necessitat de fer una reducció en les partides de retribució del personal públic, en el marc de les mesures de contenció dels pressupostos per al 2011, que el Govern té la intenció de presentar a finals d'aquest mes.

El Govern indica que davant la 'impossibilitat' de tancar un acord amb els sindicats, l'administració dóna per tancada la negociació i ha decidit incloure en l'avantprojecte de Llei tres mesures concretes que servirien per evitar tocar les nòmines dels funcionaris, que el 2010 van veure com es reduïa el salari un 5% i per aquest any se'ls aplica la congelació.

Aquestes tres mesures són el manteniment del complement de productivitat per els empleats públics per aquest any 2011, la suspensió de l'aportació al pla de pensions corresponent al 2011 i el manteniment d'una quantia del Fons d'Acció Social equivalent al 50% de la dotació de l'any 2010.

Mesura 'unilateral'

Josefina Pujol que aquesta decisió del Govern és una mesura 'unilateral' i que per tant els sindicats mantenen oberta la negociació i anuncien que assistiran aquest dimecres a la negociació convocada al Departament de Governació.

Pujol recorda que en la reunió d'aquest dimarts, la representació sindical ha demanat 'un recés' fins aquest dimecres i ha demanat que en aquesta reunió el Govern presenti les 'xifres' de l'impacte que poden tenir en el pressupost.

La representant de CCOO ha demanat també que per tancar un acord cal trobar una solució per la recol·locació dels treballadors que es quedin sense feina en el sector públic i un compromís per recuperar el poder adquisitiu que s'ha perdut en la nòmina dels funcionaris entre el 2010 i el 2011.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.