directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós considera 'prematur' que Portabella presenti candidatura per liderar el partit

El president en funcions d'ERC creu que Oriol Junqueras és una persona 'vàlida i estimada' que 'comptarà' en el futur d'ERC

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Joan Puigcercós creu que, per bé que legítim, encara és d'hora per perfilar candidatures per liderar Esquerra Republicana de Catalunya. Així ho ha fet saber en una entrevista a Catalunya Ràdio on ha titllat de 'prematur' que Jordi Portabella pugui postular-se com a candidat quan encara s'està negociant la formació de molts Ajuntaments. 'Les formes són importants, cadascú ha de saber com fa la seva aposta i trajectòria' ha assegurat Puigcercós. Preguntat sobre Oriol Junqueras, el president en funcions ha expressat que porta molt temps treballant amb Esquerra, que serà l'alcalde més important de la formació i que és una persona 'preparada, vàlida i estimada que comptarà en el futur d'ERC'. Aquest mateix dimecres l'expresident del Parlament, Ernest Benach, també ha avalat Junqueras com a futur president d'ERC afirmant que és 'la renovació' que necessiten els republicans.
jordi portabella, joan ridao, esquerra, erc, unitat per barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
El president en funcions d'ERC, Joan Puigcercós, ha parlat del futur del partit tant a TV3 com a Catalunya Ràdio on, com Ernest Benach, ha elogiat Oriol Junqueras dient que 'és una persona preparada i que comptarà a ERC'. Així mateix, sobre la decisió de Jordi Portabella de reflexionar durant una setmana abans de decidir si presenta candidatura per presidir el partit ha afirmat: 'Cadascú ha de saber si està preparat'.

Després d'una nova patacada electoral a les eleccions municipals, la direcció d'ERC va anunciar dilluns que dimitia en bloc i va fixar el 17 de setembre com a data per escollir nou president i secretari general, així com l'1 d'octubre per celebrar un congrés extraordinari que marqui el rumb del partit en els propers anys.

A nivell municipal, el candidat d'Unitat per Barcelona a l'Ajuntament de la capital del país, Jordi Portabella, ha anunciat que no dimiteix malgrat haver perdut la meitat dels representants al consistori tot i el pacte amb RCat i Democràcia Catalana. A més, Portabella encara no descarta optar a liderar el partit i ha avançat que prendrà una decisió al llarg d'aquesta setmana. Puigcercós ha declarat que no pot opinar d'una persona que 'legítimament es vol presentar' però ha destacat que 'les formes són importants' i que 'cadascú ha de saber si està preparat' per liderar ERC.

El tripartit 'no ha acabat de sortir bé'
Puigcercós ha acceptat que l'aposta del tripartit 'no ha acabat de sortir bé' perquè el votant sobiranista 'en vol més'. En aquest sentit creu que els resultats de les municipals obliga els republicans a 'repensar' el partit, acostar-se a la gent i la militància i recuperar tot el que s'ha perdut en els darrers anys'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.