directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La directora adjunta de l'Institut Ramon Llull confia que Bauzà mantingui el govern balear a la institució

Fanny Tur, que finalitza el contracte la setmana vinent, confia que 'no es repeteixin ni els antecedents ni l'experiència'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La directora adjunta de l'Institut Ramon Llull (IRL), Fanny Tur, s'ha mostrat aquest dimecres confiada que el nou govern balear format pel PP mantindrà la institució de promoció de la llengua i la cultura catalana. Descarta, així, que l'executiu illenc no sortirà de l'IRL, tal com en el 2004 el govern de l'expresident del govern, Jaume Matas. Tur ha manifestat que està 'segura' que 'totes les parts' hauran après de l'experiència. Diu que no només s'han de 'cercar culpables' a les Illes i assegura que li consta que la voluntat de la nova direcció de l'IRL per seguir donant suport als artistes de les Balears 'és molt forta'. Apunta també que el govern illenc rep més de l'IRL del que hi aporta.
fanny tur, institut ramon llull, illes balears
Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa en la qual Tur ja s'acomiadava del seu càrrec, ja que finalitza el contracte com a directora adjunta la setmana vinent, ha aprofitat també per donar llarga vida a la institució, que treballa per la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s'hi expressa en totes les seves modalitats.

Preguntada sobre quin preveu que sigui el futur de l'IRL ara que el PP torna al govern balear, Tur es mostra esperançada. Diu que confia que 'no es repeteixin ni els antecedents ni l'experiència'. Es refereix d'aquesta manera als fets que tingueren lloc el 2004, quan per diversos motius, el govern presidit llavors per Jaume Matas va sortir de la institució. Tur diu que no només s'han de buscar les causes d'aquella ruptura a les Illes Balears, sinó que també fou 'principalment per l'actitud' de la Generalitat d'aquell moment. Considera que seria 'molt fàcil' que els fets es produïren només pel canvi de govern que hi hagué el 2003.

Tur, a més, ha dit que el balanç fiscal de les Balears respecte l'IRL és 'positiu'. Ha explicat que, en xifres, el que govern balear rep més del que aporta a l'IRL. En aquest sentit diu que l'organisme a les Illes mai ha treballat 'amb quotes ni límits'. També ha volgut deixar clar, en referència als diferents anuncis que ha fet el candidat popular i proper president del govern balear, José Ramon Bauzá, sobre la llengua catalana, que l'IRL no només projecta cap a l'exterior la llengua i la literatura catalana, sinó també les arts visuals, la música o el teatre de les Balears i Catalunya.

Més 300 artistes visuals han exposat arreu del món des del retorn del govern balear a l'IRL
La directora adjunta de l'IRL, Fanny Tur, ha recordat aquest dimecres que l'IRL ha permès que més de 300 artistes visuals de les Balears hagin exposat en una cinquantena d'exposicions arreu del món, des del retorn de l'executiu balear a la institució. Tur ha presentat també les properes tres exposicions que es duran a terme amb la col·laboració de l'IRL. Aquestes són: una exposició de l'il·lustrador mallorquí, Max, a Mèxic a partir de novembre que porta per nom 'Max: Panòptica 1973/2010', una exposició col·lectiva a Viena que es diu 'Concepts', i una altre que s'inaugurarà a l'octubre a Zurich que porta per nom 'BotArt', feta a partir de botes de vi que es transformen en obres d'art.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
26 de maig de 2011, 07.44 h

Sí sí i nazis només volia ajudar jueus ... amb persones com Duran i Lleida defensant el catalans, cultura i el català moriré encara més. Avui dia és difícil a trobar la gent jove qui ni volen parlar en català i és perquè català parlants no tenen ni mínim dignitat per enfrontar problemes de avui dia. Franco ha mort i no ni ha ni pelís en català, cap ni un vídeo joc, revistes, manga etc. quin futur creu la gent que es pot tenir una llengua que només es pot parlar amb pares i avis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.