directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els principals alcaldes d'ERC proposen una renovació del partit 'de forma ordenada'

ERC només governarà tres capitals de comarca: Montblanc, Solsona i La Bisbal d’Empordà · Els alcaldes d’aquests tres municipis citen tots els càrrecs electes republicans a una reunió aquest dissabte a Montblanc

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Tres són només les capitals de comarca que continuaran amb un alcalde d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al capdavant del consistori: Montblanc (Conca de Barberà), Solsona (Solsonès) i la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà). La desfeta electoral que ha patit ERC aquest 22M ha portat l'executiva a dimitir i a començar a treballar de cara el congrés nacional que se celebrarà el proper octubre i que ha de suposar la regeneració del partit. Segons ha pogut saber directe!cat, els batlles d'aquestes tres capitals de comarca han fet una crida a tots els càrrecs electes del Principat per a treballar conjuntament i els han convocat aquest dissabte a Montblanc per procurar que durant aquest període de transició s'avanci i es treballi 'de forma ordenada'.
Josep Andreu Domingo, ERC, Montblanc
L'alcalde montblanquí, Josep Andreu Domingo.

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde montblanquí, Josep Andreu Domingo, vol que aquests quatre mesos que separen el 22M del congrés nacional siguin suficients perquè les paraules 'company i amic' dins d'ERC 'tinguin valor real' i que la gestació de la nova estructura interna es faci 'de forma ordenada'. Per això, ahir dimecres David Rodríguez, alcalde de Solsona, i Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d'Empordà, i el mateix Andreu van acordar de fer una crida a tots els càrrecs electes que han sortit de les eleccions municipals celebrades diumenge a treballar per la unitat i pel partit.

Així doncs, Montblanc acollirà aquest dissabte a les 11 del matí una reunió a la què hi estan cridats els 1.385 regidors i alcaldes republicans i entre tots miraran de posar remei a aquesta situació que desperta 'una absoluta preocupació', segons ha reconegut el mateix Andreu.

'Paciència' a la direcció nacional
En declaracions a directe!cat, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha demanat 'tranquil·litat i paciència' per encarar aquesta etapa després que ahir mateix ja s'hagin pogut sentir veus com la del barceloní Jordi Portabella insinuant que es postulava per a encapçalar el partit. 'Hem de tenir temps per fer els deures', reflexiona alhora que reclama prudència a l'hora de parlar de noms, perquè 'no fan cap favor al partit'.

Rodríguez creu que l'entrada al segon tripartit, després que ERC fos expulsada del govern de Maragall, no es va entendre i l'electorat republicà -que considera 'molt exigent'- va sentir-se víctima d'una 'enganyifa'. Això creu que ha portat l'electorat a deixar de veure ERC com un partit seriós a qui 'les formes han acabat perjudicant'. Més que parlar de noms, creu que ara és el moment d'entonar un 'mea culpa, reconèixer que ens vam equivocar i recuperar el que hem perdut'. Una recuperació que avisa que 'no es pot fer en dos dies' i per a la qual no hi ha altra fórmula que 'treballant i sent seriosos'.

Amb tot, davant el debat que es planteja al partit entre ser un front d'esquerres o esdevenir la casa gran de l'independentisme, Rodríguez assegura que no cal fer 'grans replantejaments' en un partit que té més de 80 anys d'història perquè, al seu entendre, allò que ha fallat han estat 'les formes i no el fons'. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Cesc fletxa València
31 de maig de 2011, 22.11 h

Per voler abastir quasi tot l'espai polític (des de l'esquerra fins al centre i de l'independentisme al no espanyolisme) s'han quedat sense el seu propi espai. Però el més greu de tot ha sigut eixe comportament intern q diu Flor Vermella. Malgrat q sembla un friki ressentit (i segurament ho és), si q s'han donat casos d'incoherència en l'aspecte més intern. Ara alguns reconeixen q l'agenollament per fer el 2n tripartit va ser molt perjudicial. Però a qui deia això fa un any se l'expulsa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joanet d' Horta fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 21.57 h

perdó, als anys 87-91, els psc tenia el 35%. de vots. ( i pp + cds el 10%)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joanet d' Horta fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 21.55 h

Som una colla de nens petits ? Esquerra ha prdut vots, si i ha passat del 11,7 al 9%, però SCI s' ha quedat amb l' 1% i la cup amb el 2,2...I ciu ? diu que ha tigut una gran victòria perquè ....té el 26,7% dels vots !!! Però si en tenia el 25,3% !! Ha ujat 60mil vots i prou i semblant amb el gran pp. La castanya forta és del psc que passa del 34% al 25,5 i perd 250mil vots. Amb 1400 regidors i el 9% del vots hi ha una bona base per tornar a crèixer nois! Als anys 87-91 psc tenia el 25% d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
PereelDigne fletxa Granollers
26 de maig de 2011, 20.22 h

Segons tu, Flor vermella, qui creus que hauria d'encapçalar el moviment independentitsta, la CUP, SI? Au vinga, no em facis riure. Recorda que tot i la patacada d'ERC, la CUP només té 101 regidories i cap alcaldia i SI encara menys. ERC en té a prop de 1400 i més de 100 alcaldies. Tu creus que pot ser comparable? A hores d'ara, ERC és encara la tercera força municipalista de Catalunya, no ho oblidis.
A més, si s'han fet errors el que s'ha de fer es reconèixer-los, reparar-los i const... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
capsigrany fletxa riumors
26 de maig de 2011, 10.05 h

flor vermella, més aviat sembles un resentit friky que un exmilitant. Comentaris com el teu et delaten. Segur que deus ser militant de SI. M'agradaria saber com acabaras. desprens molt d'ego i poc de reflexió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Flor vermella fletxa Centelles
26 de maig de 2011, 09.51 h

Aquesta renovació què vol dir?
Vol dir fer mans i mànigues per assegurar-se el seu sou, el sou dels dirigens. Es vendrien els seus fills per mantenir el sou i un càrrec polític. He estat d'ERC i se com les gasten. I si no estas d'acord amb aquestes decissions injustes, o un partit els promet un bon carrec a canvi de eliminar un militant que es incòmode pel partit contrari, ho fan. En podrieu parlar en moltes delegacions comarcals i veure les baixes que han tingut a cause de què s'han don... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 31
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.