directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern nega cap influència sobre el gabinet jurídic pel cas Palau i exhibeix els vots com a mostra de credibilitat

Gordó defensa la 'coherència' dels advocats de la Generalitat i que van voler més informació per evitar 'imputacions prematures'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari del Govern, Germà Gordó, ha defensat la 'llibertat' amb que actuen els advocats de la Generalitat durant la seva compareixença al Parlament sobre les accions del gabinet jurídic amb el cas Palau. Gordó ha garantit que l'executiu no intenta influir sobre els serveis jurídics i ha dit entendre que també era així amb l'anterior. Gordó ha justificat que el gabinet jurídic va actuar de forma 'coherent' i que van voler disposar de més informació per evitar 'imputacions prematures'. Gordó ha afegit que la credibilitat la donen 'els que voten' i que la de l'executiu 'va pujant' i que saben 'diferenciar' entre els interessos del Govern i els dels partits que el formen.

Comparteix
   


Etiquetes
El secretari del Govern ha comparegut davant de la comissió per donar explicacions davant dels grups parlamentaris de l'oposició, que van acusar el Govern en el seu moment d'haver canviat de criteri en el cas Palau un cop CiU va arribar a la Generalitat. El motiu és un escrit presentat el mes de gener del 2011 pel gabinet jurídic de la Generalitat, que representa el Consorci del Palau, en què es demanava una peça separada per investigar un suposat finançament irregular de CDC relacionat amb el cas Palau, però no les imputacions de l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, i del dirigent de CDC i expresident del PI, Àngel Colom.

Finalment, el jutge va imputar Osàcar. Amb l'anterior Govern, el consorci del Palau -órgan que integren Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Ministeri de Cultura, a més de l'Orfeó Català- s'havia alineat amb les tesis de Fiscalia, que sí reclamava imputacions, però Gordó ha recordat que en l'acta de la reunió del consorci del 25 d'octubre del 2010 es va acordar demanar al jutjat 'la incoació d'una peça separada' però 'sense que encarreguessin als esmentats serveis que es formulés cap imputació'.

Gordó ha explicat tres raons que van portar els serveis jurídics prendre la seva decisió: 'per raons de seguretat jurídica i prudència processal, atenent a l'existència de posicionaments diversos de les parts implicades i a les manifestacions i actuacions que s'han anat produint al plet principal'. El secretari del Govern ha afegit que els serveis jurídics van considerar adient 'disposar d'una informació més exhaustiva per tal d'evitar imputacions prematures, en el benentès que mai s'han oposat a què s'investiguin els fets ni a l'obertura de la peça separada'. 'Això és el que se'ns diu i el que nosaltres creiem', ha afegit.

El secretari del Govern ha defensat l'actuació dels serveis jurídics i sempre s'ha referit a la qüestió com a 'suposat canvi de criteri'. Gordó ha recordat que, quan el consorci del Palau va decidir personar-se contra Fèlix Millet i Jordi Montull, va encarregar-ho als advocats de la Generalitat i que les actuacions dels serveis jurídics 'són coherents al nostre entendre i mantenen escrupolós respecte amb els acords presos pel comitè executiu del Palau de la Música'.

Un 'error material'

Gordó ha admès que hi va haver un primer escrit el 17 de gener i un de segon el dia 18 que va 'rectificar' el primer per un 'error material'. El secretari del Govern ha recordat que el segon escrit demanava l'obertura d'una peça separada, però no imputacions.

A més, el secretari del Govern ha defensat l'actuació del cos de l'advocacia de la Generalitat 'i en concret de l'advocada que durant molts mesos ha conduit aquest procés en representació del consorci'. 'No puc sortir del que dic abans, perquè és el que explica l'advocació de la Generalitat i intentem no influir ni dirigir l'advocació de la Generalitat', ha dit, tot afegint que 'hem de creure que el Govern d'abans intentava el mateix, respectar la independència'.

'No pateixin des del punt de vista de l'actuació de la Generalitat, respectarem la llibertat de criteris de l'advocacia de la Generalitat i intentarem arribar fins al final en aquest procés sempre en benefici dels ciutadans', ha dit Gordó, que ha afegit que ells respecten els òrgans judicials i les seves resolucions, tot i que 'els fiscals també poden fallar'.

Saber diferenciar 'els interessos del Govern i els interessos dels partits'

A més, Gordó ha afegit que tenen 'clar' quins són els interessos del Govern i que els saben 'diferenciar' dels interessos dels partits. 'Estic segur que quan vostès tenien l'advocació de la Generalitat la van deixar treballar amb absoluta llibertat, nosaltres ho hem fet, jo voldria pensar el mateix de vostès', ha dit Gordó.

Pel que fa a la credibilitat del Govern, Gordó ha remarcat a l'oposició que ells 'ni ens la trauran ni ens la donaran', sinó que està en mans dels ciutadans: 'La credibilitat ens la donen els que voten i nosaltres, des d'aquest punt de vista, la tenim, els agradi no els agradi, la credibilitat la tenim i sembla que dia a dia aquesta credibilitat va pujant'. Gordó ho ha dit pocs dies després de les eleccions municipals.

Gordó ha deixat clar que això no vol dir que tinguin 'immunitat', sinó que la credibilitat es medeix 'l'examen' que són les eleccions. 'No quina immunitat ni legitimitat per fer qualsevol cosa', ha deixat clar.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Joanet d' Horta fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 22.01 h

que no ens aixequin la camisa : cyu passa del 25% de vots al 26! el que passa és que el psc es fot la gran patacada i passa del 34% al 25. D' aval a les retallades res de res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.