directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició estudia que no sigui el gabinet jurídic de la Generalitat qui defensi el consorci del Palau

Creu que hi ha un xoc d'interessos del Govern en el cas Palau

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'oposició ha coincidit aquest dijous al Parlament en el xoc d'interessos que hi ha per part del Govern en el cas Palau i PSC, ERC, ICV-EUiA i Ciutadans han obert la porta a estudiar que no sigui el gabinet jurídic de la Generalitat qui defensi el consorci del Palau de la Música. 'Vostès no poden ser jutge i part i no poden defensar els interessos del país amb unes actuacions que estan en fase d'instrucció i on hi ha implicades persones del seu partit polític', ha dit Salvador Milà, d'ICV-EUiA. La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, creu que s'ha de plantejar si s'insta el Govern a promoure en seu del consorci el traslladat de la defensa a un altra institució o una defensa externa.



Comparteix
   


Etiquetes
Durant la compareixença del secretari de Govern, Germà Gordó, al Parlament sobre le cas Palau Milà ha preguntat en la seva intervenció si 'creia que el Govern de CiU estava legitimitat i no tenia incompatibilitat d'interessos per defensar els interessos patrimonials de la Generalitat'. El representant ecosocialista encara ha anat més enllà i ha proposat que el Govern podria encomanar a una oficina independent que per exemple depengués del Parlament perquè exercís aquestes accions i que no hi hagi sospites sobre a qui es demanen les responsabilitats.

En la seva intervenció, el parlamentari d'ERC Pere Bosch ha destacat que en aquest cas d'interessos contraposats s'haurà d'articular amb la resta de grups alguna formula per resoldre l'actual atzucac. 'No sentim que un Govern que és part acusada defensi també els interessos de la Generalitat perquè hi ha una persona del seu partit (en referència a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar) i vostè (Gordó) forma part del mateix partit polític i això forma una col·lisió d'interessos', ha afegit.

En aquest context, la parlamentària de Ciutadans Carmen de Rivera ha estès la mà a la resta de partits sobre aquest tema i ha considerat que la defensa estaria en millors en unes altres mans que no siguin les del gabinet jurídic de la Generalitat, ja que 'hi podria haver una defensa d'interessos contraposada perquè hi ha una implicació entre el Govern de CiU i el mateix Osàcar'. Per això, ha demanat també que s'apartin de la direcció de portar la defensa jurídica d'aquest tema i que rellevin a aquests lletrats 'd'aquesta penosa obligació'. 'No és pot treballar fen-te fer un canvi de criteri depenen dels esdeveniments polítics', ha apuntat.

La parlamentària del PP de Catalunya Llanos de Luna no s'ha referit en la seva intervenció a la proposta, però ha defensat la professionalitat dels lletrats de la Generalitat i ha demanat a Gordó que deixin treballar als professionals del dret i 'evitin qualsevol ingerència perquè va en contra de la separació de poders'.

Per la seva part, Bonet ha destacat que hi ha interessos clarament contraposats entre el finançament irregular de CDC a través de Ferrovial i els interessos de Govern. 'Els advocats de la Generalitat simplement actuen en nom del Consorci, però si en un cas com aquest s'ha vist com actuen de forma unilateral i sense acordar amb les administracions un canvi d'estratègia probablement no és insensat plantejar-se un canvi de defensa i qui defensa', ha recalcat. 'Mai assenyalarem al gabinet jurídic perquè son professionals excel·lents i el dubte no el posem sobre ells sinó qui els hi diu que han de canviar el criteri', ha destacat.

En aquest context, ha recalcat que s'evidencia que hi ha consens en la voluntat d'assegurar que l'actuació pública persegueix l'interès general i ha indicat que es plantejaran entre els partits si per fer-ho han d'instar al Govern a promoure en seu del Consorci el traslladat de la defensa o un altra institució o una defensa externa. De fet, ha indicat que ho parlaran pròximament.

ERC: 'No s'ha de confondre credibilitat ni un vot amb immunitat'

Per altra banda, tots els grups de l'oposició han coincidit en diferents arguments en les seves crítiques al Govern de la Generalitat i el seu 'canvi de criteri'. Per una banda, han fet referència a que aquesta 'canvi de criteri' no va ser una decisió tècnica sinó política, i per altra, han carregat contra Gordó per manifestar la credibilitat la donen 'els que voten' i que la de l'executiu 'va pujant'. En aquest context, Bosch ha dit que 'no s'ha de confondre credibilitat amb immunitat ni tampoc un vot amb immunitat'. 'Els ciutadans els hi ha donat suport, però això no els hi ha donat immunitat per fer el que vulguin', ha destacat. 'Ni per posar la mà al calaix', s'ha pogut escoltar com deia de fons Milà.

En aquesta línia, Bonet ha destacat que 'hi ha una nova mostra de confusió de què es el país, el Govern i el partit i l'interès general de la Generalitat no és l'interès de CiU i l'interès general del CiU no és l'interès general per molts vots que tinguin a les urnes', ha recalcat. 'La feina que han fet és putinera i impròpia d'algú que arribar al Govern amb l'himne de som els millors', ha assenyalat.

CiU lamenta les 'mentides increïbles' de l'oposició

Per contra, la parlamentària de CiU Elena Ribera ha criticat el lamentable espectacle, però ha admès que no els hi estranyava. Ribera ha manifestat que els nervis són 'mal assessors en el moment de prendre decisions, quan no es pensa en els interessos del país, no és té en compte al pressumpció d'innocència, no és té en compte la legítima defensa processal que li toca a les parts, quan no es confia amb la justícia i mal assessor quan no es confia amb els lletrats de la Generalitat'.

Ribera ha destacat que 'el país es mereix un bon Govern i això és el que els catalans van votar a les urnes al novembre i a les municipals'. 'Això no és una comissió política, sinó en un judici amb una sentència i s'han fet unes relacions de fets que s'han donat per provades amb unes mentides increïbles'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.