directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 06:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas vol defensar l''emancipació nacional' evitant la confrontació

Aposta per 'despertar el màxim de simpaties i d'adhesions' perquè el sentiment independentista 'vagi quallant'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apostat per defensar el projecte d''emancipació nacional' sense transmetre confrontació, sinó autoafirmant el que és Catalunya. 'No és un projecte en contraposició amb els altres, sinó a favor dels nostres objectius i de la nostra marxa com a país', ha subratllat durant l'acte de presentació del llibre que explica la història de la JNC. I és que Mas ha apuntat que per despertar el 'màxim de simpaties i adhesions', cal promoure sentiments amb una 'càrrega positiva'. El president ha aprofitat per agrair la JNC el seu suport en temps difícils i la seva contribució al relleu generacional a CDC, relleu que no es pot comparar amb el de cap altre partit.
Mas ha participat aquest dijous en la presentació del llibre 'Joventut Nacionalista de Catalunya. Escola de Patriotes'. En la línia del discurs independentista que sempre ha caracteritzat l'organització juvenil, el president ha advertit que no es podrà comptar amb l'estat espanyol per la transició de Catalunya, tot i que els catalans sí que van contribuir a la d'Espanya.

De tota manera, ha cridat a defensar el projecte d''emancipació nacional' sense transmetre un sentiment de confrontació, sinó d'autoafirmació. 'No és un projecte en contraposició dels altres, sinó a favor dels nostres objectius i de la nostra marxa com a país', ha argumentat.

Al seu parer, convé 'despertar el màxim de simpaties i d'adhesions' perquè la transició cap al dret a decidir i l'emancipació nacional 'vagi quallant'. I perquè això succeeixi, cal que els sentiments que es transmetin 'tinguin una càrrega positiva, que estiguin basats en l'autoafirmació i no en la contraposició'.

Mas ha aprofitat la presentació del llibre per agrair el suport de la JNC durant els anys que Mas va intentar sense èxit ser president de la Generalitat. 'Vam fer una travessia del desert sense dromedaris ni cantimplores, però encara que no tinguéssim ni dromedaris ni cantimplores, érem molts, i en els moments claus ens vam ajudar tots', ha apuntat. I precisament, 'molts d'aquells que acabaven carregant sobre les seves espatlles la gent que li costa seguir aquesta travessia era la gent de la JNC', ha conclòs.

També ha lloat el paper de la JNC en el relleu generacional de CDC. Una mostra s'ha pogut veure, ha dit, aquest passat diumenge en les eleccions municipals, amb una 'eclosió de gent', moltes vegades procedent de la JNC, que ha anat imposant-se a nivell territorial. Mas ha remarcat que aquest gran esforç que s'ha fet de relleu 'no hi ha cap més partit que ho tingui', i si algun partit l'ha fet està 'a molta distància' del que ha aconseguit CDC.

Durant l'acte, també ha intervingut qui va ser secretari general de la JNC entre el 2004 i el 2008 i ara director general de Comunicació del Govern, Jordi Cuminal, que ha destacat que l'organització juvenil sempre va estar al costat d'Artur Mas des que va ser escollit successor de Jordi Pujol. 'Avui ser dels d'en Mas és molt gratificant, però el 2003 era una mica més dur', ha recordat Cuminal, que ha remarcat que la JNC no 'li va fallar mai, sempre va estar al seu costat, sempre fidels'.

Cuminal ha subratllat que el catalanisme haurà de prendre decisions importants en els propers temps, i, en virtut d'aquestes decisions, li agradaria poder dir algun dia que la JNC va ser una organització política juvenil que va viure 'entre la transició espanyola cap a la democràcia i la transició catalana cap a la independència'.

Per la seva part, el president de la JNC, Gerard Figueras, ha indicat que caldrà que les generacions de 'nous patriotes' de l'organització juvenil siguin decisius en la definició de les noves relacions entre Catalunya i Espanya. Ha assegurat que la JNC serà ara 'locomotora' del projecte de pacte fiscal que impulsa ara Artur Mas, però 'també mirant més enllà'. I és que Figueras ha assenyalat que és possible que en el futur toqui fer realitat el procés de conversió de Catalunya en un Estat independent. 'Com diu el poeta, la lluna anirà arribant', ha exclamat. Quan passi això, ha continuat, caldrà que hi hagi persones i projectes amb 'idees sòlides', i aquesta és la feina que ha iniciat la JNC avui a través de l'anomenat 'projecte itinerari'.

Durant l'acte de presentació del llibre s'han llegit diferents fragments on es recorden les diferents etapes de l'organització. Diversos participants de l'acte han destacat l'important que va tenir la JNC perquè el Govern de CiU aconseguís l'eliminació del servei militar obligatori a través dels pactes amb el PP.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Pladevall fletxa sabadell
28 de maig de 2011, 00.48 h

A veure, no entenc massa de política però tot i que el mitjà no justifica el fi en moltes ocasions, no és millor pactar amb qui faci falta per aconseguir millores per Catalunya? I pregunto, què és més important: ¿fer un pacte amb un partit contrari a les idees sobiranistes de Catalunya? o que el benefici ajudi a fer possible aquestes idees sobiranistes?. Perquè tothom es queixa però ningú aconsegueix pactes que ens beneficïin, i llavors si que parlem que tots diuen: farem bla bla i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Robert fletxa Reus
27 de maig de 2011, 15.33 h

Els nostres polítics ténen por del poder absolut, sempre que tenen un problema criden al germà gran...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
27 de maig de 2011, 13.46 h

".......despertar el 'màxim de simpaties i adhesions'"
Aquest màxim de simpaties i adhesions a què es refereix vostè Sr Mas. ¿Entre qui?, Entre la gent que viu a Catalunya o entre
la gent de Catalunya i la d'Espanya?...Aclareixi-m'ho si us plau!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de maig de 2011, 13.20 h

#3 Quan us adonareu que tots, TOTS, els partits s'abaixen el pantalons a Madrid? No ho va fer ERC també?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jaume fletxa LLEIDA
27 de maig de 2011, 12.32 h

Comentari molt adequat Ricard. Els punts damunt de cada i ,si senyor !!!!!#4


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Ricard Vaqué
Ricard Vaqué fletxa [object Object]
27 de maig de 2011, 12.07 h

'emancipació' no seria la paraula, doncs és Espanya qui depèn de Catalunya, i no al revés. Malament promourem l'independentisme si fem servir sinònims de submissió i d'inferioritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
27 de maig de 2011, 11.46 h

#2 De covardia res. Un és covard quan no fa allò que vol o necessita. Però CiU està fent allò que vol, i està sent com és en realitat.

Quan ens adonarem que CiU no està renunciant a res, sinó que és un partit regionalista que vol mantindre, per damunt de tot, el seu poder de classe? Quan ens adonarem que CiU no s'abaixa els pantalons a Madrid, sinó que ells són la delegació del sistema borbònic a Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maya fletxa BCN
27 de maig de 2011, 10.52 h

La covardia abans que tot.....com sempre. Voto sí a la consulta - però mig amagat! I així anem: ara l'ex president Pujol resulta que se'ns ha
convertit més independentista que el seu jove successor...Estrany, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de maig de 2011, 08.23 h

Bla bla bla bla... parlo molt i no dic res... bla bla bla bla... dic el de sempre... bla bla bla bla... pactaré amb el pp, però dic això per despistar... bla bla bla bla


El de sempre, vaja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.