directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La intervenció policial a l'#acampadabcn acaba amb un 137 de ferits lleus

El darrer enfrontament ha estat quan els manifestants han acceptat acabar ells les tasques de neteja però la policia no ho ha acceptat i ha tornat amb la càrrega

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'últim balanç de ferits eleva fins a 137 persones el nombre de ferits de caràcter lleu en el marc de l'actuació policial a l'#acampadabcn dels 'indignats' a la plaça de Catalunya de Barcelona. La policia ha abandonat el territori un cop han complert 'amb la missió' segons han declarat a l'ACN. L'assemblea dels acampats a plaça Catalunya ha decidit acceptar la demanda policial d'acabar de netejar les carpes que queden del campament, però han reclamat ser ells els que ho facin, i no la Brigada Municipal. De cara les 7 d'aquesta tarda hi ha convocada una concentració de protesta pel desallotjament i les càrregues policials. Cal recordar que l'últim episodi d'enfrontaments ha tingut lloc després que els manifestants acceptessin la neteja de l'última part del campament. La policia no ho ha acceptat i ha intentat escortar la Brigada fins al campament. Ha estat aleshores quan els concentrats que donaven suport als acampats han trencat el cordó policial i hi ha hagut diverses càrregues i enfrontaments. Ara retornen al centre de la plaça i refan el campament a la vegada que critiquen amb contundència la 'desmesurada' càrrega policial.
indigats, desallotjament, acampada, acampadabcn

#acampadabcn, indignats, mossos, policia

#acampadabcn, indignats, tendes
Comparteix
   


Etiquetes
De les 121 persones ferides, 37 són Mossos d'Esquadra. Si bé tot són ferits lleus, dues persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris. Aquest és l'últim balanç que ha ofert el Sistema d'Emergències Mèdiques a les 3 del migdia.

Resistència pacífica vs porres i pilotes de goma
Un acord entre Ajuntament de Barcelona i el Departament d'Interior ha permès iniciar a quarts de vuit d'aquest matí el difícil i controvertit desallotjament dels acampats a la plaça Catalunya. Tot i que oficialment no s'ha tractat d'una evacuació sinó d'una actuació puntual per netejar-la i treure objectes contundents de la plaça per tal d'evitar que demà puguin fer-se servir durant les celebracions d'una hipotètica victòria blaugrana a Wembley. Així, doncs, agents de la Guàrdia Urbana han entrat a dos quarts de vuit del matí a l'#acampadabcn i han encerclat l'assemblea formada per les 450 persones que hi dormien, habilitada al mig de la plaça. Els agents els han comunicat els objectius de l'acció i els han comunicat que s'havien de retirar mentre durava l'acció de neteja. Els acampats han respost amb resistència pacífica però les forces de seguretat han respost amb un contundent atac amb les porres i les pilotes de goma. Cada vegada hi ha més gent concentrada a plaça Catalunya com a mostra de suport.

Els Mossos, abans d'iniciar la càrrega, han comunicat als 'indignats' que s'havien d'endur tot el que els pertany i que la resta es custodiarà al Sot del Migdia fins dilluns. La tensió ha anat en augment, sobretot quan els agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han obert camí als camions dels escombriaires recorrent a la força i a la violència.

Mentre l'assemblea valorava la situació, els equips de neteja han començat a netejar la part més perifèrica de la plaça Catalunya, desmuntant pancartes i retirant elements. Alguns dels acampats retreien als membres de la brigada que col·laboressin en aquesta actuació, tot davant d'una forta presència policial i sense arribar més lluny que això. Una presència policial que ocupa amb furgons d'antiavalots el tram de ronda Sant Pere comprés entre plaça Catalunya i plaça Urquinaona i la resta d'accessos a la plaça escenari de la protesta.

Alhora que l'acció es va duent a terme, mentre els acampats concentrats en assemblea continuen debatent la qüestió, han anat arribant nombroses persones, algunes curiosos i altres gent que dóna suport a la iniciativa dels indignats. El resultat és que la plaça Catalunya està acordonada pels Mossos d'Esquadra, a l'interior hi ha els 'indignats' i tot el voltant de la plaça és ple de persones que s'hi han arribat per a mostrar el seu suport i afegir-se a la repulsa contra el sistema i contra l'actuació de les forces de seguretat, que a hores d'ara han fet una cinquantena de ferits.

Lleida, també
A Lleida s'ha repetit la situació de Barcelona a la plaça Ricard Vinyes després que l'alcalde de la ciutat, el renovat Àngel Ros, hagi demanat empara a la policia catalana per treure els indignats de la cèntrica plaça de la capital del Segrià. En aquest cas, fins a una desena de persones han resultat ferides.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Karme fletxa Alt Penedès
28 de maig de 2011, 09.38 h

Estic al·lucinant en colors amb gairebé tots els comentaris que acabo de llegir. Imagino que tots els que esteu a favor de les càrregues policials, sou persones sense mancances econòmiques i que no us important els problemes socials, d'altre manera no s'entén. Si tinguesiu que subsistir amb 300 o 400 € mensuals, pot ser els vostres pensaments serien diferents. Sóc gran i estic malalta, si no fos així, jo estaria acampada a la Plaça Catalunya, lluitant per la justícia social, tal com ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Juanjo fletxa Barcelona
28 de maig de 2011, 00.00 h

Els lesionats dels gossos d'en Puig, ho son per lesions al canell. No saben ni agafar la defensa. De tantes ganes que tenien de fotre garrotades, s'han lesionat ells mateixos. Tenien ganes de fer mal, molt de mal i que no vulguin justificar els caps oberts, dient que la gent ha caigut per les baranes.
Ha sortit a la llum el feixisme amagat del Govern i, alerta s'acosta a l' Ajuntament de Barcelona, on en Trias ja te a punt els seus propis gossos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa Felip PUIG, es un covard convergent-sociata
27 de maig de 2011, 17.45 h

La incompetència del govern BI-PARTIT convergent i unionista i el conseller PUIG es total i absoluta. Sembla ser que s'han fet retirar tots els efectius de la policia nacional i permetran que la Plaça de Catalunya de Barcelona, esdevingui un lloc de acampada lliure amb bongos, patates a la cassola i fum. Si això mateix pretenc fer-ho jo amb els meus amic a qualsevol lloc de Catalunya, sigui al camp, la muntanya o al carrer de sota casa meva, tinc al damunt meu i al damunt dels meus amics un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joanot fletxa Barcelona
27 de maig de 2011, 17.43 h

Felicitats al Conseller Puig per una actuació impecable dels Mossos. Ja coneixem els antisistema i okupes a Barcelona i, francament, només es representen a ells mateixos. Certament, hi ha el dret a manifestar-se, però no pas a okupar els espais públics, causar desperfectes en el mobiliari urbà i l'activitat econòmica i el trànsit al centre de la ciutat de forma indefinida. No em puc creure que hi hagin il·lusos que recolzin un moviment majoritàriament espanyolista que demana, entre alt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 de maig de 2011, 17.37 h

Francina, no es tracta explícitament dels comentaris que hi ha aquí.

Per exemple, des d'un parell de setmanes abans de les eleccions, a llocs com La Vanguàrdia o Naciodigital, per dir alguns, el sentit de molts comentaris ha virat de forma brutal vers un espanyolisme brutal o encobert, aquest tant propi del PP i C's. En especial, a La Vanguardia, quan no fa tant es deixava llegir, amb opinions per a tots els gustos i notable presència del català, ara fa veritable angúnia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Francina fletxa Barcelona
27 de maig de 2011, 17.21 h

Aquests que acuseu la gent que no pensa com vosaltres de ser trolls, no us heu plantejat que potser la majoria de la gent no pensa com vosaltres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
27 de maig de 2011, 17.04 h

De fa setmanes que penso que alguns partits o mitjans o qui sigui, te un equip de trolls que inunda de comentaris tot allò que es mou, bé en plan espanyolista a sac, bé més subtilment, fent passar als catalanistes per gent absolutament intolerant. Qualsevol que conegui el tarannà català sap que hi ha gent animal i autoritària, però que no s'expressa com ho fan aquests trolls (als que, tot s'ha de dir, a vegades se'ls escapa mig comentari ultracatalanista bord i lero, i mig espanyolista ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
27 de maig de 2011, 16.31 h

Acollonant, ara s'acusa els manifestants de tenir tics autritaris, després que tothom hagi vist la actuació totalment franquista del conseller Puig. Definitivament heu de ser trolls que venen aqui a divertir-se, per què si no, no m'ho explico XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de maig de 2011, 16.18 h

Si aquests senyors en lloc d'acampar en llocs públics i molestar als ciutadans de dret formessin una força política i es presentessin a unes eleccions, aconseguirien molt més del que de moment han aconseguit: res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Roser fletxa Barcelona
27 de maig de 2011, 16.05 h

Completament d'acord amb la Mariona. Aquests acampats tenen uns tics antidemocràtics i totalitaris que fan una mica de por. La gent que es creu en possessió de la veritat suprema acostuma a estar molt a prop del totalitarisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.