directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 23:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Consultiu estudiarà si el fons de reestructuració bancària de Zapatero envaeix competències catalanes

Permet que l'Estat decideixi sobre caixes intervingudes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Generalitat ha demanat al Consell Consultiu un dictamen sobre el Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària (FROB), que ha de servir per ajudar a la reestructuració de bancs i caixes de l'Estat espanyol, per tal de conèixer si vulnera les competències de la Generalitat en matèria d'entitats d'estalvi. Ja fa unes setmanes el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, va apuntar aquesta possibilitat i el seu departament va demanar un informe previ als serveis jurídics de la Generalitat com a pas previ a elevar-ho al Consultiu. El vicerpresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha explicat que s'ha decidit demanar aquest dictamen 'per saber el seu criteri sobre si aquesta iniciativa podria vulnerar algunes competències específiques que té el Govern'. El FROB, que va aprovar-se al Congrés gràcies als vots del PSC, deixa en mans de l'Estat les decisions sobre les entitats d'estalvi intervingudes.
Castells en la compareixença extraordinària de premsa
Castells en la compareixença extraordinària de premsa

Comparteix
   

En cas que fos així, Carod ha dit que s'haurien d'emprendre les 'accions habituals' en la circumstància d'una invasió de competències.

El FROB va ser aprovat pel govern espanyol per decret llei, que va ser validat al Congrés dels Diputats, on els diputats del PSC van votar-hi a favor. Preguntat sobre aquest fet, Carod ha dit que al Govern es parla i discuteix 'sobre el que fa el Govern de Catalunya en l'àmbit de les seves competències' i no sobre 'el que fan els diputats dels partits que li donen suport en altres partits que no són el que té seu al Parc de la Ciutadella'. Per Carod, 'els partits són ben lliures de fer el que considerin adequat en cada moment' en un altre parlament que no sigui 'aquell del qual depèn el Govern de Catalunya'.

Carod ha apuntat que aquest podria ser l'últim encàrrec que rebi el Consell Consultiu amb aquest nom i amb la composició actual, ja que es preveu que en breu sigui substituït pel Consell de Garanties Estatutàries.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.