directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Milers d''indignats' inunden plaça Catalunya i recorden que l'espai 'és del poble'

Protesten enèrgicament contra la càrrega 'desmesurada' de les forces de seguretat · L'assemblea acorda mantenir la protesta

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Milers de persones s'han aplegat aquest divendres a la tarda a la plaça de Catalunya per reprendre la protesta que des de les 7 d'aquest matí i fins gairebé les 2 del migdia s'ha vist paralitzada pel desallotjament del campament dels 'indignats'. Els protestants han omplert la plaça més cèntrica de la capital catalana amb les mans pintades de color blanc i alçades cap al cel tot cantant consignes com 'Plaça Catalunya és del poble', 'Aquí comença la revolució', 'Menys policia més educació' i també 'Felip Puig dimissió'. Els indignats condemnen així el desallotjament d'aquest matí per part dels Mossos d'Esquadra, que han desmantellat l'acampada per garantir la seguretat i la salubritat de l'espai, i refermen la seva intenció de mantenir la mobilització. Un desallotjament que malgrat s'ha cobrat 121 ferits lleus, a la compareixença d'aquesta tarda, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que tornaria a ordenar.

Comparteix
   


Etiquetes
L'assemblea de les 8 de la tarda ha acordat mantenir la protesta que després de l'episodi d'avui, el qual ha tingut ressó a la premsa internacional, ha agafat més força que mai i el nombre de persones crítiques amb el sistema creix constantment.

Pel que fa a Lleida, més d'una cinquantena de persones han tornat a primera hora d'aquesta tarda a la plaça de Ricard Viñes després del desallotjament que s'hi ha viscut aquest matí. Els concentrats han penjat nombroses pancartes i s'han refugiat a l'ombra, després que els tendals, les carpes i les infraestructures amb què comptaven fins aquest matí hagin estat retirades per la brigada de neteja i els Mossos d'Esquadra.

Violació del dret a reunió
Els 'indignats' han contestat al conseller d'Interior, Felip Puig, que la seva actuació ha estat pacífica i han assegurat que els Mossos d'Esquadra han actuat sense que s'hagués donat cap situació de violència o provocació prèvia. El vocal de la comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats, Jaume Sens, ha denunciat la 'violació del dret a reunió i manifestació' reconegut constitucionalment de les persones que es trobaven a la plaça de Catalunya i ha considerat que els agents han fet ús 'en primer instància' de la via punitiva sense intentar dialogar amb els acampats. 'Hi havia una altra solució possible', ha declarat. Ha reclamat també que els Mossos duguin els distintius identificatius.

Sens ha considerat que el Departament d'Interior ha anat 'una mica més enllà del que permet la llei' i ha valorat l'actuació dels Mossos d'Esquadra de 'desproporcionada' tenint en compte que el que s'estava produint era una 'concentració pacífica'. D'altra banda, ha qualificat 'd'exercici de cinisme' que el conseller d'Interior, Felip Puig, addueixi a qüestions higièniques la intervenció policial. Sens ha considerat que finalment s'ha creat un problema més gran del que suposadament es volia resoldre.

Ha criticat també que s'ha arribat aquesta situació 'sense intentar dialogar' amb els acampats, qui ha assegurat que porten una setmana tractant com fer compatible l'ús de la plaça amb la possible celebració dels seguidors del FC Barcelona si guanyen la Lliga de Campions. Sens ha dit que hi ha hagut 'inexistència de canals de comunicació' i ha recordat a Puig que l'ús de la força ha de ser sempre 'l'últim recurs'.

Tenien previst retirar els objectes perillosos
Membres de la comissió de Comunicació han explicat als mitjans de comunicació que els propis 'indignats' tenien previst retirar els objectes que podien resultar perillosos en cas de la possible celebració dels seguidors culés.

Ha explicat que hi ha una comissió, la de Civisme, que porta una setmana treballant en aquest aspecte, òrgan que s'havia posat en contacte amb les penyes blaugranes per fer que la celebració es desenvolupés sense problemes ja que ha assegurat que els acampats són els 'primers interessats' en no arribar a una situació que provoqui la intervenció policial.

Falta de distintius identificatius
D'altra banda, Sens també ha exigit que els agents de Mossos d'Esquadra duguin els distintius que permetin la seva identificació, ja que així ho marca la llei i ha criticat que això no ha estat així aquest divendres. A més, ha asseverat que els agents s'han negat a mostrar-los a la gent que els hi demanava. Ha lamentat també 'l'assetjament i l'agressió' a periodistes, cosa que considera que afecta al dret a la informació dels ciutadans.

Intervenció 'il·legítima'
L'advocat ha assegurat que la retirada de tots els elements que els acampats tenien a la plaça és una 'intervenció il·legítima de béns' i ha afegit que es tracta de pertinences personals, entre les que per exemple hi havien ordinadors amb dades personals d'aquells ciutadans que havien signat en suport als concentrats.

Sens ha afirmat que molts d'aquests objectes 'no es podia argumentar que podien provocar desordres públics' i ha reclamat que siguin retornats immediatament al seus propietaris.

Per tot això, els indignats han demanat que s'obri una investigació per estudiar la vulneració de drets i es depurin responsabilitats. Han reclamat també que s'obri un procés de diàleg i mediació 'per reconduir la situació'.

Dimissió de Puig
La concentració ha reclamat a crits en diverses vegades la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig. També ho ha fet la comissió de Comunicació dels 'indignats', que han llegit un comunicat a través del qual han reclamat la destitució de tota la línia de comandaments com a responsables dels 'greus fets' succeïts.

Han exigit la retirada de les llançadores de bales de goma i que es permeti la feina 'd'observadors objectius'. Han dit també que les imatges són 'més que suficients' per demostrar que la seva concentració estava sent pacífica.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
pasbort fletxa Vila-real
29 de maig de 2011, 12.26 h

Primer de TOT la LIBERTAT=INDEPEDENCIA després TOTA clase de partits fins el SOCIALISME que si nigú ensenya què es el SOCIALISME JO MATEIX ELS HO ENSENYARE però ja sabeu que deuria d´esser posat en escena per els EMPRESARIS que de TREBALLADORS TAMBE HI HAN QUE VOLEN COBRAR MOLT I QUE TREBALLE UN ALTRE!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
28 de maig de 2011, 19.05 h

Comentari a l'observador de Barcelona: El principal causant del'asfixia financera a Catalunya té un nom: CiU amb convivència amb els PSC. Van ser tan llestos que a la transició no van voler demanar el Concert econòmic i quan a la reforma de l'estatut el Sr. Artur Mas - Arturo abans de ser el delfin de Pujol - va anar a rebaixar-lo per tal de poder tornar al poder. Qualsevol governant que li cau una crisi com l'actual, a unes eleccions perd el poder no pel mèrit de l'oposició sinó per les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Observador fletxa Barcelona
28 de maig de 2011, 17.21 h

Montserrat, #19, tu sembles una dona d'esquerres que no troba un partit d'extrema esquerra que la representi. Pots manifestar-te, com creguis convenient i dins les normes del civisme. No obstant, recorda que estem en un Estat de Dret amb lleis i normes que cal aplicar. L'anarquia o la llei de la selva no serveixen de res, com Grecia ha demostrat. Tambe et cal recordar que han estat les esquerres al govern central, govern de la Generalitat i Ajuntament que han estat responsables de la gestio de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jen fletxa Visca catalunya lliure!!!!
28 de maig de 2011, 15.46 h

Encara falta més gent a les places, per a que el govern es posi les piles, au!!!què espereu, per a saltar del sofà? És el vostre futur el que està en joc!!!
Aneu-hi a fer plaça, per a tenir aquesta dignitat demanada, tot i que no s'hauria de demanar.


INDEPENDÉNCIA, JA!!!!


VISCA CATALUNYA LLIURE ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Anna Maria fletxa Barcelona
28 de maig de 2011, 15.46 h

Completament d'acord amb la dona de Tarragona, la seva resposta és perfecte i l'exposa amb una claretat magnífica. Sembla mentida que algú califiqui de covards als indignats de la plaça Catalunya i a mi m'agradaria veure si ell no faria cara de por en si una colla d'energúmens amb porres se li tiressin a sobre pegant a tord i a dret. Ja n'hi ha prou de violència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Maria Pilar fletxa Tarragona
28 de maig de 2011, 15.28 h

#28 l'independència només es pot conseguir si lluitem des de baix, des del carrer, des del poble...i no des d'una cadira feta de bellut i d'incrustacions d'or...i com més siguem a baix, més podrem arribar a aquesta majoria social, oi??


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Voltaire fletxa Rias Baixas
28 de maig de 2011, 15.07 h

Lo "POBLE" no es durà MAI la INDEPENDÈNCIA. Com no sigui un elit política que representi una majoría social clara (com ara, nois, com ara) amb pebrots, estem fotuts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Maria Pilar fletxa Tarragona
28 de maig de 2011, 13.34 h

#25 ets un amargat de la vida.Ho sento per tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Karme fletxa Alt Penedès
28 de maig de 2011, 12.44 h

#23 Tinc 57 anys i aquest comentari ja l'escoltava de la generació dels meus pares. O ets molt antic o es que els mals rotllos sempre hi ha algú disposat a imitar-los. Apa, ja t'ho faràs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
dalbert fletxa barcelona
28 de maig de 2011, 12.34 h

#20 Estic convençut, com tu, que tot torna en aquesta vis. Imaginat aquesta gentota peluda que d'aqui a uns anys, quan ja siguin adults, que tornin al que fan avui pero amb més població corportal de polls i xinxes, amb els anys és reprodueixen molt...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.