directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

El Barça, a punt per tornar a alçar la Champions a Wembley

Es constata l'afirmació de Manuel Vázquez Montalbán que l'equip és 'l'exèrcit desarmat simbòlic de Catalunya'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Estadi de Wembley, 20 de maig de 1992: el FC Barcelona de Johan Cruyff s'imposa per un gol a zero a la Sampdòria, gràcies a un gol de falta de Ronald Koeman, i aconsegueix així la primera Champions de la seva història. Dinou anys després, també a Wembley, el Barça pot tornar a alçar la copa que el proclamarà millor equip d'Europa. El Barça de Pep Guardiola s'enfronta avui al Manchester United, en un duel que es preveu històric i que es podrà veure tan en directe per televisió com seguir a Twitter amb l'etiqueta #wembleyFCB. Guardiola, per exemple, ahir ja va deixar entreveure que l'equip oferiria un gran espectacle: 'Més que mai hem de demostrar el nostre joc al món.'



Comparteix
   


Etiquetes
'Les finals es gaudeixen molt poc. S’han de competir i patir molt, i s’han de guanyar a través del joc. Més que mai hem de demostrar el nostre joc al món', va afirmar ahir Guardiola en la roda de premsa prèvia a la gran final. 'Que la pilota voli i intentar que els jugadors desequilibrin. Em conformaria amb ser el que hem estat en tot aquest temps', va desitjar.

L'entrenador del Manchester United, sir Alex Ferguson, va qualificar la final com el partit de la dècada. Guardiola replicà: 'M'omplen d’orgull les seves paraules, però tots dos haurem de demostrar-ho. Intentarem jugar el millor futbol possible i crec que serà una gran final.' I va afegir: 'Quan un equip arriba a tres de quatre finals i l'altre a tres de sis és que han fet les coses molt bé, ells potser una mica millor. Els dos hauran fet una dècada extraordinària. Tots dos volem guanyar perquè això és únic i el que perdi estarà dolgut, però tot el que ha fet en els darrers anys quedarà.'

Wembley, mític
Però no és només per al Barça que l'estadi de Wembley és un indret emblemàtic. El Manchester United també hi va guanyar la seva primera final de la Copa d'Europa, en aquest cas el 1968, contra el Benfica (4-1).

Tan per als culers com per als red devils, la d'avui és la tercera final en les últimes sis edicions de la Champions. Qui guanyi, igualarà el palmarès de l'Ajax i el Bayern de Munic, amb quatre títols cadascun, i només tindrà per sobre el Madrid (9), el Milan (7) i el Liverpool (5).

Wayne Rooney i ‘Chicharito’ Hernández, els dos jugadors més habituals a l’atac del United, són una de les principals preocupacions dels jugadors del FC Barcelona. El barcelonista David Villa ja ha avançat que el ManU 'és un rival al qual li agrada tenir la pilota, que no intentarà destruir el nostre joc, sinó construir el seu. Qui aconsegueixi tenir la pilota, tindrà una miqueta de final guanyada'. Sergio Busquets hi està d'acord: 'Som dos equips que tenim l'estil definit, que ens agrada tenir la pilota. Tots dos equips voldrem tenir-la. Quan no la tinguem, tots dos pressionarem per recuperar-la.' El de Badia creu que sir Alex Ferguson disposa d'un conjunt 'molt ofensiu' que potser planteja un onze més defensiu que normalment.

Ressò planetari
Que el Barça és el millor ambaixador de Catalunya, fa anys i panys que els culers ho tenen d'allò més clar i, fins i tot, l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán el va considerar l’exèrcit d’un país sense Estat com és Catalunya. I, a cada nova final que arriba l'equip, l'afirmació es fa més i més evident.

Aprofitant aquesta onada d'entusiasme blau-grana, la delegació de la Generalitat a Alemanya ha organitzat un visionat del partit a l’Umspannwerk de Berlín, una antiga estació transformadora acostumada a les altes tensions i situada al popular barri de Kreuzberg. L'enfrontament es projectarà amb qualitat HD en una pantalla de 3x4 metres, i ja hi ha confirmada la presència de diversos càrrecs ministerials alemanys i personal de la multitud d'ambaixades presents a Berlín.

Mas publicita Catalunya a Londres
Artur Mas, també ha aprofitat l'esdeveniment per desplaçar-se ja ahir a Londres i promoure-hi la cultura, l'esport i el turisme català. Ahir va visitar una exposició de Joan Miró a la Tate Modern i es va reunir amb una vintena d'empreses del sector turístic català i una cinquantena de turoperadors i agents de viatge britànics que tenen interessos en Catalunya. Mas va reiterar que cal una estratègia global de promoció del mercat català que potenciï tots els seus actius.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
28 de maig de 2011, 18.41 h

Llàstima que la impagable feina de projecció de Catalunya la món de la mà de Guardiola, el govern dels millors la torpedeixi amb declaracions inoportunes i amb una demostració brutal de les seves forces de ordre públic, que un dia ens van vendre que seria un tipus de polícia com l'anglesa, i ara resulta que sembla de l'època franquista. Quina vergonya pels catalans, indigna, indigna...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de maig de 2011, 10.00 h

-i guanya així la primera copa. No 'aconsegueix'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.