directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els barons del PSOE expressaran avui el seu suport a Rubalcaba com a candidat

Blanco descarta un congrés per substituir Zapatero com a secretari general abans de 2012

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La reunió que el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha celebrat aquest divendres a Ferraz amb José Blanco i la totalitat dels barons socialistes ha servit per aplanar totalment el camí d'Alfredo Pérez Rubalcaba com a candidat a les eleccions del 2012. Si no hi ha canvis, les primàries del PSOE tindran un únic candidat. Els barons traslladaran aquest dissabte al Comitè Federal el seu suport a Rubalcaba, tal com els ho ha apuntat Zapatero, que el considera 'el millor candidat'. Segons Blanco, el congrés extraordinari que va demanar Patxi López per elegir nou secretari general del PSOE quedarà substituït per una conferència política que se celebrarà al setembre.
alfredo perez rubalcaba, ministre espanyol d'interior
Comparteix
   


Etiquetes
Els 246 membres del Comitè Federal del PSOE que es reuneix aquest dissabte a Ferraz tindran sobre la taula una única proposta de candidat per part de José Luis Rodríguez Zapatero i els barons socialistes: Alfredo Pérez Rubalcaba. El Comitè Federal és el punt d'obertura de les primàries, però després de la renúncia de Chacón i amb Rubalcaba com a únic candidat, les primàries es podrien convertir en un mer tràmit abans de la seva designació el pròxim 18 de juny.

En la reunió que han mantingut aquest divendres a Ferraz Zapatero ha pres la paraula per defensar la candidatura de Rubalcaba, que segons el seu parer és 'el millor candidat' que pot presentar el PSOE al 2012 per plantar cara al PP. Segons el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, tots els barons li han donat suport.

A partir d'ara el partit es posarà a treballar per a la seva candidatura. Els candidats tenen tres maneres d'obtenir l'aval del partit. La primera és rebre el suport explícit del Comitè Federal -cosa que podria passar aquest mateix dissabte-, la segona és rebre el suport de l'executiva del partit -que es reuneix dilluns, i la tercera recollir les signatures del 15% de la militància, aproximadament 30.000. Els socialistes podrien optar per la via ràpida i avalar Rubalcaba aquest mateix dissabte per no crear cap mena de confusió respecte al seu candidat.

Segons Blanco, el PSOE és conscient 'que la societat no desitja que ens enredem internament' i demana 'altura política i unitat'. El vicesecretari general dels socialistes ha assegurat que el partit se sent 'unit per donar suport al govern del nostre país' i per 'recolzar el candidat que més vol la nostra gent i el que més temen els adversaris, el millor per donar resposta als desafiaments de la societat espanyola: Alfredo Pérez Rubalcaba'.

En canvi, Blanco ha descartat de forma taxativa la possibilitat que se celebri un congrés extraordinari per escollir nou secretari general del partit en substitució de José Luis Rodríguez Zapatero, tal com havia demanat Patxi López. Segons Blanco, aquesta és una qüestió que no s'ha debatut a la reunió d'aquest divendres i que no ha plantejat cap dels barons. S'aplicarà el criteri expressat per Zapatero, que ho va descartar diumenge després de perdre les eleccions del 22-M.

A canvi, els socialistes espanyols celebraran una conferència política al mes de setembre on debatran idees i plantejaments i dissenyaran quina és la seva estratègia de futur. Segons Blanco, Patxi López ha expressat que amb aquesta eina queden satisfetes les seves aspiracions de fer un debat profund per analitzar el futur del partit.

Calendari
El PSOE obre aquest dissabte el procés de primàries i s'estableix un calendari de 15 dies per a la presentació de candidatures. Passat aquest temps, si hi ha dos candidats s'obrirà una setmana de campanya fins el 26 de juny, i si no el que hi hagi quedarà designat. Seria el pròxim 18 de juny.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ramir fletxa barcelona
28 de maig de 2011, 05.44 h

Això ja sembla el Soviet Suprem de la URSS de la postguerra


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.