directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els obiolistes demanen una 'aliança catalana progressista' i grup propi del PSC a Madrid

Nou Cicle constitueix una 'plataforma política' de cara al congrés

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Nou Cicle, l'anomenat sector obiolista del PSC, ha apel·lat aquest dissabte a la necessitat de crear una aliança catalana progressista de cara a les eleccions del Parlament del 2014 i ha reiterat la seva aposta per tenir un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats. Aquests han estat dos dels temes de debat a l'assemblea que Nou Cicle ha celebrat aquest matí a Banyeres del Penedès (Baix Penedès) on hi han assistit unes 250 persones. 'Hem de pensar amb qui volem col·laborar política i socialment', ha manifestat el diputat del PSC, Daniel Font. Per la seva banda, l'eurodiputada socialista, Marina Badia, ha destacat que són 'moltes' les veus que demanen un grup parlamentari propi a Madrid.
psc, congrés, nou cicle, obiolistes, documentació, congrés
Comparteix
   


Etiquetes
'Amb el PSOE volem seguir col·laborant, però està clar que hi ha moments en els que no coincidim', ha afegit Badia. En aquest sentit, l'eurodiputada socialista ha assenyalat que la proposta consisteix en què en el programa electoral dels comicis 2014 hi consti la necessitat de disposar d'un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats. 'Quan els interessos entre PSOE i PSC no són coincidents hem de poder defensar els interessos de Catalunya', ha manifestat Badia.

Pel que fa a l'aposta de crear una aliança catalana progressista, també de cara a les eleccions del 2014, els participants en l'assemblea han coincidit en assenyalar que aquesta no sigui una coalició 'freda' com va ser el 'tripartit'. Els membres de Nou Cicle aposten per formar un moviment que 'impliqui' i 'mobilitzi' una gran majoria progressista del poble de Catalunya. Tot i que de moment els treballs se centraran en obrir el diàleg amb la resta de formacions i d'altres associacions i entitats socials, aquesta aliança progressista té diverses maneres de configurar-se. Una de les propostes es crear una coalició formada per 'socialistes, ecosocialistes, esquerra i centreesquerra catalanistes', amb 'llistes comunes i primàries obertes a la ciutadania' i amb l'elecció d'un candidat a la presidència de la Generalitat 'com a corol·lari'.

'El començament d'una nova etapa del PSC és l'única via per unificar els esforços de l'esquerra i aspirar a una política majoritària a Catalunya', ha manifestat Font. El diputat socialista ha destacat la necessitat d'impulsar 'una autèntica inflexió política' al PSC. Font considera que en l'organització i la direcció del partit hi ha d'haver un 'canvi dràstic' i per tal de fer sorgir un 'nou lideratge polític' basat en una generació jove i en connexió amb les noves iniciatives socials. 'Només així el PSC serà el partit alternatiu a les forces conservadores', ha afirmat el diputat socialista, que ha subratllat la necessitat de 'posar al dia' la formació socialista per tal que aquesta 'sigui capaç' de respondre a les 'exigències actuals'.

D'altra banda, Font ha transmès un missatge optimista assegurant que entre els membres de Nou Cicle hi ha una 'gran voluntat d'actuació' la qual permetrà fer molta feina en els pròxims mesos. Segons el diputat socialista, aquest fet els fa pensar que la plataforma política que s'ha generat en l'assemblea d'aquest dissabte 'serà assumida per la globalitat del partit'.

Entre d'altres qüestions, els participants en l'assemblea també han fet una crida a l'articulació d'una xarxa oberta, sota la denominació de Nou Cicle, destinada a aglutinar totes les voluntats que volen treballar per un nou PSC. A banda, també en el decurs de la reunió, s'ha decidit constituir una coordinadora territorial. L'objectiu és que els acords establerts des de Nou Cicle arribin als diferents territoris del país de manera més àgil.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Carles fletxa Barcelona
30 de maig de 2011, 10.56 h

Però per què voleu un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, si a les properes eleccions no aconseguireu omplir-lo ni amb un sol diputat ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
29 de maig de 2011, 22.05 h

Però... existeixen els obiolistes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de maig de 2011, 16.57 h

Si, i si la meva iaia tingués bigoti, seria el meu avi. Com diuen els castellans "a buenas horas mangas verdes"; ja em direu on heu estat amagats durant tot aquest temps. Si és que teniu el que us heu buscat, collons. Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xauxau fletxa bcn
29 de maig de 2011, 12.42 h

bla bla bla bla
encara hi han ignorants i irresponsables que se'ls creuen, i amb això van tirant per omplir-se les butxaques i pagar les seves hipoteques.
Algú em pot dir quina credibilitat té la Badia, que es la que es va mofar dels que van anar a Brusel·les a reivindicar els nostres drets?
Els 10.000 es van pagar el viatge de la seva butxaca, mentre aquesta menjaflautes va en primera cada setmana amunt i avall, amb la missió d'impedir que el català sigui reconegut a Europa.
Als socialis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de maig de 2011, 11.24 h

Són tant falsos i hipòcrites aquests sociates, que m'hi jugo la meva pensió que no tindran pebrots de fer el què proposen. Són uns covards, els quals es poden donar la mà amb els de corrupCiU. Més a més, tal com manifesta en Juli de Barcelona, estic amb ell quan diu que d'això, us en recordeu un xic tard.
Apa, aneu a enganyar a l'oncle Panxo, a veure si us creu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Juli fletxa Barcelona
29 de maig de 2011, 09.13 h

Se us ha despertat una mica tard l'interès per Catalunya, no us sembla? Els del PSC no heu anat mai sobrats de vergonya. Més us valdria llevar la 'C' de les sigles del partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.