directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 22:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Les Balears es mobilitzen perquè s'investigui el patrimoni de Jaume Matas

Presenten més de 4.000 signatures perquè no s'aturin les diligències

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La polèmica decisió del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, de no prorrogar el termini de les diligències informatives pel cas Matas, tal com demanaven els fiscals anticorrupció, ha indignat la societat civil de les Balears, que creu que la justícia no s'aplica de la mateixa manera a tothom. En només 10 dies, s'han aconseguit reunir més de 4.000 signatures de ciutadans que volen que continuïn les investigacions sobre l'increment 'irregular' del patrimoni de l'expresident Jaume Matas. Segons la investigació, l'exlíder dels populars balears s'hauria comprat un pis de 4,3 milions d'euros i hauria destinat 300.000 euros a moblar-lo amb un sou al capdavant del Govern Balear de tan sols 60.000 euros. La decisió de Pumpido talla d'arrel les investigacions al no concedir la pròrroga, que habitualment es concedeix per tal de continuar reunint indicis abans de dictaminar si hi ha indicis de delicte o no.
jaume matas
Comparteix
   

Des de la Fundació Gadeso, que s'ha encarregat d'impulsar la recollida de signatures, s'han mostrat sorpresos de l'èxit rebut, i asseguren que la reacció de la població en poc més d'una setmana 'supera totalment el que havien previst'.  Les signatures ja han estat lliurades al delegat del Govern espanyol a les Illes, Ramon Socias, i al fiscal superior de les Balears, Bartomeu Barceló.

Els signataris consideren que decisions com negar la pròrroga a la investigació 'generen alarma social entre la ciutadania de les Illes Balears, ja que provoquen una visió negativa i una falta de confiança en la justícia per part dels ciutadans i consoliden la opinió que la justícia no és igual per tothom, ja que afavoreix a determinades persones per motius polítics, econòmics o d'altres tipus'.

El Cas Matas


Les investigacions al voltant del suposat creixement 'irregular' del patrimoni de Jaume Matas haurien determinat que l'expresident i líder del PP a les Illes hauria moblat el seu pis al centre de Palma, valorat en 4,3 milions d'euros, comprant mobles per un import de 300.000 euros, pagats sempre en metàl·lic i amb bitllets de 500 euros per la senyora del president. En aquest sentit, Hisenda ja hauria obert un expedient per detectar l'origen d'aquests diners, ja que el sou de Matas declarat llavors era de 60.000 euros.

De la mateixa manera, en el marc de les investigacions que ara han estat interrompudes, s'ha sabut que els mesos posteriors a que Matas deixés la política per fitxar per una consultora a Nova York, l'expresident de les Illes continuava rebent transferències mensuals de 5.000 euros des de la central del PP al carrer Gènova.

Per altra banda, i independentment a la investigació sobre el patrimoni del popular, la Fiscalia General manté la investigació sobre un presumpte suborn de 250.000 euros que hauria rebut en un sobre Jaume Matas del productor José Luis Moreno, en el marc d'una gala a IB3.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.