directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'incendi d'Horta de Sant Joan ja ha cremat 1140 hectàrees i continua descontrolat

Hi treballen 70 dotacions terrestres i una vintena d'aèries · Evolució positiva però prudent, a l'espera que la temperatura pugi aquesta tarda

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'incendi que des de dilluns crema a Horta de Sant Joan (Terra Alta) continua sense control i ja ha cremat 1140 hectàrees. El cap del dispositiu dels bombers, Agustí Gatell, ha explicat que aquest dijous els efectius treballen a la zona nord-est, en direcció Prat de Comte, on el foc ha arribat a estar a quatre quilòmetres del municipi. Aquest és el punt més complicat i on el foc està més actiu. Boada ha reiterat la difícil tasca dels equips terrestres i ha recordat que les condicions meteorològiques no ajuden i s'espera que aquesta tarda farà més calor i vent. A hores d'ara hi treballen setanta dotacions terrestres dels Bombers i una vintena d'aèries.
incendi ports foc forestal
Comparteix
   

El president de la Generalitat, José Montilla ha explicat que l'incendi està 'evolucionant positivament', segons les informacions de primera hora del matí, i que 'el perímetre està pràcticament tancat'. Montilla, però, ha deixat clar que els efectius terrestres han estat treballant tota la nit i que cal seguir treballant 'fins l'últim moment' per aconseguir extingir l'incendi. En tot cas, ha assegurat que 'la situació ha millorat al llarg de la nit'.

Montilla ha remarcat que el perímetre cremat 'no és massa gran' si es compara, per exemple, amb l'incendi de fa uns dies a la Segarra, que va afectar zona de cultiu. En el cas dels Ports, segons el president, el problema és 'l'orografia' de la zona i la 'climatologia canviant i adversa' en una zona de pi blanc, 'en un medi en què és molt més difícil actuar'.

Saura compareixerà dimarts al Parlament


El conseller d'Interior, Joan Saura, compareixerà el pròxim dimarts 28 de juliol a dos quarts de cinc de la tarda al Parlament per explicar davant dels grups parlamentaris les circumstàncies de l'incendi que ha deixat quatre bombers morts a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta. Aquest matí, la mesa de la comissió de justícia que presideix la diputada del PPC, Montserrat Nebrera, ha decidit fixar aquest dia després que el mateix Saura demanés comparèixer a petició pròpia. Unes explicacions que arribaran després de les veus crítiques del territori, especialment de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, que apunta a una relaxació dels Bombers en el moment de la tragèdia.

Evolució greu

La consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat que el bomber ingressat a la Vall d'Hebron ferit molt greu ha empitjorat en les darreres hores, tot i que el seu estat es manté en el mateix nivell de gravetat. De la mateixa manera, el bomber que té un 50% del cos cremat i està 'extremadament greu' manté aquesta diagnosi i la consellera ha dit que malauradament això fa que pateixin per la seva vida. La consellera Geli ha participat aquest dimecres a Madrid en el Consell Interterritorial de Salut que havia de decidir les mesures que s'adoptarien a partir d'ara per lluitar contra la grip nova.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Salva fletxa Països Catalans
23 de juliol de 2009, 18.17 h

Sou una colla de paranòics.

Quan hi ha un incendi al bosc, lúnic que em preocupa és que l'apaguin quan més aviat millor. Això no està passant amb aquest foc d'Horta de Sant Joan, i per tant, quan s'hagi apagat (o ja no quedi res per cremar), i tothom estigui més tranquil, s'haurà de veure què ha passat, que ha fallat i quí ha d'assumir responsabilitats.

Però això ara i abans amb CiU!! No sé què collons preteneu!!

Tot lo demés son tonteries i en aquests casos pod... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de juliol de 2009, 16.18 h

Lo millor eran les rodes de prensa que convocaba la oposició als paratges grisos i dessolats a hon hi havia hagut incendis per criticar al govern. Alló no era demagògia no...qué va!!. Que dirian alguns si ara CiU fes el mateix?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Manresa
23 de juliol de 2009, 14.20 h

Que si Ros, que ara amb el tripartit tenim un exemple d'eficiència, a veure quantes hectàrees es cremaran aquests dies d'onada de calor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de juliol de 2009, 11.58 h

Quins temps aquells quan governava CIU i se´ns va cremar la muntanya de Montserrat, o aquell estiu tan bonic que van cremar 50.000 hectàrees al Bages. En fi Guillem de Varoic, ho entenc, habies de fotre-hi cullerada, no et podies estar de barrejar CIU i foc i indendis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de juliol de 2009, 08.33 h

Quins temps aquells, quant governaba CiU i els incendis eran provocats per la manca de previsió i no com ara, que son provocats per causes meteorològiques extrèmes!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.