directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Primer model Nokia amb el diccionari T9 en Català

L'empresa finesa anirà implantant poc a poc el català a tots els models

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El mercat català no suposa una inversió en la qual s'hi perdin diners. Aquest fet cada cop és més pressent en la mentalitat de les grans empreses que decideixen oferir els seus serveis i/o productes en català sabent així que tindran una millor acollida al nostre país. És el cas de Nokia que per fi ha tret un model amb T9 en català i en basc. Concretament parlem del model 5200. La companyia més important en venda de telèfons mòbils ha assegurat que en poc més d'un any tots els models incorporaran en les seves opcions el T9 en català.
nokia telefon mobil catala 5200 telefonia
El model de Nokia 5200 incorpora el català

Comparteix
   


Etiquetes
Sovint era una mica frustrant veure en l'apartat de "selección de idioma" del nostre mòbil un llistat, a vegades sorprenentment llarg, amb llengües com el suec o búlgar, amb menys parlants que el català, i no trobar el català. Alguns models van incorporar el català al menú però encara faltava una cosa pendent. En castellà es pot escriure en model T9, és a dir, si només pitges un cop la tecla de la lletra que vols, el mòbil et completa la paraula, el que s'anomena també el "teclat intel·ligent". Doncs sembla que poc a poc es podrà escriure en català en versió T9.

Una de les empreses mes importants del sector de la telefonia no fixe Nokia ha ha tret un model en el qual es podrà seleccionar com a llengua del menú i totes les funcions del telèfon mòbil el català i el basc. El model concret és el de la foto i es diu Nokia 5200, un terminal de darrera generació amb les següents funcions més destacades:

- Càmara 640x480, fotos i vídeo.
- Ràdio FM
- Bluetooth
- Infraroig
- USB amb connector estàndard
- Menús i T9 en català
- Reproductor MP3
- Espai per una MicroSD

L'empresa calcula que en poc més d'un any s'anirà introduint el català  als altres models de Nokia com ja fan alguns terminals de Samsung, Sharp i Siemens. L’anunci ve lligat a gestions fetes per l’executiu català i promogudes per associacions de defensa de la llengua, però no dubtem que la decisió també te a veure amb el fet que properament es farà public el concurs per dotar de terminals mòbils a la Generalitat de Catalunya. Concurs en el que la disponibilitat del català en els terminals es valora com a mèrit.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.