directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC no dóna 'directrius nacionals' a les seves seccions locals per als pactes municipals

Els republicans faran la setmana que ve els primers passos de cara al congrés i convoquen Consell Nacional pel 18 de juny

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La direcció nacional d'ERC ha decidit no donar 'directrius nacionals' a les seves seccions locals de cara als pactes municipals que s'hauran d'anar tancant abans de l'11 de juny, dia de constitució dels ajuntaments. Així ho ha dit el portaveu republicà, Ignasi Llorente, després de la reunió de la Permanent Nacional, que també ha començat a fer els primers passos de cara al congrés intern de l'1 d'octubre. La setmana que ve, l'Executiva Nacional aprovarà el reglament del Congrés, així com la comissió organitzadora, les ponències estratègiques i estatutàries i la sindicatura electoral. A més, s'ha convocat Consell Nacional pel 18 de juny per ratificar-ho. En aquest Consell Nacional directe!cat ha pogut saber els càrrecs electes volen fer públic un manifest que ha de dictar per on s'ha d'encarar la renovació del partit.
ignasi llorente
Comparteix
   


Etiquetes
Llorente, que ha assegurat que ERC té garantides un centenar d'alcaldies per majoria absoluta, ha assegurat que 'qualsevol tipus de pacte de govern es farà seguint criteris locals', ja que la direcció ha decidit no donar 'directrius nacionals'. Fa anys, una d'aquestes directrius va ser prioritzar pactes amb PSC i ICV-EUiA, però Llorente ha recordat que ja no va ser així el 2007 i que ara tampoc és una prioritat. En tot cas, ha advocat per pactes amb aquells partits en què comparteixen part del programa ja sigui per la vessant d'esquerres o per la vessant sobiranista.

A més, Llorente ha dit que se seguiran 'criteris programàtics' amb els objectius de fer front a la crisi i de garantir la 'cohesió social'. En aquest sentit, ha descartat pactes amb aquelles forces polítiques 'clarament hostils' amb la cohesió social, en referència a PxC.

Pel que fa a si s'ha de respectar la llista més votada, Llorente ha dit que no hi ha un únic criteri i que el mapa municipal és 'molt variable'. En tot cas, creu que no s'hauria de respectar a Badalona, on el popular Xavier Garcia Albiol va guanyar les eleccions.

Els republicans aposten per centrar-se en aquests moments en els pactes als municipis, ja que creuen que en aquests moments els acords per a les entitats supramunicipals -ja siguin consells comarcals o diputacions- són 'secundaris'. De fet, Llorente ha admès que els resultats del 22-M donen 'poc marge de maniobra' ja que en molts casos hi ha majories absolutes de CiU que no requereixen d'acords.

Passos per al congrés de l'octubre

D'altra banda, la Permanent Nacional ha fet passos de cara al congrés que el partit celebrarà l'1 d'octubre i ha decidit que en la reunió de l'executiva de la setmana que ve s'aprovaran un primer reglament i una primera proposta de comissió organitzadora. A més, també s'ha acordat que el 18 de juny es convocarà un Consell Nacional que servirà per donar el tret de sortida a tot el procés intern. Aquest Consell Nacional també ha de servir perquè els càrrecs electes presentin un manifest que il·lustrarà per on volen que vagi la renovació del partit. Els alcaldes de Solsona, Montblanc i la Bisbal d'Empordà, les úniques capitals de comarca que tenen ERC al capdavant de l'Ajuntament, són els impulsors d'aquesta iniciativa.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi fletxa Palau
31 de maig de 2011, 21.20 h

A mi no em preocupa massa el tema perquè milito i voto a la CUP però al meu poble Esquerra va pactar amb el PP i CIU els 4 darrers anys de govern municipal, amb el trist resultat que Esquerra ha perdut 1 regidor i la meitat dels vots i CiU n'ha perdut també vots i regidor, en contra, el PP n'ha guanyat 1 regidor i mes vots.
Potser si que caldria - a la vista dels resultats electorals- donar alguna directriu a les seccions locals no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ull fletxa cat
31 de maig de 2011, 20.19 h

Cada poble o ciutat té una casuística diferent, per tant molt bé que no hi hagi directrius de partit.
D'altra banda, potser seria hora de treballar, només per a les properes eleccions espanyoles una candidatura independentista, sense apriorismes ni condicions. Com que és clar que el PP treurà majoria absoluta i no hi haurà cap marge de maniobra (ja no n'hi ha per als independentistes), seria un bon moment que tots els grups independentistes, TOTS, plantegéssin les eleccions espanyoles c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pere el Digne fletxa Granollers
31 de maig de 2011, 17.45 h

El que caldria és que ERC tingués un bon congrés que tanqués ferides, hi hagués consens i diàleg i es canviessin estratègies i dirigents. M'agradaria que la gent que ha de presidir aquest congrés fossin cares diferents de les que hem vist els últims anys i que el resultat de tot plegat fos el que portés a la presidència l'Oriol Junqueres i a la secretaria general Joan Manel Treserras o Portabella.

Els antis ERC, no cal fer-los cas perquè diuen falsedats i no val la pena ni respondr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa bcn
31 de maig de 2011, 14.12 h

#4 Mai ho sents? mai dubtis de ERC, no diu mentides, mai per diners serà traïdora a la seva pàtria que és Catalunya. Quina és la teva? pel que es veu tu i jo no tenim la mateixa, per tant Au! a votar els botiflers, així anirà el nostre dissortat paíiiiiiiiiiiiiiiiiiissssssssssss


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
cau de sirena fletxa Centelles
31 de maig de 2011, 12.40 h

#3 Una cosa és que ERC sigui o faci veure que és actiu, que no és el mateix, i l'altre que quan hi ha diners pel mig, traicioni Catalunya, aparcant la independència a favor dels expoliadors de Catalunya de l'estat espanyol, no t'enganuis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
31 de maig de 2011, 10.39 h

#2 No baixeu la guàrdia ERC, ja veieu que sempre hi ha depredadors a les cantonades que volen partits que no diguin res i facin la viu- viu. Quan un partit és actiu i inconformista i rectifica quan cal ( que és el que s'ha de fer) , per això és un partit viu i dialogant ( cosa que no es pot dir dels altres partits, tancats i cavernícoles.
Ho sento però algú ho havia de dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
cau de sirena fletxa Centelles
31 de maig de 2011, 10.05 h

Més val que ERC es quedi tal com ha quedat i no faci més accions per embolicar la troca amagant-se darrera altres grups. Acostumeu-vos i accepteu que esteu en el camí de la desaparició d'aquest partit, i com sempre per la vostra manca de coherència i seriositat abans, i ara en molts candidats impresentables de molts municipis que no tenen ni la més mínima educació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Smith fletxa Matrix
31 de maig de 2011, 08.36 h

Això està molt bé.

En les negociacions amb altres forces independentistes abans de les eleccions municipals, una de les directrius innegociables era que els vots d'una suposada coalició havien de sumar per Esquerra en els consells comarcals i les diputacions. Aquest va ser el motiu pel que no es van aconseguir més candidatures conjuntes amb altres partits independentistes.

Un altre dia serà ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.