directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 19 de juny de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Saura renuncia a presentar-se com a candidat per donar un impuls a ICV en 'el millor moment polític' pel partit

Deixa la primera línia de la política després de 30 anys de dedicació · Seguirà sent el president del partit · Mantindrà també la conselleria

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ICV, Joan Saura, ha anunciat davant del Consell Nacional la seva decisió 'madurada' , 'no precipitada' i 'irreversible' de renunciar a presentar-se a les eleccions del Parlament del 2010. Tot i així, Saura ha deixat clar que continuarà a primera línia de la política, 'ni m'envaig ni em retiro' ha sentenciat. Així doncs, mantindrà el càrrec de president del partit i la conselleria d'Interior i Relacions Institucionals. Saura ha recordat que porta 30 anys fent política i considera que ara és 'el moment oportú' per fer un canvi tranquil a la direcció d'ICV ja que veu el partit en 'el millor moment polític'. Al setembre començarà el procés intern per designar el nou candidat.
joan saura icv
Comparteix
   

Joan Saura ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat per la direcció del partit, entre ells l'actual secretari general, Joan Herrera, el vicepresident del partit Jordi Guillot i al president del grup parlamentari, Jaume Bosch, les tres úniques persones a les quals aquest divendres el president d'Iniciativa havia comunicat la seva decisió de no tornar-se a presentar com a candidat a les pròximes eleccions catalanes previstes per al 2010.

Un dels motius que han dut a Saura a prendre aquesta decisió és la intenció de donar al partit un 'nou impuls' perquè el 2010 pugui tornar a formar-se un Govern 'd'esquerres i catalanista'. En resposta a la pregunta d'un periodista, Saura ha negat haver rebut cap petició per part de cap membre del partit en aquest sentit. 'En els darrers mesos dirigents d'ICV m'han demanat el contrari', ha assegurat. El president dels ecosocialistes ha assegurat sentir-se recolzat pel partit i ha agraït el 'reconeixement' expressat per diferents membres del consell nacional un cop coneguda la seva decisió.

Un altre motiu de pes, segons ha dit, és retirar-se de la 'primeríssima' línia política, després de 30 anys al capdavant. Saura ha volgut matisar, però, que ni marxa ni es retira ni renuncia a res més que a la candidatura a les eleccions del 2010. Continuarà, per tant, al capdavant del partit fins a la pròxima assemblea, prevista per al 2012, i també continuarà al capdavant de la conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. 'A no ser que Montilla em cessi', ha bromejat Saura. El president d'ICV ha refermat la seva intenció de continuar en 'primera línia' assegurant que, si la direcció del partit així ho vol, continuarà 'jugant un paper important' després de les autonòmiques.

Saura ha explicat que es tracta d'una decisió 'presa, madurada molt de temps, no precipitada i irreversible' que el líder dels ecosocialistes ja sospesava abans de la darrera assemblea de la formació que va tenir lloc la passada tardor, que ha decidit fer pública ara donat el 'bon moment' que travessa el partit, després dels resultats de les darreres eleccions europees i un cop assolit el nou model de finançament que ha de donar, segons ha dit, 'un gran impuls a l'activitat del Govern' i, en concret, a Iniciativa. Factors que fan que la formació es trobi 'en el millor moment de la legislatura', segons paraules de Saura.

El president dels ecosocialistes ha fet extensiva la decisió al conjunt del consell nacional reunit aquest dissabte a Sant Adrià de Besòs. Saura ha volgut informar-ne en primer lloc al partit, i ha expressat la voluntat de posar-se en contacte amb el president del Govern, José Montilla, per comunicar-li la decisió un cop finalitzada la roda de premsa.

'Tinc al cap qui ha de ser la persona'

Respecte a la possibilitat que l'actual secretari general, Joan Herrera, pugui ser el futur successor de Saura com a candidat d'Iniciativa amb vista a les eleccions al Parlament, el president del partit ha evitat posicionar-se fins que no s'obri el procés d'eleccions primàries de les quals sortirà escollit el candidat ecosocialista. 'Tinc al cap qui ha de ser la persona', ha dit, 'però em permetran que sigui respectuósi esperi a la convocatòria de les primàries'. Saura sí ha dit, però, que la 'renovació' de la direcció del partit duta a terme durant la darrera assemblea de la formació, en la qual Herrera va passar a ser el secretari general d'ICV enlloc de Jordi Guillot, 'facilitava la decisió d'avui'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
26 de juliol de 2009, 15.20 h

Ja estava tardant en pirar, després de tot el sidral que van muntar els seus mossos. Més val que vagi a resar a la moreneta de Montserrat perquè a l'octubre no se li esvalotin els antiavalots. La universitat ha de ser finançada per l'Estat i no per empreses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Albert fletxa Serinyà
26 de juliol de 2009, 09.23 h

Joan, aquesta és una bona notícia. Dedica¡t a una altra cosa.... Ui, perdó... ara ja pots no fer res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de juliol de 2009, 19.54 h

Pasiego, ets un poca-solta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de juliol de 2009, 18.50 h

Gràcies Joan per fer aquest pas a favor de Catalunya, ara fes-ne un altre i suicida't.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de juliol de 2009, 15.52 h

Gràcies Joan


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.