directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas creu que Montilla elimina els líders del tripartit per mantenir el Govern

'CiU no pot donar suport a l'acord de finançament perquè d'aquí a un any s'hauran d'anar a reclamar els diners que falten'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CIU, Artur Mas, ha comparat el tripartit amb la mitologia de Saturn que devorava els seus satèl·lis. Segons Mas, en el cas del tripartit, el Govern va devorant els seus fills. En aquest sentit, ha recordat que primer va ser l'ex president, Pasqual Maragall, després el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i ara el conseller d'Interior, Joan Saura. Mas pronostica que al final Montilla que considera com 'el pare de la criatura' quedarà autodevorat. D'aquesta manera, des de Riner, on ha participat a la cloenda de la XXVII Escola d'Estiu de la JNC, Mas ha valorat la decisió del president d'Iniciativa, Joan Saura, de no presentar-se a les pròximes eleccions catalanes del 2010.
artur mas jnc ciu
Comparteix
   

Mas s'ha mostrat confiat en què a les eleccions de l'any vinent el tripartit acabarà 'devorant-se a si mateix' per donar pas a Convergència i Unió al Govern. Mas considera que CiU no pot donar suport a l'acord de finançament perquè d'aquí a un any s'hauran d'anar a reclamar els diners que falten per complir l'Estatut al govern espanyol i no podrà ser el tripartit. També confia en què es 'passarà pàgina' amb el tema del finançament i que avui mateix el president José Montilla i el diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Ridao, ja s'han contradit en entrevistes a diversos mitjans de comunicació perquè Montilla afirma que l'acord de finançament compleix el que marca l'Estatut, i Joan Ridao admet que no es compleix l'Estatut al 100%.

Mas explica que amb el tripartit s'ha augmentat el nombre de funcionaris fins a 210.000 respecte als 140.000 que hi havia a l'època de CiU i que el Govern no pot fer front a aquesta despesa. Des de CiU es vol recuperar el model empresarial català per trencar la tendència cap als serveis públics. Mas considera que l'acord de finançament s'ha fet per sortir del pas i poder fer front a la forta despesa pública generada, mantenir les bones relacions entre el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), a banda de mantenir el tripartit a qualsevol preu i permetre donar una mica de protagonisme a ERC en la negociació, ja que considera que estava en una situació difícil.

El president convergent considera que Catalunya no pot donar passos enrere, ja que si ho fa més endavant no es podrà reclamar res ni fer complir l'Estatut, que és la llei de Catalunya, a l'estat espanyol. Artur Mas ha fet aquestes declaracions durant la cloenda de la 27a escola d'estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), on ha volgut trametre'ls la necessitat de lluitar pel futur i aplegar el màxim nombre de gent, explicant-los l'acord de finançament i la necessitat de no tirar enrere el que s'ha aconseguit després de tants anys. Més de 200 joves de tot Catalunya han passat durant aquest cap de setmana per l'escola d'estiu de les JNC a Riner. Durant la cloenda els joves de les JNC han jugat a estirar la corda amb Artur Mas com a àrbitre i la corda s'ha trencat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
27 de juliol de 2009, 11.13 h

És veritat, en Mas s'eternitza, no com en Montilla, en Quim Nadal, l'Ernest Maragall, la Tura, en Puigcercós, en Ridao n' Huguet...tots nouvinguts a la politica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Vallès occidental
27 de juliol de 2009, 02.27 h

Per feina periodística he cobert l´acampada jove i l´escola de la jnc. Si ciu no fa un canvi de dalts baix acabarà convertida en el geriàtric que era erc als anys 80 amb els amics hortalà i barrera. Fa mal la comparació entre l´acampada de les JERC a Montblanc plena de joves il.lusionats i amb un horitzó independentista clar i la reunió d´escola de nens bons de les jnc. Jubileu en mas i en duran o acabareu malament noiets ! fa anys que veneu la moto del catalonia is not spain i els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa BCN
26 de juliol de 2009, 21.18 h

És que hi ha polñitics que no s´eternitzen,no com el Mas que porta dues elecions sense saber trobar aliats per governar i tot i així segueix amorrat al seu càrrec enlloc de deixar pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de juliol de 2009, 21.08 h

El lider cony vergent se surt dels marges: de la comèdia de la setmana passada dient no però si al nou Finançament català a l´anunci de desatres èpics amb ús de les tragèdies, amb aquestes declaracions que ratllen la subnormalitat profunda. Tragèdies mítiques gregues: CiU prou teatre! I menys literatura de sarsuela casposa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.