directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 15 de juny de 2024 23:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PSC i ICV, molestos amb ERC per reobrir el debat de la remodelació de Govern

Montilla va deixar la porta oberta a fer canvis, en la darrera entrevista a TV3

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les declaracions del president d'ERC, Joan Puigcercós, demanant de forma tan directa al president Montilla una remodelació del Govern per 'donar un impuls' al tripartit en l'últim any de legislatura no ha agradat gens als altres socis de Govern. El PSC li recorda que només el President té aquesta potestat mentre que ICV assegura que ara no és el moment d'obrir aquest debat. Montilla però, va deixar la porta oberta a aquesta possibilitat, en la seva darrera entrevista a TV3.
consell govern castells saura montilla carod huguet
Comparteix
   

Puigecercós ha assegurat aquest diumenge que troba 'lògic' un canvi al govern per 'agafar força i donar un impuls' en l'últim tram de la legislatura després d'haver tancat un acord de finançament. Amb aquestes paraules en una entrevista a Catalunya Informació, Puigcercós ha fet una aposta clara per moure algunes fitxes del Govern. Tot i així, no ha entrat en detalls i no ha parlat ni de noms ni de les conselleries que creu que s'haurien de tocar.

Tot i així, Puigcercós assegura que entendria que Montilla decidís no reformar el govern i s'ha mostrat satisfet amb la feina dels consellers d'ERC. 'Crec que s'ha anat agafant ritme', ha afegit.

Nadal, un dels candidats a sortir-ne, evita mullar-se


Des del PSC, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha evitat mullar-se i opinar públicament sobre la idoneïtat de canviar el Govern. Tot i així, sí que ha expressat la seva incomoditat amb l'aposta de Puigcercós recordant-li que només el president de la Generalitat, José Montilla, té la potestat de decidir els canvis a l'executiu.

A més, ha defensat l'acció del Govern assenyalant que en l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) els catalans van avalar, segons Nadal, el full de ruta de l'executiu i l'acord de finançament.

El conseller Nadal, és un dels noms que apareixen a les travesses per abandonar el Govern i s'especula sobre una possible sortida del gironí cap al sector financer.

ICV, en ple procés de relleu, creu que no és el moment


La reacció de l'altre soci de govern, ICV, ha estat més directa discrepant obertament de l'opinió de Puigcercós. La portaveu dels ecosocialistes, Laia Ortiz, ha renyat, en declaracions a l'ACN, el president d'ERC assegurant que ara no és el moment d'obrir nous debats que poden continuar 'esgotant la ciutadania'. Segons els ecosocialistes, ara és el moment de més unitat del Govern i recorden que el full de ruta de l'executiu ja va quedar definit en la revisió del Pacte d'Entesa del passat maig. Així doncs, per Ortiz, ara el que cal és impulsar aquestes mesures.

Mas preferiria, ras i curt, que es canviés tot el Govern

Des de l'oposició, el president de CIU, Artur Mas, veu insuficient la possibilitat de fer retocs a algunes de les conselleries i aposta per un canvi total del Govern després de les pròximes eleccions del 2010. 'El que cal canviar és el govern sencer i això només es pot aconseguir anant a votar, canviant el president i iniciant un nou camí' ha afegit.

Sánchez-Camacho, a favor


Per la seva banda, la portaveu del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, creu que l'opinió de Puigcercós demostra que l'acord de finançament ha estat un instrument per 'salvar el tripartit'. Per Camacho, la crisi de Govern s'hauria d'haver produït fa molt temps i recorda que les remodelacions als governs es fan per impulsar la gestió i no en funció dels 'interessos partidistes'. Tot i així, ha reafirmat la voluntat del PPC perquè Montilla faci una remodelació del seu executiu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
27 de juliol de 2009, 15.22 h

que s´hi possin fulles!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.