directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ni Montilla ni Boada no creuen adient remodelar ara el Govern

El president recorda a Mas que serà el candidat més antic i ja no pot 'aparèixer com a renovació de res'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha assegurat aquest matí que 'no hi ha previsió de fer cap canvi' a l'executiu català, però al mateix temps ha afegit que 'és una potestat del president a la qual no renuncia'. Montilla ha reaccionat d'aquesta manera a la petició de canvis que feia obertament ahir el president d'ERC, Joan Puigcercós. Al seu torn, el secretari general d'Interior i mà dreta de Joan Saura, Joan Boada, també ha posat en dubte la idoneïtat de fer canvis al govern i, si de cas, ha exhortat Puigcercós a pactar amb Montilla que canviï tan sols alguns càrrecs d'ERC.
montilla jose president catalunya parlament
Comparteix
   

En una entrevista a El món a Rac1 el president de la Generalitat, José Montilla, ha volgut refredar el debat sobre una hipotètica remodelació del Govern oberta fonamentalment per la petició de canvis que feia aquest diumenge el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós. Com ja ho va fer en la darrera entrevista a TV3, i com és habitual, Montilla no ha estat massa clar i s'ha limitat a explicar que 'en aquest moment' no hi ha 'cap previsió de canvis' tot i que s'ha afanyat a afegir que aquesta és una potestat atorgada al president de la Generalitat a la qual no renuncia. Quant a les declaracions de Puigcercós, que veu 'lògic' un canvi per tal 'd'agafar força i donar un impuls' al Govern en aquest tram final de la legislatura, Montilla s'ha limitat a respondre que 'cadascú és lliure de fer les declaracions que cregui convenient' i que ell les respecta totes.

Montilla continua confiant en Saura


Aquest debat ha coincidit amb l'anunci del president d'ICV i conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, de no tornar-se a presentar com a candidat a les properes eleccions encapçalant la candidatura dels ecosocialistes. En aquest sentit, Montilla ha reiterat la seva confiança en Saura i ha negat que sigui un dels membres del Govern més desgastats i que, per tant, es podria descartar de les travesses de consellers que podrien ser objecte d'una hipotètica remodelació ja que Montilla ha afirmat que 'no hi ha cap motiu' per cessar-lo.

Boada apunta a ERC

Contràriament a la hipotètica remodelació integral del govern que desitja Puigcercós, Boada ha suggerit a TV3 que es podria circumscriure a només alguns dels consellers republicans: 'Si Puigcercós creu convenient que ha de canviar algun dels conseller que són d'ERC, l'únic que ha de fer és plantejar-ho al president i arribar a un acord, no crec que hi hagi més discussió que aquesta'.

'Mas no pot aparèixer com a renovació de res'


Montilla ha carregat contra CiU i, especialment, contra Artur Mas a qui ha recordat que després de les renúncies de Carod i Saura es converteix en 'el candidat més antic' i ja no pot aparèixer 'com a renovació de res', instant la federació nacionalista a reflexionar sobre aquesta qüestió, posant en dubte clarament la capacitat de lideratge d'Artur Mas, que ja acumula dues conteses electorals en què no ha pogut aconseguir el Govern.

El president de la Generalitat també ha estat dur amb la posició de CiU en el finançament, a qui ha retret que 'ha optat per moviments tàctics i pensar més en les futures eleccions que en el futur del país'. Tot i pensar que hagués estat bo que CiU se sumés a l'acord del finançament, Montilla creu que això 'no resta força' a l'acord.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alexia fletxa Manlleu
27 de juliol de 2009, 11.00 h

Deu ser que en Puigcercós vol tapar la rumorejada dimissió del conseller Tresserras amb una remodelació de govern perqué no es visualitzi la descomposició i el descontent que hi ha al si d'Esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.