directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El 100% d'energia renovable a Catalunya seria possible només amb 80 euros anuals per persona

La inversió per càpita seria fins al 2050

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les actuals energies, com les procedents del petroli i el gas, han externalitzat molts costos i es necessita cada cop més una energia alternativa. Aquestes energies renovables que es farien servir i que es generarien totes al territori català serien l'eòlica, la solar fotovoltaica, la solar termoelèctrica, la hidràulica, la biomassa i els residus i la geotèrmica.
plaques solars energia renovable alternatives
Plaques solars per obtenir energia solar

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya podria generar la seva pròpia electricitat amb energies renovables invertint uns 80 euros a l'any per persona fins al 2050, segons un estudi elaborat per la Fundació Terra, Eurosolar i l'Institute for Sustainable Solutions and Innovations. Per assolir aquesta fita, l'informe calcula que caldria reduir l'actual consum d'energia, "ja que ara es malbarata", ha explicat Josep Puig, d'Eurosolar.

Les energies que es farien servir i que es generarien totes al territori català serien l'eòlica, la solar fotovoltaica, la solar termoelèctrica, la hidràulica, la biomassa i els residus i la geotèrmica.

Puig ha explicat que "possiblement la factura final per al consumidor seria més barata", i que el cost total d'implantar aquest sistema d'energies renovables per al consum elèctric, és a dir, els euros per persona, són inferiors als que actualment costen les energies no renovable.

El que passa, ha dit Puig, és que les actuals energies, com les procedents del petroli i el gas, han externalitzat molts costos, que no calculen quan diuen el que val generar-les. Per exemple, "han externalitzat la gestió dels residus nuclears", que s'ha de fer durant segles.

Substituir les energies no renovables per renovables en la generació d'electricitat a Catalunya implicaria, segons Puig, crear un marc estable per als inversors en les energies netes, i això seria responsabilitat de l'Administració, perquè al final es tracta d'una "qüestió política", és a dir, que apostar per les renovables és una "decisió política al cent per cent".

Si es portés a terme aquest sistema de generar electricitat, un 62% en provindria el 2050 de l'energia eòlica terrestre, un 6% de l'eòlica marina, un 18% de la solar fotovoltaica, un 7% de la solar termoelèctrica, un 4% de la biomassa, un 2% de l'energia geotèrmica i un 2% d'energia hidroelèctrica addicional a la que ja es dóna actualment.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
a fletxa b
30 de juny de 2007, 02.37 h

"energia" com diu al titular o només "energia elèctrica", com diu al cos de la notícia?

siguem rigorosos si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.