directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 11:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

35.000 llibres del fons de la Biblioteca de Catalunya ja estan disponibles a Internet a través de Google Llibres

També s’ha presentat la versió en català del cercador de llibres de Google, disponible en 42 llengües

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Més de 35.000 títols del fons de la Biblioteca de Catalunya ja han estat digitalitzats per Google en el marc de l’acord entre ambdues parts signat a principis de 2007. Per mitjà d’aquest acord, la Biblioteca de Catalunya es va adherir al Projecte de Biblioteques de Google (Google Llibres) per digitalitzar els llibres dels seus fons no subjectes a drets d’autor i posar-los a l’abast dels usuaris d’Internet. És previst que Google arribi a digitalitzar en els pròxims anys uns 100.000 llibres del fons de la Biblioteca de Catalunya. Avui, també s'ha presentat la interfície en català del cercador de llibres de Google, disponible en 42 llengües i el responsable de Google ha explicat que el català és la catorzena llengua més utilitzada a Google Books.
google llibres cercador català internet
Comparteix
   

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha destacat en la roda de premsa de presentació de les dades que 'el balanç d’aquesta col·laboració amb Google és extremadament positiu i favorable perquè la cultura catalana comença a estat digitalitzada i disponible a la xarxa per a tothom'. Tresserras ha expressat 'la voluntat de persistir en aquest projecte i d’anar-ho ampliant' i ha citat altres iniciatives de digitalització de la cultura catalana com l’Anella Digital, la visita virtual del MNAC o el web patrimoni.gencat.cat. El conseller ha destacat també que aquesta iniciativa s’inscriu en “l’aposta decidida per la digitalització com a factor de modernització de la cultura catalana”.

Els 35.000 llibres digitalitzats fins ara ocuparien en suport paper 917,6 metres lineals de prestatgeria. Entre aquests títols, la majoria editats al segle XIX, es troben: Don Joan de Serrallonga, de Víctor Balaguer (1868); Cuentos del avi, de Serafí Pitarra (1867); Crónica Catalana, de Ramon Muntaner (traducció al castellà d’Antoni de Bofarull, 1860); Diccionario catalán-castellano, de Magí Ferrer (1854); Poesias, de Joaquim Rubió i Ors, lo Gaiter del Llobregat (1841); Espill o Llibre de les dones, de Jaume Roig (1865), El criterio, de Jaume Balmes (1862), Commentaria sive glossemata ad vtiliorem qvanda mex constitvtionibvs, de Francesc Ferrer i Nogués (1617), o Los Trovadors moderns: col-lecció de poesías catalanas compostas per ingenis contemporáneos (1859), una col·lecció de poesies catalanes publicades per Salvador Manero el 1859.

L’objectiu de Google amb la digitalització de llibres és democratitzar l’accés a la informació, de manera que qualsevol usuari d’arreu del món pugui descobrir, llegir o, fins i tot, descarregar llibres de domini públic, és a dir, exempts de drets d’autor del portal de Google Llibres.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.