directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fernández Díaz demana desallotjar els 'indignats' de la plaça de Catalunya i oferir-los 'locals on debatre'

El líder del PP de Barcelona no veu factible 'a dia d'avui' votar a Trias en el ple d'investidura

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha fet la seva primera compareixença setmanal després de les eleccions. El popular ha aprofitat per remarcar que 'a dia d'avui' i després de les converses que CiU i PP han mantingut, el seu grup no votarà la investidura del convergent Xavier Trias com alcalde. Amb tot, l'acampada dels 'indignats' a la plaça de Catalunya ha centrat gran part de la seva intervenció. I és que Fernández Díaz ha demanat que hi hagi un 'desallotjament dialogat' dels acampats i que, a canvi, l'Ajuntament ofereixi als manifestants 'locals on poder debatre les seves propostes'.
alberto fernández díaz, pp, barcelona, municipals
Comparteix
   


Etiquetes
Una de cal i una d'arena. El president del PP de Barcelona vol que la plaça de Catalunya quedi desallotjada i que els indignats deixin d'estar allà acampats. Però d'altra banda, opta per arribar a un pacte, que siguin els propis manifestants els que entenguin que la protesta 'no es pot eternitzar' i que l'Ajuntament els ofereixi espais alternatius i locals on debatre i seguir fent les seves assemblees.

En aquest sentit, el líder del PP ha volgut mostrar el seu 'absolut respecte' a la decisió que prenguin els manifestants en l'assemblea d'aquest dimarts, quan han de decidir la seva continuïtat. Però ha deixat clar que 'l'ocupació de l'espai i la via pública no depèn de l'ocupant sinó de l'Ajuntament', i per tant ha apostat per un 'desallotjament de forma dialogada i opcional perquè aquesta situació no es pot perpetuar'. Per poder-ho fer, Alberto Fernández Díaz proposa 'oferir als joves uns locals alternatius perquè puguin debatre les seves propostes'.

I és que el popular creu que l'acampada no es pot allargar més, perquè sinó l'Ajuntament corre el perill de sentar un precedent i no poder impedir que, per exemple, 'un pare de família al que han acomiadat acampi al parc de davant de casa per protestar per un ERO'.

Fernández Díaz ha volgut també rebutjar les afirmacions que un agent de la Guàrdia Urbana ha fet a una xarxa social assegurant que s'havia quedat amb ganes de carregar contra els manifestants de la plaça de Catalunya, però no ha volgut valorar l'expedient que sembla ser que se li obrirà perquè assegura que no té clar 'fins on arriba la intimitat' d'una persona a Internet.

Per últim, el líder del PP de Barcelona ha volgut recomanar al conseller d'Interior, Felip Puig, que 'deixi d'amenaçar amb ensenyar imatges' de manifestants agredint a agents. 'Si les té, el que ha de fer és posar-les a disposició del jutjat i preguntar-se perquè no hi ha detinguts i responsables d'aquestes agressions', ha sentenciat.

Les negociacions pel Govern, a l'aire
D'altra banda, el líder municipal del PP s'ha mostrat força escèptic davant la possibilitat de que el seu grup i CiU arribin a un pacte per votar conjuntament la investidura de Xavier Trias com a alcalde, com a primer pas d'un possible acord estable. 'De moment i a dia d'avui, nosaltres tenim un candidat i es diu Alberto Fernández', ha dit en to contundent i descartant pràcticament votar al convergent.

Tot i així, el líder municipal del PP es veu fort en la negociació i ha assegurat que CiU té un panorama i una aritmètica que l'avoca pràcticament a pactar amb ells. Fernández Díaz veu un PSC que vol fer 'oposició pura i dura', i una ERC que 'té menys valor que un zero a l'esquerra'. I és per això que veu possibilitats d'acabar aconseguint fruits de la seva negociació amb CiU.

Tot i això, el líder popular ha donat a entendre que els coses encara estan molt verdes. El grup de treball entre CiU i PP 'encara no ha començat a treballar' i a hores d'ara els populars veuen que els convergents opten per una 'aritmètica variable que de vegades es converteix en una equació difícil'. Per això, Fernández Díaz ha ironitzat dient que 'no sé si seré la mà dreta de Trias o les dues mans al seu coll'.



COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.