directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

C's lamenta que el Govern retalli en salut o educació mentre manté la 'construcció nacional'

Rivera assegura que presentarà esmena a la totalitat als pressupostos i nega que la retallada en serveis bàsics sigui del 6%

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de C's, Albert Rivera, ha denunciat aquest dimarts que al Govern de la Generalitat 'no li tremoli la mà' en fer retallades en camps com la salut o l'educació, mentre que manté com a 'intocable' els aspectes de 'construcció nacional'. Rivera ha assegurat que el seu partit presentarà una esmena a la totalitat -i esmenes parcials en els debats posteriors- i ha dit que no es pot tenir 'la valentia per fer trontollar l'estat del benestar' mentre no es té un 'debat profund' sobre estructures polítiques que es podrien suprimir, com ara les diputacions o els consells comarcals. A més, ha assegurat que 'no és cert' que en camps com l'ensenyament o la salut la retallada sigui d'un 6%. Rivera ha avançat que Ciutadans presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat.
albert rivera, ciutadans,
Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa al Parlament, Rivera ha remarcat que cal diferenciar entre el pressupost del 2010 i el liquidat, i per això ha dit que 'no és cert' que en camps com Ensenyament o Salut 'només es redueixi un 6,5', sinó que 'la retallada en sanitat puja un 10%'. Rivera creu que això també passa en camps com l'educació la seguretat i ha avisat que 'la factura costa diners però sobretot drets socials'.

Així, Rivera ha denunciat que hi ha retallades en 'camps bàsics de l'estat del benestar' i que aquesta és 'una realitat que no poden disfressar', i per això creu que el debat que s'ha de produir al Parlament és mirar de 'reduir en altres camps'. En aquest sentit, Rivera ha denunciat que, mentre al Govern 'no li tremola la mà per retallar en salut o educació', però creu 'intocable el que ell anomena construcció nacional'.

En aquest sentit, Rivera ha denunciat que es mantenen partides per a qüestions com la política lingüística, l'acció exterior o la internacionalització de les seleccions catalanes. Rivera ha lamentat que siguin qüestions 'intocables amb el tripartit i amb CiU', mentre la federació nacionalista 'té valentia per fer trontollar l'estat del benestar'.

Rivera ha apostat per posar sobre la taula un 'debat de fons' sobre estructures polítiques i sobre si calen administracions com les diputacions i els consells comarcals, o organismes com el CAC, o 'adequar a la realitat dels temps' les televisions públiques.

Pel que fa al fons de competitivitat, Rivera ha remarcat que aquest pressupost no pot girar a l'entorn d'aquests 1.450 MEUR quan 'sabem que devem 600 MEUR a l'Estat'. 'Això desmunta tot l'argumentari destinat a fer creure que el problema és el fons de competitivitat', ha dit.

'L'herència del tripartit'
Un cop coneguts els pressupostos, Rivera creu que es fa evident que Catalunya haurà de pagar 'una herència molt clara, l'herència del tripartit', que és 'una factura molt grossa'. Per Rivera, 'un consell d'administració que presentés aquest deute tindria responsabilitats civils' i ha dit que el Govern anterior i el conseller Antoni Castells 'van estar fins l'últim dia literalment de la legislatura gastant a tort i a dret equilibrant els pressupostos per no perdre vots'.

En aquest sentit, Rivera ha retret als membres de l'anterior executiu la seva 'irresponsabilitat' posant-se darrere de la 'pancarta' contra les retallades, tot preguntant-se si no tenen 'vergonya' davant del fet que són 'responsables directes' de la situació. 'C's el que no farà és sumar-se irresponsablement a la pancarta', ha assegurat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
1 de juny de 2011, 19.04 h

Per a "construccions nacionals" que es critiquin les despeses estatals (primes a seleccionats nacionals i marquesats a entrenadors incloses, o el que rep la Fundació Francisco Franco o el llibre d'Història que acaba de sortir, les subvencions a la Fèria d'Abril i un llarg, llarguíssim etcètera.

Aqui no estem "construint", rés, estem evitant que personatges malvats com el que representa (un altre) Rivera duguin a terme el seu desfici malaltís.

De fet potser caldria fornir una nova parti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de juny de 2011, 17.42 h

#5 Entra a SIP (sobirania i progres) en uns dies estara amb subtitols en catala.
Es tracta d'un grup que surt de la societat civil, no es politic.
El documental es fantastic.
M'en alegro que l'hagis pogut enviar fora, com mes gent sapiga la nostra situacio millor.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de juny de 2011, 17.17 h

#4 som i... gràcies pel link. No el coneixia i em fara favor quan vulgui explicar Catalunya a l'extranger. De moment, ja ho he enviat a Nova zelanda, Japó, Sudáfrica, Suissa....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 de juny de 2011, 14.05 h

Aquests inadaptats prepotents haurien de tenir respecte per Catalunya i els catalans, pero com sempre anem amb el seny i la diplomacia per devant, el que fan es burlar-se de nosaltres obertament.
Quan un dia siguem independents no hauriem de permetre que aquesta colla de desagraits tinguin beneficis, ans al contrari i per dignitat i respecte ( a nosaltres i a ells) hauriem de fer-los fora.
Mireu-vos aquest documental, res mes tenim un cami i es la independencia, tota la resta es perdre el tem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Eli fletxa Sabadell
1 de juny de 2011, 12.38 h

Aquest Rivera més li valdria callar que es un " anti tot " el que faci olor de català . No se perque es queda aqui si tot li molesta


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de juny de 2011, 09.45 h

Lo més fotut, es que quan disfrutem de l'independència amb els beneficis que tindrem, aquesta colla de ganassos seran els primers en demanar-ne els beneficis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de juny de 2011, 08.50 h

I el que el govern espanyol destina a la construcció nacional espanyola?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.