directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC no donarà el vistiplau als pressupostos si el Govern no s'obre a negociar les retallades

Simó adverteix que presentaran una esmena a la totalitat si l'executiu no deixa d'actuar com si tingués majoria absoluta

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha anunciat aquest dimarts el seu 'no d'entrada' als pressupostos de la Generalitat si el Govern no s'obre a negociar les retallades. En roda de premsa, Simó ha advertit que ERC presentarà una esmena a la totalitat si l'executiu no deixa d'actuar com si tingués majoria absoluta. 'No n'hi ha prou en dir 'absteniu-vos per responsabilitat', perquè la primera responsabilitat que tenim els partits és intentar que amb els pressupostos no es faci un estropici en la cohesió social', ha remarcat Simó, que ha denunciat que en xifres absolutes, la meitat de l'ajust se l'emporten els departaments de Salut, Ensenyament i Benestar.

Comparteix
   


Etiquetes
Simó ha fet un primer anàlisi dels pressupostos presentats pel conseller d'Economia aquest dimarts. La republicana ha estat molt clara: si no hi ha un canvi d'actitud del Govern, ERC presentarà una esmena a la totalitat.

'No n'hi ha prou en dir 'absteniu-vos per responsabilitat', perquè la primera responsabilitat que tenim els partits és intentar que amb els pressupostos no es faci un estropici en la cohesió social', ha argumentat. ERC té ara un paper clau en la negociació tenint en compte que Joan Laporta ja ha anunciat que votarà a favor dels comptes, el que fa que amb l'abstenció dels republicans, CiU pugui tirar endavant els pressupostos.

Simó s'ha queixat que CiU actuï com si tingués majoria absoluta, i ha demanat al Govern que sigui ell qui faci algun gest. 'A mi no em poden dir 'jo tinc un xec en blanc, mira'l i tu te m'has d'abstenir'. Per què? Si no tenen majoria en aquest Parlament i no estem d'acord amb aquest ordre de prioritats!', ha exclamat Simó. 'No em demanis a mi un gest. Fes-lo tu', ha insistit.

Per tot plegat, ha indicat que ERC diu 'no' d'entrada als comptes si el Govern no reconsidera la seva postura i s'obre a negociar les retallades. I és que Simó ha denunciat que gairebé la meitat de l'ajust en xifres absolutes la pateixen els departaments més socials, com és Salut, Ensenyament i Benestar. La portaveu d'ERC ha considerat que aquesta priorització 'no reforça la cohesió social en temps de crisi', i ha negat que no hi hagi marge de maniobra com diu Mas-Colell, perquè els pressupostos són 'l'expressió ideològica d'un projecte polític, i hi ha maneres diferents de prioritzar partides'.

Simó ha subratllat que Mas-Colell deia que era imprescindible fer retallades perquè en el futur no paguessin 'justos per pecadors, però a la pràctica ja ho estan fent', perquè ja hi ha quiròfans tancats i una disminució dels recursos per càpita en l'àmbit sanitari de més de 140 euros per persona. Tot plegat, ha dit, és una 'coartada per privatitzar i externalitzar serveis'.

En l'àmbit educatiu, ha criticat l'eliminació de la sisena hora, i ha remarcat que la retallada en aquest departament és equivalent al que s'elimina de l'impost de successions. 'Aquí s'apreta a segons qui i a segons qui no s'apreta', ha lamentat.

No a la rebaixa de successions

La republicana ha opinat que el 'castell argumental' que ha construït Mas-Colell assegurant que no hi havia marge de maniobra es desmunta en el moment que eliminen l'impost de successions. En aquest punt, ha expressat de nou el rebuig d'ERC a aquesta reforma i ha destacat que només afecta 500 persones. 'I en canvi, hem d'estrènyer el cinturó en el pressupost de Salut, d'Educació i de Benestar', ha reblat.

A més, ha recriminat que no es pot avalar o impulsar retallades d'impostos a nivell d'Estat i ara reclamar lleialtat institucional i queixar-se per la baixada d'ingressos.

En definitiva, segons, ERC hi ha una altra manera de prioritzar les partides, i cal que el Govern s'obri a negociar i deixi d'actuar com si no li faltessin sis diputats. En aquest sentit, ha proposat un pacte per al manteniment de la qualitat sanitària i parlar sobre el que es pot redimensionar i el que no en matèria educativa.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
1 de juny de 2011, 10.58 h

#6 CIU vol la Diputació de Barcelona a qualsevol preu, i els únics disposats a ajudar-los a aconseguir-la és el PP, però a un preu. Treu les teves conclusions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Republicà fletxa Barcelona
1 de juny de 2011, 10.21 h

Per cert, sembla que a Tarragona el pacte CIU+PP ja està fet.

On queda respectar la llista més votada ?

Com és que no vol CIU pactar a Badalona per fer fora al PP i en canvi pacten a Tarragona amb el PP ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Republicà fletxa Barcelona
1 de juny de 2011, 10.18 h

Però CIU no deia que era la garantia d´un govern fort ?

Ara a pocs mesos de les eleccions ja són incapaços d´aprovar els pressupostos i tampoc volen negociar. Això no és un govern fort, és un govern en precari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
1 de juny de 2011, 10.10 h

#3 No, Mario, no ho entens, segons els convergents, si ERC vol demostrar que és un partit responsable i seriós ha de dir amén a tot el que proposi CIU i no tenir opinió pròpia,i si a sobre es deixen encul.lar per l'Arturu encara millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
1 de juny de 2011, 09.57 h

ERC té tota la raó, s'ha de parlar del tema perquè és prou important com perquè no es digui res i se'ns obligui a acceptar tot en nom del país sense miraments, jo particularment no entenc aquesta maniobra que obliga als altres partits ha acceptar sense donar explicacions ni negociar obertament, CIU no té una majoria absoluta i per tant ha de parlar amb els altres que representen també a molts contribuents que patiran aquestes retallades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de juny de 2011, 09.50 h

Bé que els hi vas donar l'acord als del PSOE pels pressupostos anteriors, no?. Pressupostos que ens han portat a on estem ara i després dieu que sou responsables?.
Mira, noieta, a casa meva, quan no n'hi entren prous, retallem per totes bandes. POtser tú no estás acostumada a fer-ho, eh?. Clar, fins ara, tot anava bé, alegría i com que els veïns ho acceptaven tot mentgre votessis a favor seu.... a disfrutar del vinillo, també. Doncs no.. arriba un moment que aixo s'acaba i s'han d'assum... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Manresa
1 de juny de 2011, 09.49 h

Els d'ERC feu un discurs. Perdeu. Continueu amb el mateix discurs. Perdeu més. Continueu amb el mateix discurs. Que voleu desaparèixer?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.