directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Saura compareix al Parlament per explicar l'actuació dels Bombers en l'extinció de l'incendi dels Ports

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan demana una comissió parlamentària per tractar la reparació dels danys

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Joan Saura, compareixerà aquesta tarda en comissió parlamentària a petició pròpia per tal d'explicar l'actuació dels Bombers en l'extinció de l'incendi que va cremar 1.140 hectàrees a Horta de Sant Joan. Saura haurà d'aclarir si hi va haver 'relaxació' abans que l'incendi revifés, tal i com assegura l'alcalde d'Horta o si, tal com sosté Interior, es van mantenir els treballs adequats a les condicions meteorològiques. Justament el ple del municipi ha demanat la creació d'una comissió específica destinada a la reparació dels danys materials ocasionats pel foc i ha decidit ubicar un monòlit en record als bombers que hi han perdut la vida.
joan saura parlament nebrera guillot
Comparteix
   

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) ha celebrat aquest dilluns a la tarda un ple extraordinari en què tots els grups polítics han acordat per unanimitat demanar al Parlament la creació d'una comissió específica destinada a tractar sobre la reparació dels danys materials ocasionats per l'incendi dels Ports. L'Ajuntament també ha acordat demanar als departaments d'Agricultura i Medi Ambient 'l'acceleració' de la recuperació de la zona forestal afectada i de la reparació econòmica als propietaris de finques afectades pel foc. El municipi d'Horta de Sant Joan també retrà un homenatge als cinc bombers morts en l'incendi ubicant un monòlit de record al lloc on van perdre la vida.

A més, el ple ha acordat ubicar un altre monòlit a un espai del municipi, encara per determinar, que podrà ser visitat pels ciutadans com a record als cinc bombers morts i al bomber ferit, que resta ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Amb aquests monuments, l'Ajuntament també vol retre un homenatge a tot el cos dels Bombers i agrair el seu treball en l'extinció de l'incendi. L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, ha explicat que a l'acte d'inauguració dels monòlits es convidarà els familiars dels bombers que van perdre la vida en l'incendi i del bomber ferit, i als ajuntaments dels municipis d'on eren, per fer 'un acte de solidaritat amb ells'. El ple també ha decidit agrair la participació dels cossos de seguretat, serveis sanitaris, Agents Rurals i altres grups i persones que han treballat en el dispositiu.

Amb relació a la creació de la comissió parlamentària específica, el consistori considera que 'la gravetat dels fets succeïts és prou important perquè se n'ocupi el Parlament'. Així, l'Ajuntament ha demanat que aquesta comissió se centri, entre d'altres, en la recuperació i manteniment dels espais afectats pel foc i en les ajudes econòmiques als propietaris. D'altra banda, el ple també ha acordat demanar al Departament de Medi Ambient que elabori un pla de conservació i millora de la zona forestal d'Horta de Sant Joan, perquè 'no torni a passar un incendi com aquest', tal com ha manifestat Ferràs.

L'alcalde ha donat a conèixer que tècnics del Departament d'Agricultura es desplaçaran aquest dimecres a Horta, així com el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per fer una valoració dels danys. 'Després del problema que hi ha hagut, hi ha un dia després, que és el que hem de treballar tots junts', ha afirmat l'alcalde, qui ha demanat que s'involucrin 'tots els grups polítics', sense 'fer partidisme'.

Un altre aspecte que preocupa l'Ajuntament és la repercussió que el foc pot tenir en el turisme. Per aquest motiu, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona es reunirà dijous amb el consistori. 'Horta continua, està viva i vol tirar endavant', ha declarat Ferràs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
28 de juliol de 2009, 08.24 h

A alguns responsables politics que ara en son d'aquests assumptes, els hi hauria de caure la cara de vergonya de com es comportaban quant eran a la oposició, organitzant rodes de prensa al mateix lloc dels incendis, amb un escenari gris i trist, per criminalitzar als que a les hores eran responsables. Avants, per aquests politics més avessats a l'agit prop que a governar, els incendis eran per manca de previsió, ara diuen que son per condicions meteorològiques extrèmes...oi Sr. Boada?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Romeu fletxa Taradell
28 de juliol de 2009, 07.16 h

Focs d'ahir, d'avui i de sempre.

Sempre hi ha gent disposada a fer llenya d’arbre caigut, a treure suc de les desgràcies, a aprofitar els moments crítics en benefici propi. Hi ajuda el fet que vivim en una societat on sembla que tot ha de tenir una causa, una justificació i per tant un responsable, sense deixar espai per a l’inevitable, per a l’atzar, o per a l’acte fortuït i imprevisible. Els focs d’aquest estiu, amb els tràgics resultats a l’Horta de Sant Joan, són un e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.