directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC amenaça de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos

Reclama al Govern que rectifiqui i el critica per actuar com si tingués majoria absoluta al Parlament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PP de Catalunya ha criticat durament aquest dimarts el Govern per actuar amb els pressupostos com si tingués majoria absoluta. El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha anunciat que tal com estan els comptes els populars catalans no els hi donaran suport. En aquest context, ha avisat l'executiu que 'si no hi ha una rectificació i el Govern manifesta la seva manca de voluntat per buscar un acord aleshores' el PPC no 'tindrà cap altra solució que presentar una esmena de retorn'. De moment, Millo ha dit que es prenen un termini de vuit dies per decidir la possible presentació d'aquesta esmena a la totalitat als pressupostos.
enric millo, pp, pressupostos, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Millo ha començat la seva compareixença manifestant que el Govern semblava que actués amb els pressupostos com si tingués majoria absoluta al Parlament. 'Actua amb la prepotència que actuava el tripartit quan portava pressupostos perquè sabia que tenia majoria parlamentària fos quina fos la posició dels grups', ha recalcat.

El dirigent dels populars catalans s'ha mostrat crític amb les paraules del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, quan en la presentació dels comptes ha advertit els grups parlamentaris que 'aquest és un pressupost sense marges' en el moment de negociar. Ha recordat al Govern que 'el poc marge que diu que té per rectificar pot suposar que el pressupost se li aprovi o no se li aprovi'. Per això, ha recomanat al Govern que actuï amb 'més humilitat, amb un tarannà més dialogant i acceptant que no té majoria absoluta'.

Aquest dilluns la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ja va dir que havia de ser un pressupost per a sortir de la crisi i avui Millo ha criticat que 'no són uns pressupostos per a sortir de la crisi, sinó per a sortir del pas. Aquest no és uns comptes que donin resposta al principal problema que té Catalunya que és la creació de riquesa'. De fet, ha criticat l'obsessió en 'les retallades indiscriminades i l'error en les prioritats' d'aquests comptes.

'No comptarà amb el vot favorable del PPC'

'No és el pressupost que esperàvem d'aquest Govern i no comptarà amb el vot favorable del PPC', ha assegurat, tot i que amb aquesta frase els populars catalans no han descartat una abstenció en aquests comptes.

En aquest context, ha criticat que 'és un pressupost que incrementa el deute; incompleix els límits del dèficit'; quan aplica l'austeritat posa la tisora on no l'hauria de posar'; 'es suprimeixen ajuts a les famílies que havien estat consolidats', 's'incompleix el pla econòmic, apuja impostos i taxes i preus públics'. Per això, ha recalcat que 'és un pressupost que no respon a una priorització de la despesa enfocada cap a la creació d'ocupació i quan aplica el criteri d'austeritat ho fa equivocant les prioritats i ho aplica als departaments' que el PP va anunciar que 'no havien de patir la retallada'.

En aquest context, ha insistit en que el grup del PPC no donarà suport als pressupostos i presentarà esmenes als departaments i a les partides que haurien de tenir una orientació diferent. Així mateix, ha advertit que 'es prenen un termini de vuit dies per decidir la possible presentació d'una esmena a la totalitat al pressupost'. Ha indicat que la presentació d'aquesta esmena dependrà 'de la capacitat del Govern de negociar amb aquest grup una rectificació en alguns dels paràmetres més importants'. 'Si no hi ha rectificació i el Govern manifesta la seva manca de voluntat un acord aleshores no tindrem cap altra solució que presentar una esmena de retorn', ha alertat.

Els tres requisits del PPC

Com també ja va dir Sánchez-Camacho els tres requisits essencials pels populars catalans que han d'estar en els comptes són: 'Que sigui un pressupost que camini cap a la consolidació fiscal i redueixi el dèficit i el deute, cosa que no s'està fent; que permeti sortir de la crisi; així com que garanteixi el manteniment en la qualitat dels serveis socials de la salut i l'educació'. 'Si el pressupost queda tal qual el PPC no donarà suport al pressupost', ha tornat a advertir. Millo ha ressaltat que aquestes són condicions imprescindibles.

Sobre la reducció del dèficit, el dirigent del PPC ha demanat un pressupost que sigui realista però que s'ajusti als principis a la lluita contra el dèficit i de l'aturada del creixement de l'endeutament tal com va definir el Govern en el Pla d'equilibri econòmic i financer.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.