directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Mas agraeix a Bescanó que aculli la subestació de la MAT que segueix el seu avenç

El president de Red Eléctrica diu que les comarques gironines s'han salvat d'una apagada 'gràcies a la crisi'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït a l'alcalde i els habitants de Bescanó el seu 'sentit de país' per acollir la subestació dels 400 kV. Durant la inauguració de la subestació, Mas ha desitjat que altres municipis afectats per infraestructures en prenguin exemple i ha lamentat que, generalment, els alcaldes acostumin 'a mirar cap a un altre costat'. Segons informa AraGirona.cat, La nova subestació de Bescanó és la primera de la MAT que entrarà en servei a la demarcació. El president de Red Eléctrica, l'exmnistre del PSOE Luis Atienza, ha ressaltat que la línia es 'justifica per ella mateixa' perquè garantirà el subministrament a les comarques gironines, i ha assegurat que el territori s'ha salvat d'una apagada 'gràcies a la crisi' per haver consumit menys.
bescanó, subestació, mas, president
El president de la Generalitat, Artur Mas, visita la subestació de la línia de 400 kV a Bescanó © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat ha inaugurat oficialment la nova subestació de Bescanó (Gironès), que entrarà aquest juny en servei juntament amb el tram dels 400 kV que s'estén des de Sentmenat fins a aquest poble gironí. En total, les obres de la subestació han costat 21 milions d'euros (MEUR), als quals se n'han d'afegir 92 més, que és el cost dels 86,2 quilòmetres d'aquest tram de la MAT.

Durant la inauguració, Artur Mas ha volgut agrair públicament tant a l'alcalde de Bescanó, el convergent Xavier Soy, com als habitants del municipi, el seu 'sentit de país' per acollir una infraestructura com la subestació. Mas ha recordat que, quan es parla de línies elèctriques, 'habitualment tothom mira cap a un altre costat' i s'acostuma a dir: 'A casa meva, no'.

Per això, el president del Govern ha volgut posar de manifest que l'Ajuntament de Bescanó 'ha tingut prou sentit comú per equilibrar l'interès del municipi amb els de Catalunya'. Artur Mas ha volgut, d'aquesta manera, fer una crida a tots aquells pobles afectats per infraestructures que els han de creuar, ja siguin ferroviàries, viàries o energètiques.

En aquest sentit, el president ha afirmat que, tot i que potser és 'molt demanar', li agradaria que Bescanó servís 'com a exemple' per a aquests altres municipis, perquè també pensin amb 'sentit global de país'. En referència a la subestació dels 400 kV, el president de la Generalitat l'ha definida com 'una infraestructura del segle XXI'.

Artur Mas no ha volgut passar per alt que, tant el tram dels 400.000 volts entre Sentmenat i Bescanó, com la subestació que avui s'ha inaugurat, són la primera peça per a la futura interconnexió amb França. Per això, el president ha assegurat que 'aquells països que es vulguin reactivar, cal que tinguin infraestruc6tures posades al dia i interconnectades'.

Salvada gràcies a la crisi

El president de Red Eléctrica, Luis Atienza, ha definit el projecte dels 400.000 volts de 'vital' per a les comarques gironines, i 'determinant' per a Catalunya. Per Atienza, la MAT 'es justifica per ella mateixa' des del moment en què 'permetrà garantir la qualitat del subministrament' al territori.

En aquest sentit, el president de REE ha assegurat que les comarques gironines s'han salvat d'una apagada 'gràcies a la crisi'. 'És una paradoxa, però estàvem al límit de poder atendre la demanda punta en moments extrems', ha precisat Luis Atienza.
El cigró de la sabata

Per la seva banda, l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, ha assegurat que la inauguració de la subestació suposa 'el final d'una fase' i li permet treure's 'el cigró' que ha portat a la sabata durant els darrers dotze anys, quan es va començar a parlar de la infraestructura. L'alcalde també ha reconegut que haver de gestionar una obra com aquesta ha estat 'dur'.

'Ha donat la sensació que nosaltres planificàvem o fèiem l'obra i no ha estat així; nosaltres hem treballat perquè l'obra es fes bé i, en aquest sentit, hi hem introduït canvis importants fruit del diàleg amb Red Eléctrica', ha assegurat Xavier Soy.

La subestació de Bescanó és la primera dels 400.000 volts que entrarà en servei a les comarques gironines. La posada en tensió es farà aquest mateix mes de juny, coincidint amb el tram de la molt alta tensió que s'estén entre Sentmenat-Vic-Bescanó.

Des d'aquí, la línia s'encaminarà cap a l'Alt Empordà, on hi arribarà aèria. A l'alçada de Santa Llogaia d'Àlguema, però, els 400 kV se soterraran en rasa i, després, creuaran la frontera per un túnel paral·lel al que ja existeix del TAV. La interconnexió serà una realitat l'any 2014 i el cost global del projecte és de 571 MEUR.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pere fletxa Girona
1 de juny de 2011, 10.43 h

NO A LA MAT, NI AQUÍ NI ENLLOC!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.