directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i PSC insisteixen en empènyer CiU cap al PP perquè pugui aprovar els pressupostos

Els republicans demanen a Mas que aturi la supressió de l'impost de successions

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat avui a la 'responsabilitat' dels partits que han governat Catalunya durant els darrers anys set anys -PSC, ERC i ICV- per aprovar els pressupostos que ahir va presentar el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Però la portaveu d'ERC, Anna Simó, li ha engaltat: 'President, vostè ja ha triat [amb qui aprovar els pressupostos]. I, si no ho ha fet, faci que es retiri de l'ordre del dia el punt de la supressió de l'impost de successions i donacions'. I el portaveu del PSC, Joaquim Nadal, ha insistit en aquesta tesi poc després: 'No es pot ajudar qui no vol ser ajudat.'
Jordi Turull, CiU, Alícia Sánchez-Camacho, CiU-PP
Comparteix
   


Etiquetes
Davant d'una i altra afirmacions realitzades durant la sessió de control del ple del Parlament, Mas ha decidit passar a l'ofensiva. Responent a Simó, ha afirmat: 'Prou demagògia. Amb la reducció de l'impost de successions que vostès van fer la legislatura passada, la Generalitat va deixar de recaptar 500 milions d'euros. Ara, només en deixarà de recaptar 50.' I ha recordat que l'estalvi que ha de fer la Generalitat en el seu conjunt és de 2.680 milions d'euros, venint a dir que els 50 que ara es deixaran d'ingressar no són pas essencials en el global del pressupost.

Referint-se al PSC, Mas ha afirmat: 'Tinc el dret a demanar-los responsabilitat, perquè el PSC va dirigir durant 7 anys el departament d'Economia. Ara, amb el problema creat, diuen 'aquest problema no em toca''. I ha constatat: 'Els demano que siguin mínimament responsables. Ja saben quin és el preu de la demagògia, de la hipocresia i de la irresponsabilitat. Els ho han dit els ciutadans, s'ha vist a les urnes.'

Obstaculitzar la governabilitat
Mas ha demanat a tots els grups que 'no obstaculitzin la normal governabilitat' del país i que permetin l'aprovació dels pressupostos; és a dir, que s'abstinguin. 'No demanem un suport explícit, ja ens empassarem nosaltres les conseqüències negatives d'imatge', ha afegit.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha recordat a Mas que no té majoria absoluta i que això els obliga a arribar a acords, i Mas s'ha mostrat convençut que 'hi haurà gent responsable que entendrà quins són els deures que s'han de fer'. El president ha assegurat que aquests pressupostos són 'imprescindibles per sortir del sot', condició necessària, per tant. 'Sense aquests pressupostos no és que salvem el país, però sí que el condemnem', ha resumit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Emili fletxa Barcelona
2 de juny de 2011, 15.25 h

Quin titular més tendenciós i poc professional que encapçala la notícia. CiU és prou madur per triar si està amb el país (ERC) o amb els interessos dels lobbies econòmics (PP) i com sempre tria malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pantinet fletxa Les Escaldes
2 de juny de 2011, 14.38 h

Em fa moltissima gràcia que CiU no pugui pactar amb el P.P. (segons el PSC) i el partit socialosta de Euskadi si que ho pugui fer. Això demostra la hipocresia dels sociates BOTIFLERS i TRAÏDORS.) aH, NO HE VOTAT mai a CiU. no soc espanyol i em molesta molt Durante y Lérida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pantinet fletxa Les Escaldes
2 de juny de 2011, 14.33 h

#18 Lluna d'Osona. I tant que el PSOE de Euskadi estima Euskadi, com el PSC estima Catalunya, El que passa es que primer son espanyols, fet per el qual sempre voten els interesos del PSOE. Per ells primer es el partit, després la seva terra. Mira sino: El PSC va votar en contra del us del català al parlament espapanyol, i en contra de que el govern del PSOE pagui el deute de 1.400.000.000 € a Catalunya. Els sociates, primer Ejspanya, desprès Ejspanya altre cop.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
2 de juny de 2011, 13.58 h

#14 Les grans fortunes ja tenen mitjans i advocats per evitar pagar aquest impost i molts altres. Al final qui paga, com diu Lluna, són els de sempre: els morts de gana com tu i jo que no podem "amagar" res. Un meu cosí per poder heretar un taller (negoci familiar del seu pare) on ell ha treballat tota la vida ha hagut de pagar una morterada. I mira, no ha votat mai a CiU (és d'esquerres de tota la vida i no ha pogut despilfarrar en res) però agraïrà molt que aquest impost es suprimeixi d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Lluna fletxa Osona
2 de juny de 2011, 10.03 h

#14 M'agradaria saber què deies quan ERC votava a favor el prespost del tripartit que era sinònim de donar el vot al govern de Madrid que està expoliant Catalunya.
O tots moror o tots cristians, no hi pot haver dues balances per valorar les decissions, no et sembla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Lluna fletxa Osona
2 de juny de 2011, 10.00 h

#15 Escolta Josep, així el PSOE d'Euskadi no estima a Euskadi, ja que es va ajuntar amb el PP per governar....????


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Lluna fletxa Osona
2 de juny de 2011, 09.58 h

#14 Escolta tu, això que només paga el 6% de Catalunya l'impost de successions, és mentida, doncs jo en mori la meva mare, em va deixar la casa on jo vivia amb ella i vaig haver de pagar 2 milionss de pessetes d'impost, tot i sent la meva vivenda. I jo sé que casos com el meu tothom paga. Més aviat serà que només paguem els que no tenim grans fortunes, vaja els de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pantinet fletxa Les Escaldes
2 de juny de 2011, 08.38 h

Si seran curts de gambals els del PSC que RUBALCABA es reuneix amb CiU i la majoria d'ells no ho sabien, i ara vindrà a Barcelona a tocar el crostó a NADALS i companyia. El que ha de fer el M.H.President Artur Mas es passar del PSC i tractar directament amb el PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Josep fletxa Barcelona
1 de juny de 2011, 20.16 h

Si ERC empeny a CIU a pactar am el PP els pressupostos és que no estima Catalunya. Tot el que sigui donar poder al PP, és contraproduent per Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
1 de juny de 2011, 19.56 h

Ara resulta que ERC ha d'aprovar els pressupostos de CiU perquè sinó està "reeditant" el tripartit. Trobo realment molt greu que la lectura que els hooligans antiERC de sempre fan sigui que ERC vol votar el mateix que el PSC, i no que CiU prefereix votar amb PP per no haver de mantenir un impost de successions que només paga el 6% de la població catalana (per cert, segur que d'aquest 6% de la població més rica de Catalunya tots són moooolt independentistes). Si la condició d'ERC és no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.