directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Síndica de Greuges de Barcelona creu que la Urbana podria haver vulnerat els drets dels 'indignats'

No pot avaluar l'actuació dels Mossos d'Esquadra perquè no en té les competències

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, veu indicis que a l'operatiu policial de divendres a l'acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona hi va haver una actuació coercitiva cap als 'indignats' i que la participació de la Guàrdia Urbana va poder 'haver vulnerat drets fonamentals i de ciutadania'. Aquest dimecres Vilà ha obert una actuació d'ofici per supervisar la intervenció de la Urbana, tot i que no dels Mossos d'Esquadra, ja que les competències de la Sindicatura barcelonina es limiten a l'àmbit de l'administració local.

Comparteix
   


Etiquetes
El Síndic de Catalunya, Rafel Ribó, ja ha obert una investigació d'ofici sobre l'operatiu de Mossos i Urbana el mateix divendres per aclarir també si es van vulnerar drets de les persones i si va ser una actuació proporcionada. Pel que respecte a Barcelona, Vilà ha qüestionat la necessitat de la intervenció policial i la proporcionalitat dels mitjans utilitzats: 'Les persones concentrades a la plaça de Catalunya es van reunir exercint el Dret fonamental de Reunió i Manifestació, en reivindicació de més democràcia i justícia social. L'actuació policial em planteja molts dubtes d'ètica, equitat i respecte a la dignitat de les persones'.

Per tal d'analitzar l'acció, la síndica demanarà al consistori quina va ser la seva posició des del començament de la concentració, els fonaments i el pla d'intervenció de la Urbana, quin òrgan o regidoria va decidir actuar, i quina finalitat tenia. Segons la Sindicatura, algunes imatges i la seva percepció directa posen de manifest que alguns membres d'aquest cos 'haurien participat activament en la compulsió dels reunits i no es van limitar a fer tasques de contenció i suport a la neteja'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Andreu fletxa Barcelona
1 de juny de 2011, 20.09 h

Darreres informacions rebudes, per part de promotors del dret d'autodeterminació a l'assemblea d'Acampadabcn (Plaça de Catalunya de Barcelona).
- dimecres, 1 de juny, a les set de la tarda, es presenta el text a la comissió de continguts.
- dijous, 2 de juny, a dos quarts de deu del vespre, defensaran el text a l'assemblea: David Fernàndez, Ricard Vilaregut i Roser Palol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.