directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC reclama a Mas que no entri a negociar allò que l'Estat espanyol té l'obligació de complir

Simó acusa Rubalcaba de seguir 'amb el xip posat del peix al cove'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'No es pot negociar un vot a canvi de qüestions que han de complir el govern de l'Estat perquè són acords ja establerts'. Aquesta ha estat bàsicament la valoració que ha fet la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, de la reunió del passat 25 de maig del vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a la casa dels Canonges per aconseguir el suport parlamentari de CiU i donar estabilitat al PSOE fins al final de legislatura. Simó ha acusat Rubalcaba de seguir 'amb el xip posat del peix al cove' i ha demanat a Mas que 'no negociï qüestions que són 'impepinables' que s'han de complir'.

Comparteix
   

En declaracions als passadissos del Parlament, la dirigent republicana ha criticat que el vicepresident espanyol segueix amb 'el xip posat del peix al cove' i introduir en la negociació per un sí de CiU als pressupostos de l'Estatut temes que ja s'han de complir perquè ho marca la llei com per exemple 'completar traspassos de Rodalies i Regionals, una gestió descentralitzada del Prat i el fons de competitivitat'. Per això, ha considerat que CiU no ha d'entrar en aquesta negociació. 'Si Mas parlava com a president de la Generalitat o líder de CiU en la reunió amb Rubalcaba li ha de dir que són temes de país i acordats i han de ser tots els partits que han de dir no o sí i no només CiU'.

ERC també considera que s'han de posar altres temes sobre la taula en aquesta negociació i que donin valor afegir. Ha reiterat que 'negociar sobre les qüestions que el PSOE ha de complir no té cap sentit' i ha demanat a Mas que 'no entri a negociar qüestions que son 'impepinables' que s'han de complir'.

Simó considerat que és una reunió entre dos partits polítics, CiU i PSOE, en un marc institucional com el Palau de la Generalitat i no el carrer Còrsega, on té la seu CDC. 'És una reunió entre dos partits polítics tot i que es barregi govern i partits', ha manifestat. En aquest sentit, ha afirmat que es tenen presos la mida i que 'són incapaços de sortir del guió com a país i s'ha de dir prou'. 'CiU es feble amb els forts i fort amb els febles com s'ha vist amb els pressupostos', ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
mario fletxa bcn
3 de juny de 2011, 21.31 h

#2 ERC només ha tingut 21 regidors i se li ha de donar la culpa de tot , ja està bé. Sou uns irresponsables, Anna Simó té tota la raó aquest govern és feble i covard i si plantar cara vol dir això me la bufa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
El Drac fletxa Osona
3 de juny de 2011, 12.24 h

Anna Simó, has pensat que hauries d'haver plagat i també tots els que heu tingut responsabilitats en el tripartit? ja estem tips de veure les vostres cares i que canvieu el discurs segons la vostra conveniència. Una mica de seriositat, amb la vostra actitud esteu cremant la democràcias, doncs el que vosaltres feu no és democràcia ni és res. Viviu del diner públic i res més, indignant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de juny de 2011, 00.45 h

Com poden ser tan botiflers? us heu passat els darrers 7 anys fent el mateix. Ni CyU ni E, Independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Botiflera fletxa Barcelona
2 de juny de 2011, 17.56 h

Voslatres ja teniu 8 anys d'experiència en rebre Boicot de l'Estat e incompliments espoli fiscal etc. CiU en té 23 d'anys d¡experiència.

ERC i CiU no heu fet res per aturar això.

Voslatres a calentar la poltrona autonòmica cada més a cobrar uns sous ben alts a canvi de ser còmplices de l'espoli fiscal i la culpa mai es vostra ja que tot es decideix a madrid.

A CiU no els he votat mai i a ERc no els votaré mai més a no ser que els que han participat d'això pleguin tots (Els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa BCN
2 de juny de 2011, 17.30 h

Per l'Estat espanyol no ha canviat res. La prova és que els polítics continuen renunciant a parlar en català al Congrés, com a mostra de submissió, o de sodomia política, com vulgueu.

A Espanya se li ha de plantar cara en català, en especial al Congrés. Si no és així no hi haurà punt d'inflexió en el tracte de igual a igual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.