directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU desmenteix tenir cap acord amb el PSOE per garantir l'estabilitat de Zapatero

Oriol Pujol diu que no hi ha cap 'canvi de cromos' i avisa Rubalcaba que a Catalunya ja no funcional la política del 'peix al cove'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha negat aquest dijous que hi hagi un acord amb la federació nacionalista i el PSOE per garantir l'estabilitat del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al Congrés dels Diputats. Pujol ho ha dit després que es donés a conèixer la reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, van mantenir amb el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, a la casa dels Canonges. 'En cap cas representa un canvi de cromos ni que continuï el peix al cove', ha remarcat Pujol.

Comparteix
   


Etiquetes
Pujol ha emmarcat la reunió 'amb un punt de rutina i habitualitat que el president del Govern té amb diferents membres de l'executiu espanyol'. De fet, ha insistit que 'no és la primera vegada i forma part de la rutina habitual' i ha recordat que Mas s'ha reunit amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, el líder d'ERC, Joan Puigcercós, o el primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat José Montilla, així com contactes amb el president del PP, Mariano Rajoy. 'En aquest marc de relacions habituals amb el que emmarquem aquesta trobada més com d'altres que vindran més', ha dit.

Ha remarcat que el president Mas va plantejar al vicepresident 'aquelles reclamacions històriques i pendents que Catalunya ve arrossegant i s'han d'encarrilar'. Ha deixat ben clar, acte seguit, que no s'han resolt en aquesta trobada. Ha citat traspassos importants i infraestructures com els aeroports i el fons de competitivitat. Tot i això, ha recalcat que no s'atrevia a dir que s'obrís cap tipus d'esperança davant la intransigència de l'Estat per pagar el fons de competitivitat. Ha declarat que encara estan sorpresos de veure el dèficit del 2,66% del PIB dels pressupostos presentats recentment.

Així mateix, ha manifestat que aquesta trobada no vol dir un suport més estable de CiU al PSOE al Congrés, sinó que 'vol dir reclamar amb totes les formes que es disposen el que Catalunya necessita'. 'En cap cas representa un canvi de cromos ni que continuï el peix al cove', ha indicat.

Pujol ha recordat que quan han dit des de la federació nacionalista que Zapatero no els hi mereix crèdit ni confiança 'no ha canviat per un sopar' amb Rubalcaba. En qualsevol cas, ha dit que 'no treu que Catalunya i el president jugarà totes les cartes a favor dels interessos de Catalunya'.

Sobre Rubalcaba, ha destacat que el vicepresident 'és un antic en política', però l'ha advertit que la vida política 'ha canviat molt i Catalunya també i quan diu que sap entendre's amb Catalunya li hem dir que no estem als anys 80 i que el dels anys 80 i 90 ja no val'.

Es manté el 'no' als pressupostos de l'Estat

El dirigent de CiU també ha destacat que es manté el no de CiU als pressupostos de l'Estat. 'No hem donat suport a cap pressupost de Zapatero, com s'entendria?', ha preguntat. 'La nostra predisposició continua essent no com ha estat fins ara', ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
3 de juny de 2011, 19.51 h

#2 Benvolgut Ramon, ERC no pactava amb el PSOE (P$C) perque no li feia falta, nomes seguia les seves ordres i ja no calia cap pacte. Si a Euskadi governa el PSOE amb el PP i aqui governaba el PSOE amb ERC (i IC-V) per molst pactes que pugui fer CIU no penso que segexi les ¨ordres¨ de Madrid com ho a fet ERC i els de Iniciativa. Com jo sempre he criticat el tripartit i em sento al-ludit per aixo et contesto
Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa francescamur@gmail.com
3 de juny de 2011, 08.04 h

On són tots aquells que han criticant tan ERC per pactar amb el PSC, i fer en Montilla President?. Ara ja ho veieu pactant directament amb el PSOE a Madrid i d'aquí uns mesos amb el PP. Ara callareu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de juny de 2011, 22.52 h

TENIM UNS POLITICS EN GENERAL DE PENA I UNS INUTILS!!!
JUNQUERES ET NECESSITEM PER ENCARAR-NOS A LA INDEPENDENCIA!!!
NO FALLIS!!!

PROU CLAUDICACIONS I CONCECIONS!!

INDEPENDENCIA JA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.