directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acomiadat l'exgerent de Carreteres de GISA a Girona pel cas de les adjudicacions irregulars

L'expedient obert contra Jordi Vergé l'acusa d'haver "abusat de la seva posició" i haver actuat de mala fe

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

a Generalitat ha acomiadat l'exgerent de Carreteres de GISA a Girona, Jordi Vergé, arran del cas de les adjudicacions irregulars d'obra. Vergé, que ostentava el càrrec des del 2001, va ser detingut el febrer per la Guàrdia Civil, acusat d'haver acceptat un suborn per part dels cervells de la trama de constructores que es repartien obres. Tot i que Vergé va rebre 35.000 euros per un error, en realitat n'havia de percebre 60.000. A l'expedient que li va obrir la Generalitat, i que ha acabat amb el seu acomiadament, el Govern hi fa constar que l'antic gerent va "abusar de la seva situació en benefici propi" i va actuar amb mala fe. L'acomiadament es va fer efectiu ara fa una setmana, el 25 de maig.
vergé, exgerent, gisa
L'exgerent Jordi Vergé ha estat acomiadat per la Generalitat © AG

Comparteix
   


Etiquetes
La Guàrdia Civil va detenir Jordi Vergé el passat 24 de febrer a Barcelona, dins la investigació que va permetre descobrir el càrtel d'empreses que es repartia el pastís de l'obra pública a les comarques gironines. El directiu, de 48 anys, en feia nou que era gerent de Carreteres de GISA a Girona. 

Vergé, que es va negar a declarar davant la jutgessa que instrueix el cas, va quedar en llibertat amb càrrecs. Se l'acusa dels delictes de suborn i alternació de preus en subhastes i concursos públics. Juntament amb ell, la Guàrdia Civil també va detenir directius de les empreses Construccions Rubau S.A., Rubau Tarrés S.A. i Servià Cantó S.A.

Tot i que un primer informe de l'Oficina Antifrau no va poder detectar que hi hagués hagut favoritismes a l'hora d'adjudicar obres de GISA, i s'està pendent d'un anàlisi més exhaustiu, sí que el nom del gerent apareix clarament vinculat amb un suborn. I és que, com recull el sumari del cas, Jordi Vergé va acceptar un pagament de 35.000 euros, que li va fer arribar un dels cervells de la trama.

A través d'escoltes telefòniques, la Guàrdia Civil va descobrir com l'apoderat de Rubau Tarrés, Joan Mozo, va entregar personalment un sobre amb diners a Vergé. Al seu interior, hi havia 35.000 euros repartits en bitllets de 50. 

Tot i això, però, la quantitat que havia de rebre Jordi Vergé de mans del càrtel de constructores no era aquesta, sinó que el total acordat ascendia a 60.000 euros. A l'hora de preparar el sobre amb els diners, però, hi va haver un error i, finalment, l'excap de carreteres de GISA va acabar percebent 25.000 euros menys. 

Després de quedar en llibertat amb càrrecs, la Generalitat va decidir desvincular temporalment el gerent de totes les seves tasques laborals De fet, el mateix conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, assegurava fa pocs dies en una resposta parlamentària que la situació de Vergé es mantindria "fins que quedi aclarida la seva situació respecte la investigació en curs". 

Acomiadat per abús de poder

De totes maneres, fa només una setmana la situació ha fet un tomb. I és que la Generalitat ha acomiadat Jordi Vergé arran del cas de les adjudicacions irregulars. La decisió arriba després de tot un procés administratiu, que va motivar l'obertura del que es coneix com a expedient contradictori a l'exgerent de carreteres. 

Després que tant Vergé com la Generalitat presentessin els seus arguments, l'expedient s'ha resolt aquest passat 25 de maig amb l'acomiadament del directiu. Segons han confirmat a l'ACN fonts del Departament d'Economia i Coneixement, la Generalitat té la certesa que la decisió de fer fora Vergé s'ha pres de manera "absolutament procedent i raonada". 

Entre els motius que consten a l'expedient per acomiadar Vergé, el Govern hi ha fet constar que s'ha donat un "conflicte d'interessos", que el gerent ha fet un "trencament greu de la bona fe" i que, sobretot, ha fet un abús de poder. En aquest sentit, l'expedient recull que Jordi Vergé ha "abusat de la seva posició en benefici propi". 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.