directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 18:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Catalunya tindrà prop d'un miler de punts de venda de pirotècnia per les revetlles d'enguany

La normativa estableix tres categories d'artefactes en funció de la perillositat i fixa una edat mínima per comprar-los

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un total de 946 establiments, entre casetes i locals, vendran articles pirotècnics amb vista a les properes revetlles, amb un 3,6% respecte l'any passat, segons la subdelegació del govern espanyol. La majoria dels punts de venda es troben a la demarcació Barcelona, amb 644, a molta distància de la demarcació de Tarragona, amb 123 punts de venda; i de Girona i Lleida, amb 109 i 70, respectivament. D'acord amb el nou reglament, es fixen tres categories en funció de la perillositat dels petards i de l'edat mínima dels compradors, que oscil·len entre els 12 anys i la majoria d'edat, a banda dels articles de categories superiors que només poden utilitzar professionals.

Comparteix
   


Etiquetes
De fet, és la Directiva Europea que obliga els estats membres a classificar els articles de pirotècnia i, com a garantia e seguretat, l'etiquetatge dels envasos haurà de figurar en els propers anys la marca CE.

L'etiquetatge dels articles pirotècnics posats al mercat ha d'indicar, com a mínim: el nom i l'adreça del fabricant; el de l'importador; el nom i tipus d'article pirotècnic; les edats mínimes; la categoria corresponent; les instruccions d'ús; la distància de seguretat requerida; i la quantitat de material explosiu actiu.

Perquè les corresponents Subdelegacions del Govern autoritzin la instal·lació i el funcionament d'un punt de venda de pirotècnia, es necessiten els informes favorables de l'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern, de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil, i del Servei de Prevenció d'Incendis de la Generalitat per la totalitat de les poblacions catalanes a excepció de Barcelona, que compta amb servei de bombers propi.

Per demarcacions, la de Barcelona és la que suma més establiments, 644, dels quals 493 són casetes i 151 són locals, mentre que a Barcelona ciutat hi haurà 128 establiments, dels quals 74 són casetes i 54 locals. A la demarcació de Girona, hi haurà 109 establiments, amb 91 casetes i 18 locals; a les comarques de Lleida 70, amb 26 casetes i 44 locals; i les de Tarragona 123, amb 26 casetes i 97 locals.

La Categoria 1 són articles pirotècnics de baixa perillositat i amb un nivell de soroll inexistent, i amb una edat mínima per adquirir-los de 12 anys. No s'hi poden incloure petards ni trons ni bateries d'aquests; els de la categoria 2 corresponen a artificis de baixa perillositat i baix nivell sonor, per a "ús exclusiu a l'aire lliure" i amb l'edat mínima per comprar-los de 16 anys. Els de categoria 3 són de perillositat mitjana, s'han d'utilitzar a una distància de seguretat de 15 metres i només els poden adquirir majors d'edat.

D'altra banda, en el transcurs de la campanya Sant Joan 2010 la Guàrdia Civil va instruir 17 expedients sancionadors per vulnerar el Reglament de Pirotècnia. En concret, es tractava de denúncies que es van comercialitzar sense autorització i que els artificis pirotècnics no tenien l'etiquetatge corresponent o la venda de productes no estaven degudament catalogats. Es tracta d'un nombre molt inferior a les denúncies de l'any 2009, que van augmentar fins a 58, fet que la subdelegació atribueix a les reunions formatives celebrades amb membres de les agrupacions de venedors i al millor coneixement de la reglamentació i major sensibilització sobre el compliment de les mesures de seguretat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
3 de juny de 2011, 09.57 h

-una edat mínima per comprar-ne. No 'comprar-los'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.