directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

'Up', l'última pel·lícula de Disney, s'estrena avui als cinemes doblada al català

Es podrà veure en la nostra llengua a dotze sales del Principat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'última pel·lícula de Disney, Up, (espot) també s'estrena aquest dijous doblada al català. L'espectacular viatge d'una casa flotant sostinguda per globus de colors, que va inaugurar les produccions en 3D a l'última edició del Festival de Cannes, es podrà veure en català a dotze cinemes del Principat. A dia d'avui hi ha vuit pel·lícules en català en cartellera, dues fetes en català i la resta doblades, de les quals tres són per a públic infantil o juvenil. Recordem que amb l'aprovació de la Llei del Cinema, el 50% de l'oferta cinematogràfica haurà de ser en català.
up disney cinema pel·lícula català
Comparteix
   

Cinemes que passaran la versió catalana

La pel·lícula es podrà veure en català a dues sales de Barcelona, Lauren Gràcia i Palau Balaña; als Multicinemes Catalunya de Berga; a Ocine de Girona; als Cinemes JCA Rambla de Lleida; a Atlàntida Multicinemes de Manresa; als Multicinemes d'Olot; a Cinema Imperial de Sabadell (Vallès Occidental); a Ocine Les Gavarres de Tarragona; al Cinema Segle XXI de Terrassa (Vallès Occidental); al Cinema Vigatà de Vic; i al Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès.

A 'Up', Carl és un venedor de globus retirat que no vol abandonar casa seva per anar a una residència. Un dia lliga milers de globus al teulat de casa seva i inicia un vol en direcció a l'Amèrica del Sud. Quan ja ha començat el vol es troba amb un polissó a bord, el minyó escolta Russell, un noi amb coneixements teòrics d'explorador que mai no ha portat a la pràctica.

Aquesta història, l'aposta en 3D de Disney, que va entusiasmar a Cannes, s'estrena aquest dijous a Catalunya i es podrà veure en català en algunes sales, gràcies al suport de la Secretaria de Política Lingüística per promoure i facilitar la presència del cinema doblat i subtitulat en llengua catalana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
josep fletxa igualada
31 de juliol de 2009, 00.03 h

és un missatge pels "senyors" del PP. Com es pot veure, els nens catalans de Catalunya tenen dificultat greu per veure la pel.licula en catalá, però aixó noe s cap discriminacio, ja se sap que el bilinguyisem d'aquests "senyors" es també a Catalunya ben clar, castellà i castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.