directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Soriano justifica el suport de la Generalitat a Spanair per 'l'efecte multiplicador' d'un Prat convertit en 'hub'

El president esgrimeix que l'aerolínia és la que lidera el rànquing de connexions entre passatgers a Barcelona

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'Spanair, Ferran Soriano, ha justificat que la Generalitat hagi donat suport fins ara la companyia aèria per "l'efecte multiplicador" que tindria la conversió de l'Aeroport del Prat un 'hub'. Durant un acte amb tots els màxims dirigents de les companyies d'Star Alliance, a la que pertany Spanair, Soriano ha esgrimit les dades de l'aerolínia, que el 2010 va liderar el rànquing de connexions de passatgers amb 467.000 operacions i que durant el primer trimestre d'enguany ha registrat un increment del 14% en aquest camp. El conseller delegat d'Star Alliance, Jaan Albrecht, ha destacat la importància del Prat per aquesta xarxa, ja que l'Estat és el tercer mercat europeu per l'aliança.

Comparteix
   


Etiquetes
Soriano ha destacat la rapidesa de la recuperació del trànsit aeri al Prat i el fet que Barcelona sigui el quart aeroport europeu en nombre de passatgers en origen i destinació com a bons senyals per al projecte d'Spanair. Tanmateix, ha lamentat que el Prat encara sigui el desè aeroport en trànsit total -comptant interconnexions- "molt per sota" del que li pertocaria per volum de passatgers.

El president de l'aerolínia catalana ha recordat que cal "esforç, temps i dedicació" per convertir el Prat en un 'hub'. Soriano a apostat per tenir un 'home carrier', un "jugador de casa" com Spanair, per assolir aquest objectiu.

D'altra banda, Soriano ha agraït la presència a Barcelona dels màxims directius de les 27 companyies que agrupa Star Alliance, que s'ha convertit en la xarxa global d'aerolínies més gran del món des de la seva fundació el 1997.

De fet, el conseller delegat de l'aliança ha valorat positivament les noves interconnexions des de Barcelona, com la uneix Singapur i Sao Paulo a través de la capital catalana. Albrecht ha augurat que, si el Prat es configura com un 'hub', podria convertir-se en un enllaç per a vols de llarg abast a Amèrica Llatina, el sud d'Àfrica o l'Orient Mitjà.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
3 de juny de 2011, 18.23 h

Utilitzo El Prat sovint i val a dir que la T1 és una passada; la feina que està fent Spanair és digne de reconeixement, però encara falta molt per fer. Per exemple: La T2 fa pena. Pels que l'hem conegut funcionant al 100% tot el dia, ens fa certa pena veure-la relegada (i infrautilitzada), com un edifici fantasma, a les companyíes "low-cost". L'aeroport de Barcelona podría tenir una activitat equiparable a Zurich, Milà, Amsterdam o, fins i tot, el Charles de Gaulle o Frankfurt. Això ser... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
3 de juny de 2011, 10.51 h

Si no tenim un Estat propi no podem somniar, només patir les conseqüències pèl que ens imposa madrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sergi Tarrida Cotti
3 de juny de 2011, 09.10 h

Necessitem la independència per a que el Prat ocupi el lloc que realment li pertoca i per a que no ens obliguin a passar per Madrid en la majoria de vols internacionals!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.