directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La diputada de Compromís Mònica Oltra no serà cap de llista de la coalició a les eleccions espanyoles

La portaveu d'Iniciativa del Poble Valencià remarca que manté el compromís electoral de treballar a les Corts Valencianes

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'èxit electoral de la coalició Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista) ha fet créixer rumors sobre una possible candidatura a les eleccions generals encapçalada per la diputada Mònica Oltra. Segons ha comunicat la coalició, Oltra va tancar especulacions durant un acte aquest dijous en el qual va assegurar: 'No em presentaré a les generals'. I va afegir: 'Vull deixar clar que tinc un compromís amb els electors que van votar fa tres setmanes'. La portaveu d'Iniciativa va reconèixer: 'Amb el treball que hi ha a les Corts Valencianes no me'n vaig a una altra institució. Agraïsc la gent que pense en mi, però vull tancar qualsevol especulació'.
Davant les especulacions d'una possible candidatura de Compromís al Congrés dels Diputats encapçalada per Mònica Oltra, la diputada i portaveu d'Iniciativa va subratllar aquest dijous que no seria la candidata.

En una nota de premsa penjada al web de la coalició, Compromís recull les paraules de la diputada prèvies a la reunió de la formació amb la plataforma ecologista Equo, encapçalada per l'exdirector de Greenpeace Juan López Uralde, dos projectes que miren de trobar una formula de col·laboració a les generals.

'No em presentaré a les generals', va remarcar Oltra, 'vull deixar clar que tinc un compromís amb els electors que van votar fa tres setmanes', recordant la tasca per davant a les Corts Valencianes'.

La popularitat de Mònica Oltra durant la passada legislatura ha fet que alguns mitjans l'hagin batejada com 'l'assot de Camps'. Conegudes són les seves samarretes com aquella que durant una sessió de control al president valencià lluïa el lema 'Wanted only alive' (Es busca només viu) amb la cara de Camps. Després de la seva expulsió per part de la presidenta de les Corts Valencianes, la imatge va ser portada de tots els informatius.

Darrerament, també ha estat notícia per dur a un debat electoral televisat a través de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) la samarreta 'Canal9 manipula' o per la seva recent aparició al programa d'Andreu Buenafuente, a la Sexta.

Aquesta condició mediàtica, unida a l'èxit electoral de Compromís, ha fet créixer des del passat 22 de maig els rumors sobre la idoneïtat que Oltra encapçalés la candidatura a les generals amb possibilitats d'aconseguir el primer diputat al parlament espanyol per al nacionalisme valencià.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pantinet fletxa Les Escaldes
4 de juny de 2011, 21.17 h

Els catalans em de envejar una "LIDER" com la Mònica Oltra. Ha fet més ella sola que uns partits polítics que tots coneixem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Cesc fletxa València
4 de juny de 2011, 15.26 h

Si aconsegueix els mateix nombre de vots q a les autonòmiques pot aconseguir més d'un diputat a Espanya. I allà es podria juntar amb ICV i ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa Barcelona
3 de juny de 2011, 15.47 h

Clar que no serà la Oltra. Serà la Isaura Navarro. Ja ha sortit en algun lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.