directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Ridao manté el pols per seguir al capdavant d'ERC en la nova direcció

El secretari general dels republicans insisteix que cal fer 'compatible' la renovació amb l''experiència'

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Després de la renúncia del líder d'ERC a Barcelona, Joan Portabella, a succeir Joan Pugicercós com a president del partit en la nova direcció, el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, segueix convençut de la necessitat de combinar 'renovació i experiència' en el nou equip que ha de sortir del proper congrés. Ridao ha lamentat que s'estigui caient en 'vells errors' en referència a la petició de renovació que llançava Portabella a l'hora d'anunciar la seva renúncia ja que no convé fer el debat 'només al voltant dels personalismes'. El secretari general d'ERC ha explicat que està reflexionant abans de decidir si fa un pas endavant i opta a presidir el partit. Afirma que podria fer-ho depenent de l''estratègia que adopti el partit' i si la formació es decanta, com ell creu necessari, per ser un partit 'socialdemòcrata, de centreesquerra i alhora independentista' aposta per no prescindir de persones com 'Tresserras, Benach, el mateix Puigcercós o Carod' qui creu que són 'gent encara útil per l'etapa que ve'.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
El secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, s’ha mostrat partidari que la pròxima direcció del partit compatibilitzi la renovació i l’experiència. Durant el programa de Catalunya Ràdio L’oracle, amb Xavier Graset, el dirigent republicà ha dit que respecta la decisió de l’alcaldable per Barcelona d’Esquerra, Jordi Portabella, de renunciar al lideratge de la formació i de reclamar una renovació a fons de cara al congrés de l’octubre: 'És una opció legítima, respectable, però jo crec que estem començant la casa per la teulada. No podem repetir vells errors i fer girar el debat només al voltant dels personalismes.'

Joan Ridao ha remarcat que el partit 'faria molt bé de fer compatible dues coses: la renovació, que incorpora segurament noves persones, i també l’experiència acumulada aquests últims anys'. En aquest sentit, el secretari general d’Esquerra ha afegit: 'Crec que hi ha persones que poden ser útils en la nova etapa en funció de l’estratègia que adopti el partit, de quin model d’organització volem i, per tant, jo no vull prescindir de ningú. Gent com Tresserras, Benach, el mateix Puigcercós, Carod, són gent encara útil per l’etapa que ve.'

Ridao ha volgut destacar que en aquests moments 'l’independentisme és transversal, és tan complex com la societat catalana, per tant Esquerra s’ha de reinventar, ja no pot ser només un monocultiu independentista. Ha de ser un partit socialdemòcrata, de centreesquerra i alhora independentista, però que no només faci això, i aquesta és la qüestió que hem de debatre.'

El secretari general d’ERC ha explicat que, abans de decidir si opta o no al lideratge del partit, es vol prendre un temps de reflexió: 'Estic paint els resultats, estic parlant amb gent i escoltant el territori. També estic parlant amb gent de fora i, per tant, tinc temps per decidir el que hagi de fer. Jo em puc sentir còmode amb una determinada línia o útil per fer segons què i no per fer segons quina altra cosa. I això és prioritari.'



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Jordi-80 fletxa València
5 de juny de 2011, 17.34 h

Ridao: Fot el camp! És un clam!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jaume fletxa València
5 de juny de 2011, 13.24 h

Ridao és un agent-funcionari infiltrat de l'estat espanyol al servei del PSOE. Un convençut espanyolista i lerrouxista...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Unti fletxa Empordà
5 de juny de 2011, 10.35 h

#1 Certament, hi ha taques que no marxen ni amb lleixiu ni amb aigua calenta, igual que hi ha ignoràncies que només es treuen llegint molt, pensant molt, aprenent molt. El món és així, amb persones que lluiten amb major o menor encert, amb més o menys abundància d'errors, però a favor del seu poble.

També hi ha ... diem-ne piatosament també persones, que només saben escupir sobre els seus compatriotes lluitadors. Aquests darrers EM FAN FÀSTIC I ELS MENYSPREO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa bcn
5 de juny de 2011, 09.47 h

#7 Perquè no busques d'una punyetera vegada quina és la filosofia de ERC ?,deus ser molt jove ho molt analfabet per dir el que dius, la seva filifofia i el full de ruta d'ERC és la millor opció que hi ha per els ciutadans de Catalunya, per TOTS, sense excloure ningú, sempre ha volgut i ha proclamat l'inclusió i no la exclusió , tothom s'hi hauria de sentir identificat.
Si et plau, interessa't bé i estudia les seves propostes ans de d'insultar i menystenir una formació exemplar, les o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Mark fletxa Bcn
5 de juny de 2011, 08.59 h

#14 Jajaja! I saps què? ERC també té tot el dret a desaparèixer d'aquí uns anys. Si això és el que voleu, endavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
4 de juny de 2011, 20.22 h

En RIDAO com tots els militants te TOT el DRET a poder presentar-se davant del congrés del partit per ser elegit i poder dirigir el partit. ERC es un partit amb ADN republicà a la seva sang i a ningú si li pot impedir a exercir el dret a ser escollit per a qualsevol càrrec orgànic. ERC no es cap secta endogàmica on els dirigents ja venen dirigits i nomenats pels "grans amos" de sempre. ERC no es com CDC ni UDC ni molt menys el PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pere el Digne fletxa Granollers
4 de juny de 2011, 19.18 h

#11 Escolta Antoni. Com que no n'hi ha cap que t'agradi, potser l'hauries de dirigir tu ERC, oi? Au vinga!
El Ridao és un bon polític i podria ser un bon assessor del partit però no el veig a la cúpula. Més aviat hi hauria d'haver l'Oriol Junqueres com a president i una dona valenta amb empenta i amb tarannà dialogant (no l'Anna Simó), com a secretària general.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
sebastia fletxa premia de mar
4 de juny de 2011, 17.59 h

#7 Aixó de que esquerra pregona que tots els mitjans de producció han d'ésser en mans de l'estat ho deu haver somniat llegint escrits dels anys 30.
avui ser d'esquerres no vol dir assaltar el palau d'hivern sinó treballar per al benestar de tot el poble, i especialment pels treballadors i aturats com a classe mes necessitada, perquè així es fa justícia social i es la mostra del camí a seguir per arribar a la independencia.



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
antoni fletxa Sant Sadurní d'Anoia
4 de juny de 2011, 12.31 h

fins fa relativament poc tenia el carnet d'ERC i el vaig trencar, mai més votaré a aquesta gentola que ha venut el projecte independentista per un plat de llènties (per a ells clar). Foteu el camp i poseu gent nova, ni junqueres i molt menys tu Ridao. Com potser que siguis el "mejor diputado de las Cortes" una persona que vol una Catalunya LLiure. Fot el camp.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
4 de juny de 2011, 12.15 h

#2 Mario que sumies? d'on arribes que diguis aquestes coses, de la Lluna?, Ai senyor amb gent com tu que no accepta la realitat, Catalunya no aixecarà mai el cap. Sort que cada vegada sou menys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.