directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Milers de persones reclamen una alternativa a l'energia nuclear als carrers de Barcelona

Una vuitantena d'entitats amb ERC i ICV secunden la marxa · Recorden que un accident com Fukushima esborraria Catalunya del mapa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge convocats pel centre de Barcelona convocats per Tanquem les Nuclears i altres col·lectius contraris a les centrals d'aquest tipus d'energia. Enmig d'un ambient festiu i amb nombroses pancartes, els manifestants han clamat contra l'energia nuclear, han demanat el tancament de les centrals i han reclamat als governs català i espanyol un compromís ferm per establir un calendari per deixar d'utilitzar aquest tipus d'energia. Tant en els missatges llençats, com en els lemes escrits i les declaracions dels portaveus hi ha estat molt present el Japó i l'accident de la central de Fukushima, que consideren una bona prova del perill que suposen les nuclears. 
 
 
fukushima,manifestació,antinuclear
Comparteix
   


Etiquetes
Unes 80 entitats ecologistes han participat en la manifestació que Tanquel les Nuclears ha convocat a Barcelona. La protesta ha començat al Pla de Palau i ha finalitzat a la porta de la seu de l'elèctrica Endesa. El grup més vistós i més nombrós ha estat el congregat per Greenpeace, i el logotip més repetit el del clàssic sol antinuclear. I és que tots els assistents coincidien a repetir consignes i crits que han girat sempre al voltant del tancament de els centrals nuclears i reclamant als governs català i espanyol un compromís ferm en aquest sentit. L'altra gran motivació, molt repetida també durant la manifestació, ha estat la del perill. Els antinuclears s'han esforçat a recordar que accidents com l'ocorregut a la central japonesa de Fukushima demostren que l'energia no és neta, ni segura, ni genera confiança.

Pep Puig, portaveu de Tanquem les Nuclears, ha volgut recordar abans de la manifestació que 'Catalunya és un país molt petit i un accident suposaria un enorme problema de supervivència com a país, perquè deixaria molts quilòmetres quadrats inhabitables durant segles i ens passaria com al Japó avui, que la gent ha hagut d'abandonar les seves terres i no podrà tornar en segles'. I és que per Puig és 'dramàtic però cert' que els 'només entenem el problema quan passen accidents greus com el d'aquests dies', al·ludint directament a la tragèdia de Fukushima.

Alternatives al model atòmic
'El moviment antinuclear i molts científics crítics sempre havien dit que això podia passar', ha volgut recordar el portaveu de la plataforma. En aquest sentit, Pep Puig ha reclamat el tancament de les centrals nuclears i ha convidat als govern a 'apostar per un conjunt de fonts d'energies, majoritàriament renovables, i en un període de transició també pel gas natural però amb alta eficiència'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.