directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Derbi reivindica des del Circuit de Catalunya que l'empresa no marxi del país

La plantilla aprofita la celebració del Gran Premi de Motociclisme per donar a conèixer l'amenaça de tancament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els treballadors de Derbi han portat les seves reivindicacions fins a Montmeló, capital mundial del motociclisme aquest diumenge per la celebració del Gran Premi al Circuit de Catalunya. Volen evitar l'ERO que ha presentat la multinacional italiana Piaggio que amenaça els 220 llocs de treball que hi ha a la fàbrica de Martorelles (Vallès Oriental). La plantilla s'ha manifestat anant a peu des de la plaça de la vila de Montmeló fins a les instal·lacions del Circuit, on han accedit amb entrada per seguir les curses i també per donar a conèixer a tothom la delicada situació que viu la històrica fàbrica de motocicletes, que acumula nombrosos títols mundials en els seus 90 anys d'història.
derbi ero circuit
Comparteix
   


Etiquetes
Josep Maria Ferràs, president del comitè d'empresa de Derbi considera que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per Piaggio podria ser una deslocalització encoberta per endur-se l'activitat de Martorelles cap a Itàlia. 'Creiem que no hi ha cap motiu econòmic ni productiu per fer-ho', ha declarat, apuntant que de la planta catalana en surten anualment entre 20.000 i 25.000 motocicletes i ciclomotors. 'És una empresa que ha tingut beneficis i que no té problemes de producció', ha defensat. Segons dades dels sindicats, Derbi va tancar l'exercici el 2010 amb un benefici d'un milió d'euros.

La intenció de la multinacional italiana del motor és realitzar un tancament progressiu de la fàbrica que començaria l'1 de juliol i finalitzaria el 31 de desembre d'enguany. La direcció addueix motius econòmics, organitzatius i productius per justificar la clausura.

Hores d'ara, però, l'ERO està aturat fins el 30 de juny. Inspecció de Treball, la direcció i el comitè d'empresa han acordat paralitzar el procés per tal que la multinacional pugui aportar documentació addicional als sindicats, per tal que puguin elaborar amb totes les dades un 'contrainforme' amb l'objectiu de demostrar els greuges que suposaria el tancament de la fàbrica de Martorelles.

'Tenim un mes de termini, i en aquest temps intentarem convèncer a les autoritats i amb la documentació pertinent que no hi ha cap motiu per tancar l'empresa', ha indicat Ferràs, qui ha no ha dubtat a destacar que Derbi ha rebut fins el moment el suport de particulars i també de les institucions.

El paper de les administracions

Ferràs no ha dubtat a assenyalar que la 'Generalitat i tots els partits i activitats socials i econòmiques dels país estan del nostre costat'. De fet, aquest dimarts es debat al Congrés dels Diputats una moció en la que es vol donar suport als treballadors de Derbi i en què s'insta a què l'empresa es quedi a Catalunya.

Aquesta defensa institucional va partir dels ajuntaments del Vallès Oriental, com és el cas de Martorelles, que va presentar al ple municipal una moció contra la deslocalització de Derbi. Ho ha recordat aquest diumenge l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, qui ha assenyalat que 'el suport polític és evident'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.