directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas apel·la als èxits del Barça per esperonar els estudiants catalans

El president de la Generalitat entrega els premis Baldiri i Reixac als millors treballs d'alumnes de l'escola catalana

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat aquest diumenge a la 33 edició dels Premis Baldiri i Reixac a l'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà. Mas ha destacat que aquests guardons són un reconeixement a 'l'esforç, el treball, la imaginació i el talent', valors, ha dit, que cal inculcar per garantir el creixement i la projecció de Catalunya. 'Si com a país som capaços de conservar aquests valors i de tenir les arrels ben fondes, creixerem i l'arbre anirà molt alt', ha dit el president. Davant un auditori amb més d'un miler d'alumnes, mestres i pares, Mas també ha destacat els valors interns del país i ha dit que cal 'estimar la cultura, la llengua i les tradicions' catalanes, i ha posat d'exemple els èxits del Futbol Club Barcelona com el triomf d'uns valors que apel·len a l''esforç'
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Els premis Baldiri Reixac han repartit aquest diumenge més de 110.000 euros en premis, un total de 70 guardonats entre les millors iniciatives impulsades pels alumnes a les escoles de Catalunya. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat en la cerimònia i ha agraït a la Fundació Lluís Carulla, impulsors dels Baldiri Reixac ja fa 33 anys, que institucionalitzessin aquests premis en uns temps difícils per a la normalització de la cultura i la llengua catalana i amb l'objectiu de reconèixer els valors que ha destacat el president.

Mas ha subratllat la importància d'estimar la cultura nacional i que aquesta estigui arrelada entre la societat catalana. 'Els països són com els arbres, com més fondes tenen les seves arrels, més poden créixer, més poden expandir-se i més poden projectar-se fins i tot a nivell internacional', ha remarcat el president.

El Casal de l'Espluga de Francolí s'ha omplert de gom a gom, sobretot d'alumnes però també de professors, i pares i mares. Davant d'un auditori ben jove, el president ha posat d'exemple els últims èxits del Futbol Club Barcelona. Uns èxits, ha assenyalat, que arriben quan 'a part de més de tenir bons jugadors o bons alumnes, es tenen uns valors interns que apel·len a la col·laboració, l'esforç, la creativitat, i la unió'.

Abans dels premis, Artur Mas ha estat a l'ajuntament de l'Espluga de Francolí, on ha mantingut una reunió amb l'alcalde, David Rovira, i després ha visitat el Museu de la Vida Rural en la seva primera estada al municipi des que va ser nomenat president de la Generalitat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Lu Struc
Lu Struc fletxa [object Object]
6 de juny de 2011, 08.52 h

el que ens faltava per sentir, D............


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.