directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod assegura que se'n va d'Esquerra per 'certes persones i actituds'

L'exdirigent republicà diu que vol agafar distància però tornarà si hi ha un projecte d'esquerra nacional

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident d'ERC i vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod.-Rovira, ha assegurat aquest dilluns al matí que no se'n va del partit sinó de 'certes persones i actituds' d'ERC. En una entrevista a TV3, Carod ha afirmat que no s'identifica amb el partit i que les seves posicions segueixen sent les mateixes: 'd'esquerres i que el meu país sigui un estat' i que continuarà treballant perquè sigui possible. D'altra banda, l'exdirigent d'ERC ha comentat que ara vol agafar distància de la vida política després d'estar militant des dels 18 anys. Tot i això, no ha descartat un retorn amb 'una esquerra nacional que vulgui la independència'. 'Jo hi seré', ha sentenciat.


josep lluís carod rovira
Comparteix
   


Etiquetes
Carod ha comentat que dins del partit hi deixa amics i s'ha mostrat agraït pels moments de 'màxima representació institucional' que li ha donat durant aquests anys, al mateix temps que ha assegurat que ell també s'ha entregat al partit. Ara, ha continuat, vol estar allunyat de la política, 'com el 99% dels ciutadans', malgrat que en un escenari hipotètic que preveiés la construcció d'una esquerra nacional ha deixat clar que 'hi serà'.

Carod ha reconegut que des d'ERC no es va saber valorar prou 'la capacitat de resistència de CiU a l'oposició' i com les opinions procedents de la federació nacionalista 'afectaven les bases, els militants d'ERC i el nostre entorn de complicitat'. L'exdirigent republicà també s'ha referit al PSC, de qui ha dit que en converses privades ha sentit afirmacions d'alguns membres que 'mai havia sentit dir en socialistes' però que després es traduïen diferent com a partit. També ha dit que 'a l'hora de la veritat', el partit socialista ha tingut més 'sentit d'Estat' cap a Espanya de país cap a Catalunya. 'Això en el subconscient de la gent existeix', ha comentat.

Un altre aspecte que ha atribuït a la davallada d'ERC és la constitució del tripartit l'any 2003 'més com un element aglutinador' perquè CiU no continués al Govern que no que els tres partits compartissin una 'mateixa visió política'. Carod ha assegurat aquell any van fer 'lògica' l'alternança després de 23 anys de governs encapçalats per CiU.

Carod també ha apuntat un altre dels punts d'inflexió que ha marcat la davallada d'ERC amb la negativa al seu suport a l'Estatut, compartint l'opció del 'no' amb el Partit Popular. 'Una part dels nostres mals neixen allí, quan ERC diu que no', ha recordat l'exdirigent republicà. Aquesta opció va provocar, segons Carod, que els votants o simpatitzant del partit optessin per quedar-se a casa per no acabar compartint el mateix sentit del vot que el PP.

Respecte l'independentisme a Catalunya, Carod creu que és 'més sentimental que ideològic' i que al final els votants no acaben expressant el que senten a les urnes. Segons ha dit, es necessita lligar 'cap, cor i butxaca' i tenir un 'punt d'èpica' que ara no hi és per culpa de la crisi i del descrèdit la política. 'La gent creu que des de la política no es resolen els problemes', ha conclòs.

Aquestes afirmacions de Carod-Rovira arriben després que aquest cap de setmana es fes pública la seva renúncia a seguir militant a ERC per desacord amb l'actual direcció. Una decisió, ha tornat a explicar, que tenia presa des de fa temps tot i que ha esperat les eleccions al Parlament i municipals per no perjudicar el partit, que d'aquí uns mesos s'enfronta a un congrés del qual n'ha de sortit una nova executiva.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
mario fletxa bcn
7 de juny de 2011, 22.47 h

#5 Joder Valencià i home de bé no pot ser , ho demostres prou, que saps tu dels catalans si formes part un país que vota any rere el PP que renega fins hi tot de la sua llengua i de les seves arrels i s'embutxaca els diners del contribuents valencians sense compassió. No tens cap dret a fer crítiques de cap tipus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa bcn
7 de juny de 2011, 22.41 h

#3 Estic molt d'acord amb tu noia i estic molt dolgut amb el que ha decidit en Carod per mi un dels millors polítics per no dir el millor que conec.
Tornaran temps millors i ens tornarem a felicitar per donar suport a un partit com no n'hi a d'altre, que no amaga el cap sota l'ala i si ha de reconeixe
errors ho fa amb lleialtat a la gent a qui vol representar, això sol ja val un aplaudiment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Julius fletxa Girona
7 de juny de 2011, 16.36 h

Aquest home no serveix per fer politica. Es un negat, un egocentric. Segurament ha llegit allò que va deixar dit en Grouxo Marx i s'ho ha adaptat a la seva situació. Deu haver pensat: "Jo no puc pertànyer a un Partit polítit que m'hagués admès a mí mateix com a President"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
maria fletxa barcelona
7 de juny de 2011, 09.52 h

Es curiós, el malestar arriba quen ja no te cap carrec remunerat lligat a ERC!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
6 de juny de 2011, 18.38 h

#6 Què té a veure que diga que Carod va per les televisions a malparlar d'ERC, treient i embrutant els draps fora, com va fer a la campanya de novembre, amb totes les mentides neocons eixes? Tu sí que fas servir eixe tipus de demagògia: si critique Carod, llavors sóc un portaveu d'Intereconomia.

Au, ves a un altre lloc amb el teu estil manipulador sociovergent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Gombau fletxa Vidrà
6 de juny de 2011, 18.32 h

Jordi 80 -(València), Què en sou de demàgogics els unionistes."Van per les televisions, col·loquen els germans, tunejan el cotxes, s'en riuen de la religió, diuen a ETA que mati ales espanyes" etc. Això vol dir el seguent: Que el Carod a anat a TV3 al programa del Cuni, que el Carod posa en un càrrec de confiança l'unic germà que té que ja feia 20 anys que és dedicaba a la política, Que el Benach, aprofitant que canvien els cotxes del parlament, l'hi fa posar a un d'ells una taula... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
6 de juny de 2011, 18.10 h

A més, és un mentider. Al 2006, ERC va baixar de 23 a 21 diputats per la seua actitud dubitativa davant l'Estatut. Si no haguera dubtat del NO, no haguera baixat a 21. I si haguera dit SÍ, haguera baixat més, ja que la gent prefereix votar l'original autonomista, CiU, abans que no una còpia.

I la gran davallada a 10 diputats va ser pel segon tripartit, per la difuminació del perfil d'ERC i per la deslleialtat de Carod en campanya malparlant d'ERC, quan havia seguit la seus estratègia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
6 de juny de 2011, 18.04 h

En lloc de reconéixer els errors, va per les televisions, com una Rahola qualsevol, a malparlar dels altres.

Quina irresponsabilitat! Ell ha sigut el MÀXIM responsable dels resultats actuals d'ERC. I en lloc de donar un pas enrere i picar pedra pel projecte, va de vedette per les televisions embrutant els draps fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Matilde fletxa matilde236@hotmail.com
6 de juny de 2011, 15.52 h

Lamento molt la marxa d'en Carod. O la seva congelació. Crec que el tàndem Carod-Puigcercós ha estat el millor moment d'ERC i no s'ha sabut rendibilitar. Els dos es van envoltar d'una guàrdia pretoriana que els ha fet més mal que bé. Això és el que passa quan un es sent Partit i l'altre Divinitat. Però probablement es tornarà a coincidir. L'estratègia del govern d'squerers ha estat molt encertada i ha portat a un augment de l'independnetisme sociològic. Només per ai`xo ja ha valgut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ANTON fletxa san jose
6 de juny de 2011, 15.04 h

"Se´n va per certes persones i actituts" ......el mateix que a fet molta gent, i no oblidi que gran part de la culpa la te voste "senyor dels tripartits"


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.