directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El popular Pere Rotger es perfila com a nou president del Parlament de les Illes Balears

Aquest dimarts es constitueix la cambra balear per a la propera legislatura

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El popular Pere Rotger es podria convertir aquest dimarts en el nou president del parlament de les Illes Balears. Un càrrec que, diu, li faria 'il·lusió' i que també coneix, ja que fou president de la cambra durant la legislatura 2003-2007, quan Jaume Matas era president del govern balear. En tot cas, però, diu que a ell no li pertoca decidir-ho sinó al president del PP, José Ramon Bauzá, i al grup parlamentari popular. Tot i això, diu que s'haurà d'esperar 'fins al darrer segon' i fent un símil esportiu, recorda el partit de la final de Roland Garros, jugat aquest diumenge entre Federer i Nadal, en el qual es va 'patir'. 'Jo no pateixo però he de ser prudent', ha explicat.
pere rotger, pp, partit popular, illes balears, president del parlament
Comparteix
   


Etiquetes
La Mesa de la Diputació Permanent del parlament balear s'ha reunit aquest dilluns per aprovar la gestió feta des de la dissolució de la cambra a causa de la convocatòria de les eleccions municipals i autonòmiques del passat 22 de maig. Ha estat la darrera vegada que la fins ara presidenta de la cambra, Aina Rado, presidia aquest òrgan. En declaracions als mitjans de comunicació, Rado ha dit que deixa el càrrec amb 'sentiments encontrats', ja que està 'contenta' de la feina feta però alhora 'trista'. Diu que ha estat una legislatura 'molt interessant' però també 'difícil i dura'. Amb tot, esperar haver representat 'dignament el parlament'.

El seu substitut com a president del parlament es coneixerà aquest dimarts, dia en el qual es constituirà la cambra autonòmica d'aquesta legislatura, la vuitena de la democràcia. La persona que previsiblement podria ocupar aquest lloc és Pere Rotger i Llabrés, exbatle de la localitat mallorquina d'Inca i també expresident del parlament balear durant els anys 2003 i 2007. Rotger, que durant aquesta legislatura passada ha estat vicepresident segon, ha assegurat que li faria 'il·lusió' repetir en el càrrec ja que és una tasca amb un 'calat institucional' molt important i ha confessat que li agrada la 'vida parlamentària'.

El funcionament de la sessió constitutiva del ple
A les 11h del matí estan citats aquest dimarts els diputats electes que prendran possessió de l'escó a la cambra balear. Presidirà la sessió la mesa d'edat, formada pel diputat de més edat, en aquest cas, Pere Palau (PP) que exercirà de president, i les dues diputades més joves, Margalida Prohens i Margalida Rauqel Mercadal, també del PP. Seguidament es votaran els membres de la mesa, en aquest cas, el president o presidenta, el vicepresident/a primer i segon, i els dos secretaris, els quals s'asseuran a la mesa del parlament. A continuació els 59 diputats electes juraran el seu càrrec i en darrer lloc ho farà la mesa del parlament.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.