directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

British Airways opera amb normalitat a Barcelona malgrat la vaga del personal de terra

Els treballadors denuncien que l'aerolínia està boicotejant "il·legalment" la vaga portant substituts de l'estranger

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els vols de British Airways des de l'aeroport Barcelona operen "amb normalitat" malgrat la vaga dels 91 treballadors de terra per protestar per les condicions en les quals es produirà el seu traspàs a Iberia el pròxim 1 de juliol, segons han informat fonts de l'aerolínia. Amb tot, el president del comitè d'empresa, Oriol Dolader, ha afirmat que el boicot de l'aerolínia a la vaga és "il·legal", ja que ha substituït el personal en vaga per treballadors portats des de Londres en una maniobra "irregular", ja que no poden substituir-se treballadors en vaga per altres d'estrangers, ha defensat. Spanair també ha cancel·lat 60 vols avui arreu de l'Estat espanyol.
aeroport
Comparteix
   


Etiquetes
Per aquest motiu, el president del comitè de British Airways ha anunciat que estaven en espera de l'arribada de la inspecció de Treball perquè aixequés una acta formal i fes complir l'aerolínia amb la vaga.

Per Dolader, la versió de la companyia al·legant que els treballadors estrangers estan complint els serveis mínims no té sentit perquè no s'ha cancel·lat cap vol. "L'empresa ha de cancel·lar el 50% dels vols i llavors nosaltres treballarem i cobrirem aquests serveis mínims", ha assegurat.

Per la seva banda, British Airways recomana als seus clients que, mentre duri la vaga, procurin fer en línia els seus tràmits per embarcar per "més comoditat" en el seu pas per l'aeroport.

Els 91 treballadors de terra de l'aerolínia als aeroports de Barcelona i Madrid van convocar l'aturada, que durarà fins al pròxim 31 de juliol, per protestar perquè el seu traspàs a Iberia el pròxim dia 1 de juliol no preveu garantir els sous ni les categories professionals.

Segons Dolader, hi ha un "abisme" entre els salaris que perceben ara i els que cobraran després del traspàs, ja que tots seran tractats com a treballadors nous a l'empresa espanyola sense tenir en compte la seva antiguitat.


Spanair també cancel·la vols

Spanair s'ha vist obligada a cancel·lar avui 60 vols per la vaga de tripulants de cabina adscrits al Sindicat Independent de Tripulants de Cabina de Passatgers de Línies Aèries (Sitcpla).

L'aturada afecta sobretot l'aeroport de Madrid-Barajas, on 58 vols amb origen o destí a la capital han estat anul·lats. Concretament, a nivell espanyol l'aerolínia ha cancel·lat 29 rutes amb origen a Madrid; sis amb origen a Bilbao; quatre a València; tres a Màlaga, Jerez i Alacant; dos a la Corunya, Pamplona, i Vigo i un a Sant Sebastià i Granada. Pel que fa als vols internacionals, Spanair ha cancel·lat un vol d'anada i tornada entre els aeroports de Copenhaguen, Frankfurt i Zuric i l'aeròdrom de Madrid-Barajas.

El Sitcpla ha anunciat la convocatòria d'aturades de 24 hores no només per avui, sinó també per als pròxims 1, 9, 15 i 31 de juliol, i correlativament els dies 1 i 15 i últim dia de cada mes a partir de l'agost.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.